Trek tar över distributionen av cyklar och tillbehör i Sverige


Duells som är leverantör av tillbehör, personlig utrustning och reservdelar för bland annat mc och cyklar, tar nu steget fullt ut och släpper all försäljning av fordon på sina tre marknader Sverige, Norge och Danmark. Den 1 september 2010 tar den amerikanska cykeltillverkaren Trek själv över distributionen av sina cyklar och tillbehör. Beslutet är taget gemensamt och gör att Duells nu helhjärtat kan fokusera på sin kärnverksamhet – eftermarknadsprodukter.

– Naturligtvis har det varit ett svårt beslut, men vi är helt överens om att detta är bäst både för oss och för Trek. Vår styrka ligger i eftermarknadsprodukter och nu har vi möjlighet att bli ännu starkare här, säger Thomas Wahlberg, vd på Duells.
Duells har under ett antal år visat att satsningen på tre länder – Sverige, Norge och Danmark – har varit framgångsrik. Utmaningen har varit att kunna leverera ett komplett utbud i alla länder och hitta synergier marknaderna emellan. Trek har varit ett starkt varumärke för Duells i Sverige men också gjort det svårt att samla utbudet på alla marknaderna eftersom Trek har haft annan distribution i Norge och Danmark. Genom att nu låta Trek ta över distributionen i Sverige blir det enklare att hitta fördelarna på en större marknad.
– Vi kommer under sommaren och hösten att presentera ett antal nya starka varumärken som kommer att komplettera vårt erbjudande på ett mycket bra sätt. Vi har sett fördelarna med tre marknader och vi ser fram emot en höst med många spännande nyheter.
Duells har haft ett mycket nära samarbetet med Trek och har under många år arbetat hårt för att öka intresset för kvalitetscyklar i Sverige. När Trek nu tar över och själva ansvarar för distributionen av fordon och tillbehör kommer samarbetet att fortsätta för att göra övergången så bra som möjligt för kunderna.
– Duells har varit en mycket bra partner för Trek under elva år. De har med professionell inställning och stor samarbetsförmåga arbetat upp en stark grund för oss att bygga vidare på. Vi ser fram emot att arbeta för att övergången ska bli smidig och för att vår goda dialog ska fortsätta in i framtiden, säger Maureen Muldoon, distributionsansvarig på Trek international.


Nummer 6 ute nu!

I detta nummer har vi:

  • Hyllat nya Dura-Ace
  • Hängt nere på Tour de France
  • Grävt ner oss i kolfiber
  • Testat massa grushojar

Ute nu!

Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Test: Thule RoundTrip Bike Duffel - Organisatörens dröm

Idén är lika enkel som genialisk: en lagom stor väska med massa separata fack där...

Läs mer

10 saker du behöver veta om nya 12-delade Dura-Ace från Shimano!

Det är fem år sedan Shimano uppgraderade sin supergrupp Dura-Ace, men nu är det äntligen...

Läs mer

PRO Stealth - nu för ännu fler rumpor!

Smaken må vara som baken, men sadeln Stealth från Shimanos tillbehörsfalang PRO är en som...

Läs mer

Nya Scott Spark är här!

Integrerad bakdämpare, längre slaglängd, annan geometri och massa annat fint! Säg hej till helt nya...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Test: Bluegrass Rouge Core Mips

Prisvärd funktion från Bluegrass Skillnaden mellan billigare och dyrare hjälmar brukar både märkas och synas....

Läs mer
Garmin lanserar Rally - nya pedaler med kraftmätning för både lvg och XC

Rally är en serie nya pedaler för både XC och landsväg som mäter total kraft, kadens och avancerad cyklingsdynamik, inklusive...

Läs mer