Wengelin och Lindh utmanar dig

Wengelin och Lindh utmanar dig


– Det här är en perfekt chans att på ett enkelt sätt kunna vara med och hjälpa till, säger Matthias Wengelin. När jag fick höra om Jörgens livslopp kändes det som en självklarhet att vara med och jag uppmanar hela cykel-Sverige, från amatörer till proffs att anta utmaningen.

Matthias Wengelin, svensk mästare i crosscountry 2013 samt sprint 2013 och 2014, kommer att genomföra sitt livslopp när han kör årets andra deltävling i världscupen, i tyska Albstadt den 29-31 maj. För varje minut i sadeln, från uppvärmning, tävling och nedvarvning, skänker han en krona till Cancerfonden via Jörgens livslopp.

Axel Lindh, dubbel svensk U23-mästare i crosscountry, kommer att tävla samma helg som Matthias, men om det blir i världscupen eller ett långlopp är i nuläget inte klart – oavsett vilken tävling det blir ställer även Axel upp på Jörgens livslopp.

– Jag kände att det här är nånting som jag vill vara med i, säger Axel Lindh. Att man kan vara med och delta på egna villkor är jättebra.

Organisationen bakom Jörgens livslopp arrangerar en aktivitet mellan Sälen och Mora den 30 maj, men det är fritt fram att delta i insamlingen till Cancerfonden genom att skapa ett eget livslopp där just du befinner sig.

– Matthias och Axels bidrag är perfekta exempel på hur Jörgens livslopp är tänkt att fungera, säger initiativtagaren Jörgen Claesson. Det spelar ingen roll var man befinner sig och man kan välja precis vilken aktivitet man vill. Tanken är att vi genom ett aktivt liv mot cancer ska samla in så mycket pengar det går till cancerforskningen.

Klicka dig vidare här om du vill anta Matthias och Axels utmaning.

Om Jörgens livslopp

Jörgens livslopp är en uppmaning till utmaning, till förmån för Cancerfonden. Det kan vara ditt livs lopp eller någon annans livslopp. Vi uppmanar alla som deltar i en utmaning att skänka en krona för varje minut – ett aktivt liv mot cancer.

Jörgens livslopp är en organisation som arbetar helt ideellt. Det finns inga administrativa kostnader och alla insamlade pengar går oavkortat till Cancerfonden. Till dags dato har organistionen samlat in över 400 000 kronor.

Jörgen Claesson tog initiativet till Jörgens livslopp efter att han själv hade drabbats av cancer 2012. I sjuksängen bestämde han sig för att köra ett eget livslopp mellan Sälen och Mora eftersom han inte kunde vara med på Cykelvasan som han hade anmält sig till. Det blev startskottet till Jörgens kivslopp som nu lockar alltfler att ställa upp på ett aktivt liv mot cancer.


Nytt nummer ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Vi har tagit ett långt snack med Sveriges argaste mekaniker
  • Bjuder på en prylspecial med en hel hög med nya prylar
  • Träffat Tim Krabbe, författaren till ”cyklisten”
  • Kollat in vad som kanske är världens bästa bambucykel

Ute nu!

Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Gruset blev till guld

Ledare: Svenska cyklister har dåligt med fristäder – inte ens på våra så kallade cykelbanor...

Läs mer

50 år sedan Gösta Fåglums historiska bedrift

För 50 år sedan skrev Gösta ”Fåglum” Pettersson svensk idrottshistoria med sin seger i Giro...

Läs mer

5 varningstecken på att Zwift tagit över ditt liv

Lite sen på bollen kanske, men nu är du inne i värmen. Du har just...

Läs mer

Fem faser av ofrivillig vila

Krönika: Så kom dagen då sannolikhetsläran skulle ta ut sin rätt på de ackumulerade Strava-milen....

Läs mer

Fler intressanta artiklar

När cyklande kvinnor var en provokation

Cykeln är det föremål som mer än något annat påskyndade jämställdheten mellan män och kvinnor....

Läs mer
Om Trump kunde cykla

Ledare: John F. Kennedy sägs ha myntat de bevingade orden ”Nothing compares to the simple pleasure of a bike ride.”...

Läs mer
I backspegeln: legendariska Campagnolo

Andreas Danielsson berättar hur det legendariska företaget Campagnolo fick sin start. De tillverkade inte bara cykeldelar utan också korkskruvar...

Läs mer