Vos och Albert högst upp på pallen

Vos och Albert högst upp på pallen


Damer:
Åsa Erlandsson och Kajsa Snihs hade startpositioner runt trettio och kom båda iväg bra i starten. Kajsa avancerade ytterligare positioner framåt genom några fräcka kurvval.
– Spåret bara öppnade sig i en stor kurva och jag tog chansen direkt, berättar en nöjd och glad Kajsa Snihs efter målgång på en tjugofemteplats.
Även om Åsa Erlandsson hade en bra start så var oturen strax framme när en italienska krånglade in sig i hennes bakhjul.
–Jag sprang uppför en backe och plötsligt försvann cykeln för mig. Det blev en massa stress och där tappade jag massor av tid. Jag fick ihop cyklingen igen efter ett par varv och sedan tyckte jag att det flöt på bra. Den här incidenten var tråkig men så blir det ibland, förklarar Åsa Erlandsson som slutade på 30:e plats.
Som väntat tog oslagbara Marianne Vos hand om guldmedaljen i damklassen.

Herrar:
Magnus Darvell kom iväg bra i loppet och hade lätt att ta sig fram. Men det varade tyvärr inte länge. Han kände tidigt att kroppen inte var med, föll tillbaka i fältet, varvades med fem varv kvar och slutade på en 46:e plats.
Det blev en fantastisk dag för hemmanationen när belgarna dominerade tävlingen från start. Guldmedaljen gick till Niels Albert och i slutändan hade belgarna ockuperat placeringarna 1-7 i resultatlistan. Tävlingens andra storfavorit, tjecken och förra årets världsmästare Zdenek Stybar, slutade på en trettonde placering.

U23: 
I U23-klassen satte belgare, holländare och fransmän ett tufft tempo från start.
– Jag fick aldrig något riktigt flyt och blev bara stressad, berättade Ludwig Söderquist som slutade på en 48:e plats.
– U23 är nog den tuffaste CX-klassen och det är bra att Ludwig nu fått känna på hetluften, konstaterar förbundskapten Mathias Karlsson. Han tillägger också att Ludwig har alla förutsättningar för att bli en bra CX-cyklist.
Guldet gick till holländaren Lars van der Haar.


Junior:
Trots de svåra startpositionerna lyckas de två juniorerna ta sig fram i fältet. Emil Linde var den som lyckades bäst. Han tog en 29:e plats och var 4:57 efter segraren. Dennis Wahlqvist hindrades av en startvurpa, men med ett par starka varv körde han upp sig och slutade på en 37:e plats 5:59 efter segraren. Holländaren Mathieu Van der Poel knep guldet. 

Förbundskapten Mathias Karlsson sammanfattar svenskarnas VM:
– För det första är det här oerhört stort! Den internationella konkurrensen är knivskarp. Vidare tycker jag att det är viktigt att vi får upp ögonen för sporten och hur den bedrivs. Vi måste vara med och tävla på internationell nivå. Lika viktigt är det att ledarna och de, som arbetar inom cyclocrossen, kommer ut hit för att se och lära. Det håller inte att vi ska försöka hitta egna ”käcka” lösningar. Det behövs inte. Allt finns redan. Vårt upplägg har varit bra. Det som jag önskar mig är att vi samlar poäng där de finns att ta, så våra startpositioner blir bättre.Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Dags för SM i Cykelcross 2020

I helgen, den 11-12 januari, är det dags för SCF Svenska Mästerskapen i Cykelcross 2020....

Läs mer

Cykelcross - så funkar det!

Veldrijden, eller cykelcross på holländska är intensivt, tekniskt och fysiskt mycket utmanande. Men hur funkar...

Läs mer

Checkpoint - Treks första "riktiga" gravelhoj

Checkpoint sägs vara mångsidig och kapabel för allt från äventyr i skogen till jobbpendlingen och...

Läs mer

Checkpoint - Treks första "riktiga" gravelhoj

Checkpoint sägs vara mångsidig och kapabel för allt från äventyr i skogen till jobbpendlingen och...

Läs mer

Åsa Erlandsson och Martin Eriksson svenska mästare i CX 2018

Snön avvaktade i luften och i marken låg nästan isen, så någon lerfest till SM...

Läs mer
Dags för SM i Cykelcross

Till helgen, den 13-14 Januari, avgörs svenska mästerskapen i Cykelcross vid Slottsskogsvallen i centrala Göteborg.

Läs mer
Dåligt väder och okända stigar - Katja "Cykelkatten" Fedorovas drömhelg

"För att det ska vara en drömhelg så måste den bli lång och man ska inte behöva ha bråttom, så...

Läs mer