Wilma Olausson och Julia Borgström tar plats i elitlag

Wilma Olausson och Julia Borgström tar plats i elitlag


Wilma Olausson ska köra för Team Sunweb – rankat tvåa i världen – och Julia Borgström har handplockats till nya hårdsatsande UCI-laget Team Rogelli Cyproc.

 – Det ska bli väldigt kul. Att jag skulle hamna i ett så stort lag var inte något man kunnat planera för, säger Wilma Olausson, till vargardacycling.se.
Cykeltalangen från Billdal utanför Göteborg har bland annat en bronsmedalj från JVM i tempo på meritlistan. Nu hamnar hon i ett lag där meriterade elitåkare som Coryn Rivera och Leah Kirchmann ingår.

– Hur mitt tävlingsprogram kommer att se ut får vi se efter den här säsongens slut. Först ska jag gå klart gymnasiet, sedan kan det blir aktuellt med en flytt till Nederländerna, säger Wilma Olausson. Både hon och Julia Borgström, fanns med i på det första lägret för unga cykeltjejer som Vårgårda CK arrangerar med dubbla OS-silvermedaljören Emma Johansson och tidigare förbundskaptenen Madeleine Lindberg Wall som mentorer och ledare.

Ett nytt läger är planerat till allhelgonahelgen och det finns fortfarande möjlighet att anmäla sig.
– Det var en häftig upplevelse. Det var väldigt lärorikt att ta del av deras kunskap och erfarenheter. Dessutom fick vi den gången se World Tour-tävlingen och man trodde väl knappast att man en gång kanske skulle få cykla i den klungan. Men nu hoppas jag få en chans att själv vara en del av den nästa år.

Julia Borgström, Skaratjejen som nu tävlar för Höllviken, blir en del den nya ”ungdomssatsning” som tidigare Paris-Roubaix vinnaren Servais Knaven ligger bakom. I teamet ingår enbart yngre åkare med tidigare JVM-ettan Rozemarijn Ammerlan som främsta namn. Enligt Knaven är målsättningen att laget ska tillhöra de högst rankade i världen inom fem år.

Också svensk-brittiska Elynor Bäckstedt – dotter till har förre elitåkaren Magnus Bäckstedt – har skrivit på för ett toppteam. 17-åringen som var topp fem både i tempo- och linjeloppet under JVM nyligen har gjort klart med amerikanska Trek-Segafredo, just nu femma på världsrankingen. Elynor har dubbelt medborgarskap men har hittills tävlat för Storbritannien.


Nytt nummer ute i butik nu!

I detta nummer har vi:

  • Snackat med Emil Johansson om livet upp och ner
  • Grusat ner oss!
  • Snackat med Jonas Bohr om rekordförsöket
  • Kraschat på Mallis 312

Ute nu!

Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Vårgårda ställer in World Tour, igen

Nej i år blir det inga segergester i Vårgårda, för nu ställer man in World...

Läs mer

Emilia Fahlin klar för OS!

Den svenska OS-truppen växer och nu är Emilia Fahlin med på listan! Med 100 dagar...

Läs mer

Vätternrundan flyttar till den 2-5 september

På torsdagen beslutade Vätternrundan att flytta hela Cykelveckan till reservdatumen i september.– Vi måste agera...

Läs mer

Emilia Fahlin spurtade till sig en OS-plats

Emilia Fahlin spurtade med stor sannolikhet till sig en OS-plats i Tokyo genom sjätteplatsen i...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Tre svenskor till start i World Tour-premiären på Strade Bianche

Tre svenska cyklister finns på startlinjen när damernas World Tour inled idag, lördag. Veteranerna Emilia...

Läs mer
Massiv uppslutning för mer jämställda prispengar

Crowdfundingkampanj försöker lyfta frågan om den bisarra skillanden i prispengar mellan dam-och herr eliten. Efter Omloop Het Nieuwsblad blev skillnaderna...

Läs mer
Dubbel omstart för Emilia Fahlin

Efter fjolårets Coronastympade säsong är det dags för Emilia Fahlin att starta om i dubbel bemärkelse. Till helgen är det...

Läs mer