Vélochef – den första riktiga kokboken för cyklister

Vélochef – den första riktiga kokboken för cyklister


Tanken bakom Vélochef är att inspirera dig till att laga enkel, god och näringsrik mat inför och efter träning och tävling. Här hittar du recept till frukost, lunch och middag. Smarta recept som ger maximal prestation och återhämtning. Boken innehåller också lättlagade näringstillskott som till exempel riskakor och energibars.

”I den här kokboken vill jag inspirera och ge alla som konditionstränar kunskapen
om att det inte bara handlar om färdiggjorda energibars. Nej, för mig handlar det om lättlagade och näringsrika rätter gjorda från grunden. God mat som fungerar och som ger maximal prestation.”

Henrik Orre är sedan 2013 kock till Team Sky. Han har även arbetat som kock åt det norska cykellandslaget och innan dess bland annat som kökschef hos Mathias Dahlgren på Matsalen, Grand Hôtel i Stockholm.

Förutom Henriks recept, innehåller boken även tre personporträtt; Emma Johansson, Edvald Boasson Hagen och Richie Porte, där Henrik lagar mat och samtalar med de tre professionella cyklisterna kring ämnet cykling och rätt kost. Dessutom besöker vi cykelramtillverkaren Passoni strax utanför Milano och gör en unik titt bakom kulisserna hos Henrik och Teamet under cykelloppet Paris-Nice.

Velochef är en kärleksförklaring till mat och cykling. Det är en bok som är rikt illustrerad med fantastiska bilder, nytagna av fotograf Patrik Engström. Det svenska förordet är skrivet av Roberto Vacchi.

Köp Vélochef här! Med Bicycling+299:- / Utan Bicycling+349:-

Eller haka på vårt ännu bättre erbjudande:


Halloj Henrik! Vad äter du till själv frukost när du ska ladda för ett tufft pass?
– Havregrynsgröt och en omelett på tre ägg, ost och skinka. 

Kom igen nu, vi vill veta vad en kock pimpar sin gröt med!
– Kanel, kokosolja och en banan som får koka med, för sötmans skull. På toppen har jag mandelsmör.

Vad är hemligheten för en riktigt bra omelett då?
– Att våga ta den medan den fortfarande är lite kladdig. Fräs på med hög värme under ganska kort tid så den får fin färg men med en härligt krämig kärna.

Hur är det egentligen med panini med marmelad – har den något framtid i klungan fortfarande?
– Absolut. Vissa är bestämda, de vill verkligen ha det, Kiryienka till exempel. De ska vara göras på klassiskt vis, inga flotta uppgraderingar. Pain au lait och vanlig marmelad.

Om man bara ska ändra en enda sak i sin kosthållning för bättre hälsa och prestation – vad skulle det vara?
– Äta mer naturlig mat.



Nytt nummer ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Vi har tagit ett långt snack med Sveriges argaste mekaniker
  • Bjuder på en prylspecial med en hel hög med nya prylar
  • Träffat Tim Krabbe, författaren till ”cyklisten”
  • Kollat in vad som kanske är världens bästa bambucykel

Ute nu!

Bli prenumerant
Antal kommentarer: 1

Kalle

Tre +++
Förlängde prenumeration på måndag – fick boken redan på tisdag!
Mycket fina bilder, layout och texter.
Recepten överträffade alla förväntningarna!!!



Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Gruset blev till guld

Ledare: Svenska cyklister har dåligt med fristäder – inte ens på våra så kallade cykelbanor...

Läs mer

50 år sedan Gösta Fåglums historiska bedrift

För 50 år sedan skrev Gösta ”Fåglum” Pettersson svensk idrottshistoria med sin seger i Giro...

Läs mer

5 varningstecken på att Zwift tagit över ditt liv

Lite sen på bollen kanske, men nu är du inne i värmen. Du har just...

Läs mer

Fem faser av ofrivillig vila

Krönika: Så kom dagen då sannolikhetsläran skulle ta ut sin rätt på de ackumulerade Strava-milen....

Läs mer

Fler intressanta artiklar

När cyklande kvinnor var en provokation

Cykeln är det föremål som mer än något annat påskyndade jämställdheten mellan män och kvinnor....

Läs mer
Om Trump kunde cykla

Ledare: John F. Kennedy sägs ha myntat de bevingade orden ”Nothing compares to the simple pleasure of a bike ride.”...

Läs mer
I backspegeln: legendariska Campagnolo

Andreas Danielsson berättar hur det legendariska företaget Campagnolo fick sin start. De tillverkade inte bara cykeldelar utan också korkskruvar...

Läs mer