Vad tycker du om nya kadens.se?
Med ProTour-licensen på plats så bekräftar nu Alberto Contador att han kommer köra i Astana även nästkommande säsong.

Vad tycker du om nya kadens.se?


Vad är bra och vad är dåligt?

Skriv av er lite så vi får lite känsla för om vi gjort rätt eller fel.
Ös på med kommentarer nedan!

Notera att du inte behöver logga in längre för att kommentera.

Antal kommentarer: 24

Mattias Thyr

Skippa bakgrundsbilden, lite 90tal. Inte för att den tiden var dålig men den vi lever i är mycket bättre på webdesign


Machine Man

..en betydande ansiktslyftning..både av tidning och internetsajt. Looks Good!
Bra att ni lyssnade på vad jag sade i enkäten 😉


Christer ulander

Mkt bra reportage men träning schemat för Vättern skulle kommit med det här numret.


Mattias Haal

Thyr: Känns som modet med bakgrundsbild har återkommit om du kollar nya moderna sajter. Tummen upp för nya sajten.


Sven-Erik Olsson

Första intryck :: Bländad. Andra intryck :: Klar förbättring av designen. Bra att en som abbonent kan läsa tidningen digitalt. På webben gör sig nya loggan bättre än på papperstidningen = den skalar inte bra.Cykelhjälm förhindrar 60% av alla skallskador

Cykelhjälm förhindrar 60% av alla skallskador


Att det är en klok idé att använda hjälm visar denna studie som försäkringsbolaget Folksam utfört. Att brukandet av hjälm förhindrar huvudskador har vi länge vetat, men att den också förhindrar merparten av allvarliga ansiktsskador var inte lika känt. 

Folksam: 

”Studien baseras på drygt 55 000 skador inrapporterade av akutsjukhusen i Sverige mellan 2003-2012. Resultaten presenterades igår på den vetenskapliga internationella trafiksäkerhetskonferensen IRCOBI i Göteborg.

– Antalet cyklister ökar stadigt och det är av engagemang för våra kunder som vi studerat hur bra cykelhjälmar skyddar vid olyckor. Studien visar att de har en hög skyddspotential och är ett billigt sätt att förhindra livslångt lidande, säger Matteo Rizzi, trafiksäkerhetsforskare på Folksam.

Stockholmarna är bäst i landet på att bära cykelhjälm. En ny studie från VTI* visar att i Stockholm bär åtta av tio cyklister hjälm medan det i Lund är knappt en av tio. Skulle alla vara lika bra på att bära hjälm som stockholmarna så skulle drygt 70 huvudskador per år kunna undvikas i Sverige, skador som kan leda till livslånga kognitiva besvär.

Det är fler cyklister än bilister som skadas i trafiken i Sverige. Årligen får cirka 1 800 cyklister personskador som inte läker utan leder till medicinsk invaliditet. Den dominerande andelen är skador på arm och axel, men huvudskadorna utgör den mest allvarliga skadetypen.

– Cykling har många fördelar ur ett hälso- ,miljö- och trängselperspektiv, men åtgärder för att göra cykling tryggare och säkrare behöver prioriteras, det räcker inte med att höja hjälmanvändningen. Det behövs fler cykelbanor, bättre underhåll och mer utrymme i stadsmiljön men också bättre skydd för armskador säger Matteo Rizzi.”

Som sagt, att ta på en hjälm kan vara det klokaste du gör på en cykel. Ta inte det osäkra framför det säkra och använd hjälm!

