Wengelin och Ferner vann Lidingöloppet MTB

Wengelin och Ferner vann Lidingöloppet MTB


Växlande väderlek på förmiddagen oroade många cyklister, men när elitstarten gick var solen framme. I elitklassen blev det full gas från första tramptag.

Efter 6 kilometer bröt sig en grupp på fem cyklister loss; Matthias Wengelin, Axel Lindh, Calle Friberg, Henrik Sparr och Fredrik Edin. De höll ihop tills det var 8,5 kilometer kvar då Henrik Sparr oturligt gick i backen och tappade tid tillsammans med Calle Friberg.

I täten blev det en rafflande spurtstrid mellan de tre cyklister som var kvar. Matthias Wengelin var först in på Lidingövallen och kunde välja spår, och tog hem spurten före Fredrik Edin och Axel Lindh. Calle Friberg och Henrik Sparr gick i mål som 4:a och 5:a, en minut senare. Därmed tog Matthias Wengelin sin andra seger på två försök, och Fredrik Edin sin andra raka 2:a plats. Segertiden blev 2:04:45 vilket är nytt banrekord.

I damklassen var unga Felicia Ferner och rutinerade Åsa Erlandsson länge nära varandra. Dock kunde Felicia avgöra och segra i damklassen. Borlängebördiga Felicia gjorde sitt första Lidingöloppet MTB och tyckte att distansen passade henne utmärkt då hon är starkast på lite längre sträckor. Åsa var också nöjd med sitt lopp, drygt 1,5 minut efter i mål. På tredje plats hamnade Ellinor Huusko fem minuter efter. Segertiden för damerna blev 2:28:35.

– Det har varit en kanondag för alla över 1 900 cyklister som varit här och cyklat. För oss som arrangör är det glädjande att se så många härliga entusiaster på ett och samma ställe, säger Tomas Hoszek, generalsekreterare Lidingöloppet.

På Lidingövallen har det varit cykelaktiviteter från tidig morgon. Första start var barnloppet över 3,5 kilometer med massor av barn mellan 6 och 11 år. Lite senare var det premiär för den nya distansen 23 kilometer där tävlingsklass för 11-18 år gav sig iväg först.
Snabbast i ungdomsklasserna var Ludvig Kitzberger (P17-18), Anton Niederbach (P15-16), Carl Kagevi (P13-14), Filip Mård (P11-12), Ida Danielsson (F15-16), Emilia Wisting (F13-14) och Stina Kagevi (F11-12).
Efter ungdomarna startade motionsklassen på 23 kilometer.

Fullständiga resultat hittar du på hemsidan 

Anmälan för 2016 års Lidingöloppet MTB öppnar måndagen den 25 maj 2015.


Nytt nummer ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Vi har tagit ett långt snack med Sveriges argaste mekaniker
  • Bjuder på en prylspecial med en hel hög med nya prylar
  • Träffat Tim Krabbe, författaren till ”cyklisten”
  • Kollat in vad som kanske är världens bästa bambucykel

Ute nu!

Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Svenska Cykelförbundet lanserar ny SWE Cup i fartfylld disciplin

Som en korsning mellan störtlopp och svenska rallyt. Där har ni MTB Enduro – disciplinen...

Läs mer

Sverige kan få världscupstävlingar i XCO 2023 och 2024

Svenska Cykelförbundet har skrivit under en avsiktsförklaring med Internationella Cykelunionen (UCI) med målet att få...

Läs mer

Ung trupp till XCO-VM i Leogang

Jenny Rissveds, sveriges olympiska guldmedaljör är en av sju cyklister som representerar Sverige på XCO-VM...

Läs mer

XCO SM 2020 – ett hopp för framtiden

Nästa helg (19-20 september) står Göteborg och cykelklubben Master värd för årets upplaga av SM...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Grönt ljus för XCO-SM i Göteborg 19-20 september

Polisen har gett klartecken för CK Master att arrangera MTB XCO-SM i Skatås, utanför Göteborg...

Läs mer
Team Bicycling 2020 - Laget

De sex deltagarna i årets upplaga av Team Bicycling har nu hunnit avverka två träningsläger, ett i Högbo Bruk utanför...

Läs mer
Stort intresse för Hemmavasan

Över 13 300 deltagare är just nu anmälda till något av loppen i Hemmavasan 15–22 augusti 2020 som i år...

Läs mer