Vi bjuder på en tjuvtitt på Bicycling nummer 1 / 2014

Vi bjuder på en tjuvtitt på Bicycling nummer 1 / 2014


Nummer 1 av Bicycling för detta år 2014 har precis anlänt till redaktionen och hos er som är prenumeranter. Om några dagar finns tidningen ute i handeln. Omslaget pryds av berget Matterhorn.

Vad har vi fyllt årets första nummer med? 

Thomas Ritter har kört den branta och vackra tävlingen Ötztaler Radtag. Bland deltagarna kunde också en tidigare Tour-vinnare siktas. En Tour de France-vinnare som tidvis mest var känd för hur många kilon han gick upp under vintersäsongen…

Vi skickade Catharina Axelsson på en MTB-kurs för nybörjare. Hur gick det för Catharina? och hade hon tungan rätt i mun på bilden ovan för att tackla det rotiga partiet? Vi bjussar också på 5 bra MTB-tips från coachen om hur man blir bättre på att cykla mountainbike. 

En av Sveriges mest namnkunniga action-fotografer Mattias Fredriksson bjussar på sina bästa råd för dig som vill börja plåta professionellt. Mattias bjuder också på några enkla råd för er som bara vill ta lite bättre bilder nästa gång ni är ute på hojen.

 

Vill du istället filma video så ska du läsa Emil Börners artikel om hur man bäst filmar sig själv och sina polare på cykeln. Något som skulle blivit ett fint foto lämpar sig inte alltid för video. Hur länge skulle du till exempel orka titta på ett foto och en film på en solnedgång? Det är en skillnad och Emil förklarar enkelt hur du gör för att dina filmer ska bli intressanta och givande. 

När du läst artiklarna om foto och video och varit ute och fotograferat och filmat, så ska du skicka in dina bästa bilder och videor till oss. Varje månad under 2014 kan du vara med och tävla om ett exemplar av actionsportkameran GoPro Hero3+ Silver Edition.

Enligt ovan: är det i år som du tar steget över avspärrningen och börjar tävla istället för att se på dem som tävlar? Lars Persson på cykelklubben Fredrikshof:

– Det är inte pinsamt att komma sist. 

Seså, vad väntar du på? 

Naprapaten Marcus Lofjord kommer under 2014 hjälpa dig till ditt bästa år på cykeln. 

,

Det blev ju vinter. Igen. Till slut. Och som cyklist så är det ju cykla man vill göra. Utomhus. Inte trampa trainer eller köra spinning med utsikt över två dussin svettiga ryggar. Vi ger dig de bästa råden om du ska klä dig för att inte frysa.

Förutom att dricka glykol. (OBS: skoj)

Smarttelefon-appen Strava har de allra flesta uppkopplade cyklister och löpare en relation med. Antingen för att följa sin egen utveckling eller för att kunna skryta för sina vänner eller släktingar. Men Strava och jakt på rekord har hamnat i blåsväder sedan en cyklist i USA omkom då han, sägs det, jagade ett rekord för ett Strava-segment.

Vem är det som bär ansvaret? Vi borrar ned på djupet i denna fråga. 

Det här året delar en av landets vassaste cykelmekaniker med sig av sin kunskap. Henrik van Ingelandt heter han och i nummer 1 börjar vi från grunden och tipsar om hur du bäst tvättar din cykel. En ren cykel är så mycket enklare och trevligare att hålla efter och meka med.

Enligt ovan: En ren cykel är en glad cykel! 


Nytt nummer ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Vi har tagit ett långt snack med Sveriges argaste mekaniker
  • Bjuder på en prylspecial med en hel hög med nya prylar
  • Träffat Tim Krabbe, författaren till ”cyklisten”
  • Kollat in vad som kanske är världens bästa bambucykel

Ute nu!

Bli prenumerant
Antal kommentarer: 2

Håkan

Jag fick mitt exemplar i mitten av förra veckan. Fick jag den före er då?


Erol Orhun

Håkan: Nejdå, tjuvtitten lades ut några dagar sent bara.Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Ny luftigare Prevail från Specialized

Specialized kallar sin nya S-Works Prevail II Vent för den mest ventilerade hjälm de någonsin...

Läs mer

Dangerholms Scott Hyper Spark - Världens kanske mest avancerade mountainbike

Det tog över två år, men nu är Gustav Gullholm, även känd som Dangerholm, färdig...

Läs mer

"Cykling är framtiden"

Det här kommer ju inte som en nyhet för oss cyklister, för vi vet ju...

Läs mer

Få cyklister är nöjda med läget i kommunerna

Cykelfrämjandets nya nöjdhetsundersökning Cyklistvelometern visar att Örebro, Karlstad och Finspång är Sveriges bästa kommuner att...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Ernesto Colnago för arvet vidare

I dag, 140 år efter att den första kedje- och pedaldrivna tvåhjulingen såg dagens ljus,...

Läs mer
Bicycling #5 - ute nu!

En liten tjuvtitt på årets femte nummer av Bicycling Inte prenumerant? Just nu under Coronatider behöver vi ert stöd lite...

Läs mer
Låt barnen cykla

Coronapandemin och trängseln i kollektivtrafiken ger elever fler skäl att cykla till skolan – Cykla eller gå till skolan! Då...

Läs mer