Antal kommentarer: 1

Dmitri F

”Skulle alla vara lika bra på att bära hjälm som stockholmarna så skulle”… andelen cykelresor i Lund vara på Stockholms ynkla 5% istället för Lunds 40%….
Stockholm må vara bäst på hjälm men sämst på andelen cyklister… Kolla på Nederländerna, hur många cyklar (26% av alla resor, 60% i amsterdam)? Hur många har hjälm (okänt, det är för få för att mäta)? Eller Köpenhamn (37% cykelpendlar)? I Nederländerna eller Köpenhamn mäter man inte hjälmanvändning, eftersom det är för få som har det.
Vill vi bära plastmössa eller få fler ut på cykeln? Det är bara att välja. Man kan inte ha båda.
Den vanligaste skadan vid bilolyckor är huvudskada, men var är propaganda för bilhjälm?Cykeltidningen Kadens blir Bicycling

Cykeltidningen Kadens blir Bicycling


Varumärket Bicycling är en del av det amerikanska mediebolaget Rodale Inc. som också ger ut bland annat Runner’s World. Förlaget bakom Cykeltidningen Kadens, On The Run AB, blir därmed tredje i världen att publicera tidningen Bicycling.

– Efter 10 år med Cykeltidningen Kadens vill vi växla upp verksamheten ytterligare. Varumärket Bicycling är störst i klassen och givetvis ser vi det som en stor fördel för våra läsare att den redaktionella produkten blir både snyggare och journalistiskt starkare. Vi kan ge våra cykelintresserade läsare en ännu bättre bild av den fantastiska cykelvärld vi lever i, säger Kalle Bern, chefredaktör på svenska Bicycling.

Svenska Bicycling kommer fortsätta komma ut med 10 nummer om året år 2013. Hela organisationen runt svenska Bicycling blir densamma som på Cykeltidningen Kadens.

– När vi startade Cykeltidningen Kadens hade vi som mål att en dag nå 10 000 prenumeranter och det har vi snart gjort. Nu är det dags att jobba mot 20 000 och då behöver vi Bicycling. Vi gjorde samma resa med Springtime 1994 som blev Runner’s World. Samarbetet med amerikanska Rodale Inc. och deras produkter har fungerat väldigt bra, säger Jojje Borssén, marknadschef för Bicycling och Runner’s World i Sverige.

Första numret av Bicycling kommer ut i januari 2013. Under Sweden Bike Expo 17-18 november, 2012 kommer stora delar av redaktionen finnas på plats i montern för att svara på frågor och prata om Bicycling och Cykeltidningen Kadens.

Om Bicycling
Bicycling startades 1961 och är idag världens största cykeltidning med över 125 000 prenumeranter och fler än 2 miljoner läsare.

Om Svenska Bicycling
Tidningen startades 2003 som Cykeltidningen Kadens och har idag cirka 8500 prenumeranter. Bicycling distribueras med Tidsam och ägs av On The Run AB som ingår i Springtime Network som producerar Runner ́s World, Fitness Magazine och Vasalöparen på uppdrag av Vasaloppet.

Kontaktpersoner

Kalle Bern
Chefredaktör Bicycling
kalle@kadens.se
073-650 39 92

Jojje Borssén
Marknadschef Bicycling
jojje@kadens.se
070-740 86 79


Kadens växer och byter distributör till tidningshyllan

Kadens växer och byter distributör till tidningshyllan


– Vi har haft en fantastisk resa med Interpress med Cykeltidningen Kadens och Runner’s World. I och med vårt köp av Fitness Magazine så kände vi att det var läge för nästa resa. Det ska bli jättekul att jobba med Tidsam då jag tror våra titlar kan komplettera deras sortiment, säger Hans Lodin, VD för företaget bakom Runner’s World och Cykeltidningen Kadens.

Tidsam är Sveriges största tidskriftsleverantör med cirka 400 titlar i sortimentet och cirka 8000 återförsäljare runt om i landet. Det innebär cirka 90 % av tidskriftsmarknaden.

– Vi är mycket glada över uppdraget att sälja och distribuera Runner´s World och Cykeltidningen Kadens i svensk handel. Båda tidningarna kompletterar väl vårt sortiment inom sport- och aktivitetstidningar. Såväl löpning som cykling blir märkbart allt mer populärt, vilket ger oss bra möjligheter att tillsammans prestera en fortsatt bra försäljning av tidningarna, säger Jesper Edlund, marknadschef på Tidsam.

På premiärnumret hos Tidsam av Cykeltidningen Kadens och löpartidningen Runner’s World syns triathleten och OS-silvermedaljören Lisa Nordén. Fotograferad i Jönköping några dagar efter sin OS-succé i London. Fotograf är Tomas Eriksson på Studio Bildbolaget i Borås.

