Två nya mästare i kortdistans

Två nya mästare i kortdistans


Proffscyklisten Sara Mustonen-Lichan vann överlägset damernas lopp. Avståndet till den jagande klungan var nästan två minuter när Sara passerade mållinjen. Striden om andra och tredjeplatsen stod mellan flera duktiga cyklister och det var små marginaler som avgjorde medaljplaceringarna. Silvret gick till Jeanette Arbjörk, Mölndals Cykelklubb och bronset till Sara Olsson, Höllviken Cykelklubb.

Herrarnas lopp gick enligt ett förväntat scenario. Team Tre Berg-Bianchi dominerade och lyckades ta sig fram till ledarpositionerna trots att de lottades att starta längst bak. Tobias Ludvigsson gjorde vad han kunde för att kämpa om den främsta platsen, men som ensam cyklist är det nästintill omöjligt att ta sig förbi så många formstarka cyklister från ett och samma team. Alexander Wetterhall försvarade sitt guld från 2015 och tog i och med detta sin andra mästartitel för i år efter att ha vunnit tempoloppet på landsvägs-SM i juni.


Foto: Magnus Lagher

– Det är grymt! Det är verkligen kul, jag var lite osäker när jag kom hit. Förra året i Sundsvall körde vi på motorväg, men i år var det mycket mer tekniskt med många igångdrag som var jobbiga. Men det är kul när loppen kommer in i stan så här, det lockar mer publik, säger Alexander Wetterhall.

Hela loppen direktsändes av SVT och publiken på plats i Norrköping bjöds på fartfyllda och spännande tävlingar. Allt inramades av SM-veckan, där mästerskap inom 47 idrotter ska avgöras under en veckas tid. Det är ett rekordstort deltagande i årets sommarupplaga.

– Det här är jättebra för svensk cykel, kortdistans på en 1,7 kilometer citybana är ett roligt och publikvänligt format, som bjuder in många cyklister att delta samtidigt som det lockar de allra bästa. Det betyder mycket för cyklisterna och cykelsporten att få synas i teve-rutan säger Lucas Persson, förbundskapten för herrjuniorer. 

Medaljer
Damer: Sara Mustonen, Team Crescent D.A.R.E Staffanstorp CK (guld), Jeanette Arbjörk, Mölndals Cykelklubb (silver) och Sara Olsson, Höllviken Cykelklubb (brons)

Herrar: Alexander Wetterhall, Tre Berg Cykelklubb (guld), Johan Svensson, Cykelklubben Cyclesports.se (silver) och Tobias Ludvigsson, Jönköpings Cykelklubb (brons).


Nytt nummer ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Vi har tagit ett långt snack med Sveriges argaste mekaniker
  • Bjuder på en prylspecial med en hel hög med nya prylar
  • Träffat Tim Krabbe, författaren till ”cyklisten”
  • Kollat in vad som kanske är världens bästa bambucykel

Ute nu!

Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Emilia Fahlin klar för OS!

Den svenska OS-truppen växer och nu är Emilia Fahlin med på listan! Med 100 dagar...

Läs mer

Vätternrundan flyttar till den 2-5 september

På torsdagen beslutade Vätternrundan att flytta hela Cykelveckan till reservdatumen i september.– Vi måste agera...

Läs mer

Emilia Fahlin spurtade till sig en OS-plats

Emilia Fahlin spurtade med stor sannolikhet till sig en OS-plats i Tokyo genom sjätteplatsen i...

Läs mer

Tre svenskor till start i World Tour-premiären på Strade Bianche

Tre svenska cyklister finns på startlinjen när damernas World Tour inled idag, lördag. Veteranerna Emilia...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Massiv uppslutning för mer jämställda prispengar

Crowdfundingkampanj försöker lyfta frågan om den bisarra skillanden i prispengar mellan dam-och herr eliten. Efter...

Läs mer
Dubbel omstart för Emilia Fahlin

Efter fjolårets Coronastympade säsong är det dags för Emilia Fahlin att starta om i dubbel bemärkelse. Till helgen är det...

Läs mer
Mathieu van der Poel har äntligen lärt sig att njuta

Stålmannen. Allätaren. Ett mirakel på hjul. Superlativen haglar över den mångsidiga nederländaren Mathieu van der Poel. Men det är först...

Läs mer