Wetterhall om Vätternrekord och SM-uppladdning

Wetterhall om Vätternrekord och SM-uppladdning


Det har hänt en hel del sedan jag uppdaterade er senast.

Jag var nere i Schweiz för starten av åtta dagar långa Critérium du Dauphiné. Etapploppet som utgör det sista testet och finslipningen av formen inför Tour de France. Man kan lugnt säga att det var fulla spjäll där nere…

Efter två dagar förde tävlingen oss in i Frankrike, och där väntade mängder av höjdmeter och klättringar, exempelvis den legendariska Alpe d´Huez. Men vi åkte bra i laget och la allt krut på att vår klättrare Leo König skulle få så mycket hjälp som möjligt.

Efter sex etapper så var han fortfarande topp 10 men därefter tog det slut. Leo blev sjuk och kastade in handduken och allt arbete var i sjön.

Själv hade jag stora problem med allergi och pollen under veckan, men under sista dagen så började det regna. Och även om det var kallt och grått så kändes det äntligen som jag hade lite extra att ge. Jag genomförde den hårda bergsetappen på ett bra sätt och var bland de fyrtio främsta. En bra känsla att ta med sig hem från en stenhård tävling.

Efter veckan nere i Europa så bar det hem mot Sverige igen. Jag körde Vätternrundan som sista uppladdning inför SM i Åstorp. Ett rekordförsök där vi representerade Hjärtebarnsturen, ett slag för en god sak.Vi gjorde ett tappert försök redan på väg ner till Jönköping men med den hårda vinden så tog det hårt på många av grabbarna i ledet.

Efter Jönköping så minskade tyvärr vår klunga och hjälpen till farthållning blev inte lika effektiv. Själv eldade jag på så gott det bara gick men efter Askersund så började det gå mer på vilja än styrka.

Jag gjorde några friska förningar men när jag inte tillförde något mer till gruppen så vek jag av och tog det lugnt de sista 15-20km in mot mål. Jag körde in på 6h45min medans gruppen tangerade rekordet på 6 timmar och 37 minuter.

SM i Åstorp inleddes på torsdagen för oss seniorer med ett fyrtiotre kilometer långt tempolopp. Banan var hård med en backe i början och ordentligt med vind över de öppna fälten efteråt. Jag gjorde vad jag kunde, höll full gas så länge det gick. Det räckte till en fjärdeplats denna gången bakom Gustav Larsson, Tobias Ludvigsson och Thomas Lövkvist.

Linjeloppet gick under söndagen och man kan säga att det var som vanligt. Jag visste hur svårt det skulle vara att gå iväg i en tidig utbrytning så jag la inte så mycket krut på att försöka. Istället gick det iväg en grupp om tolv man som ganska snart byggde upp ett avstånd på 11 minuter. Pinsamt hur de kan få ett så stort gap!

I vilket fall så var alla utom ”proffsen” nöjda med gruppen, alla de svenska lagen hade med folk. Och som det brukar vara när det ska börja åkas på allvar, så måste alla de proffs som är kvar i klungan sammarbeta. Och när alla kör för sig själva så blir det kanske inte helt hundra. Och det var precis vad som hände denna gång, alltså inget vidare.

Gruppen i topp höll till mål och Michael Olsson kunde vinna solo med en attack i sista backen. En värdig vinnare vare sig han vann från utbrytningen eller från klungan, en riktig slitvarg, grattis! Nästa gång får det gå till på ett annat sätt…

www.wetterhall.seLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Emilia Fahlin spurtade till sig en OS-plats

Emilia Fahlin spurtade med stor sannolikhet till sig en OS-plats i Tokyo genom sjätteplatsen i...

Läs mer

Tre svenskor till start i World Tour-premiären på Strade Bianche

Tre svenska cyklister finns på startlinjen när damernas World Tour inled idag, lördag. Veteranerna Emilia...

Läs mer

Upsala CK får SM i Landsväg 2021-2022

Svenska Cykelförbundet har tilldelat Upsala CK Linje-SM under 2021 och 2022. Linje-SM 2021 kommer genomföras...

Läs mer

Kim Magnusson och Nathalie Eklund - Svenska mästare i Landsväg 2020

Under helgen har alltså Skandisloppet Linje-SM äntligen avgjorts och Sverige har fått nya svenska mästare...

Läs mer

Ludvigsson och Nordén redo för VM

En trupp på sex cyklister representerar Sverige vid UCI Road Championship 2020 i Imola, Italien...

Läs mer
Göteborgsgirot 2020 ställs in

På grund av den nuvarande situationen med Covid-19 har organisationen bakom loppet beslutat att ställa in samtliga lopp under Göteborgsgirot...

Läs mer
Coronasmittan stoppar Vårgårdas World Tour

Vårgårda CK tvingas ställa in sin World Tour-tävling för damcyklisterna. Världseliten skulle ha tävlat i Sverige och Vårgårda i början...

Läs mer