Fakta Runner’s World

Runner’s World kommer ut 12 gånger om året och har 106 000 läsare enligt Orvesto Konsument (1:2012) Tidskriften har funnits i Sverige sedan 1982. Tidskriften Runner’s World ges ut på licens av Rodale International Publication Inc. i 16 länder.

Fakta Cykeltidningen Kadens


Cykeltidningen Kadens startade 2003 och är Sveriges ledande oberoende cykeltidning. Tidningen har 8200 prenumeranter och kommer ut 10 gånger per år.

Antal kommentarer: 1

STIZZE

Dom har sitt kontor under vårt här i liljeholmen 😉Samarbete med Sweden Bike Expo

Samarbete med Sweden Bike Expo


– Vi är glada över att vara partner med vad vi tror kommer bli Sveriges största cykelmässa. Att välja moderna Kistamässan för en cykelmässa är perfekt för oss och för alla nyfikna cykelentusiaster, säger Robert Jojje Borssén marknadschef på Cykeltidningen Kadens.

Mässan går av stapeln 17-18 november 2012. Sweden Bike Expo har sedan tidigare också ett samarbete med Svenska Cykelförbundet.

Sweden Bike Expo arrangeras av Trip on Sport AB.

Kontaktuppgifter Sweden Bike Expo
Magnus Rundblad, magnus@swedenbikeexpo.se, +46 709 – 66 90 22
Fredrik Jansson, fredrik@swedenbikeexpo.se, +46 708 – 22 01 98

> Swedenbikeexpo.se
> Sweden Bike Expo på Facebook


Ny chefredaktör på Cykeltidningen Kadens

Ny chefredaktör på Cykeltidningen Kadens


– Det är en spännande utmaning att försöka utveckla en så
välgjord och etablerad tidning, men det är ju också en del av lockelsen. Jag
har en kunnig svensk redaktion som består av passionerade löpare och en enorm
kunskapsbas att tillgå i det material som Runner’s World producerar
internationellt så det finns oerhört goda förutsättningar att fortsätta göra
världens största löpartidning för de svenska läsarna, säger Stefan Larsén.

Claes Åkeson, som numera är en av värdarna för Mix Megapol
morgonprogram, kommer fortsätta att skriva sin uppskattade blogg om löpning och
livet på Runnersworld.se.

– Alla vet hur mycket jag brinner för löpningen. Det kommer
jag alltid att göra. Jag kommer även alltid att brinna för Runner’s World, men
tyvärr har jag tvingats inse att jag helt enkelt inte har den tid som krävs för
att leda tidningen på det sätt som jag önskar, skriver Claes Åkeson i sin sista
ledare i kommande nummer av Runner’s World, med utgivning den 30 augusti.

Ny chefredaktör på Cykeltidningen Kadens blir Kalle Bern som
vikarierat i rollen under våren och sommaren då Stefan Larsén varit
pappaledig.

> Läs intervju med Stefan Larsén om hans nya roll på löpartidningen


Kontakter:


Stefan Larsén, chefredaktör Runner’s World
Telefon: 073-6315111
E-mail: stefan.larsen@runnersworld.se  

Kalle Bern, chefredaktör Cykeltidningen Kadens
Telefon: 073-6503993
E-mail: kalle.bern@kadens.se

Fakta Runner’s World
Runner’s World har 81 000 läsare (ORVESTO Konsument 1:2008) och cirka 19300
prenumeranter. Tidningen ges ut 12 gånger om året. Tidskriften har funnits i
Sverige sedan 1982. Tidskriften Runner’s World ges ut på licens av Rodale
International Publication Inc. i 16 länder.

Fakta Cykeltidningen Kadens
Cykeltidningen Kadens har idag cirka 8100 prenumeranter och ges ut 10 gånger om
året. Tidningen startades 2003.  Bolaget On The Run AB som ger ut
Cykeltidningen Kadens ger också ut Vasaloppets magasin Vasalöparen.