Trek stödjer Ride of Hope
Krönika: Uråldriga cyklar som skvallrar om fantastisk kvalitet, en gynnsam växelkurs plus ett väldigt gott självförtroende när det gäller slutledningsförmåga. Upplägget för Niclas Sjögren att fynda cykel i Goa lät från början väldigt lovande.

Trek stödjer Ride of Hope


Barncancerfonden och deras välgörenhetslopp Ride of Hope har valt att samarbeta med Trek. Som ett led i detta har de tagit fram en unikt lackerad Trek Domane 2.3.

Pressmeddelande:

Tillsammans med Barncancerfonden och deras projekt Ride of Hope kan vi vara med och samla in pengar till forskningen för att hitta ett botemedel och göra livet lite enklare för våra nästa generationer, för våra barn. Trek har, i Barncancerfondens färger, gjort en speciallackad cykel som lanserades i augusti för en samlad skara cyklister i Uppsala.

Barncancerfondens Billy Ydefjäll var med på lanseringen och är mycket nöjd med den nya cykeln:

– Det är en Trek Domane 2.3 som specialgjorts för oss och Ride of Hope. Tekniken med dämpning i ramen och komponenterna i övrigt gör att jag vill köra iväg redan nu, tyvärr har vi sagt att alla måste ha minst 250 mil i benen innan vi börjar resan mot London så jag måste träna lite först, säger Billy och skrattar.

Billy var med på årets resa där de olika lagen samlade in en betydande summa pengar, siffran är än så länge hemlig men 2012 var siffran 2 miljoner kronor.

– Vi är mycket glada över att Barncancerfonden valt oss som sin samarbetspartner inom cykel. Jag tror att vi egentligen är två företag med liknande tänk och agenda globalt sett. Nu gör vi något som är unikt inom Trek-världen och gör en limiterad serie cyklar som kommer att användas av de olika Ride of Hope-lagen runt om i Sverige.

Cyklarna kommer bland annat att cyklas till London i projektet Ride of Hope Europe, säger Kaj Vestman, Country Manager, Trek Sweden AB.

– Den som väntar får se, men vi kommer troligtvis att kunna erbjuda konsumenter att köpa en Ride of Hope-cykel där vi självklart skänker hela vinsten till Barncancerfondens förfogande, säger Kaj som lovar att ställa upp i någon etapp under 2014-års Ride of Hope.Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Fem faser av ofrivillig vila

Krönika: Så kom dagen då sannolikhetsläran skulle ta ut sin rätt på de ackumulerade Strava-milen....

Läs mer

När cyklande kvinnor var en provokation

Cykeln är det föremål som mer än något annat påskyndade jämställdheten mellan män och kvinnor....

Läs mer

Om Trump kunde cykla

Ledare: John F. Kennedy sägs ha myntat de bevingade orden ”Nothing compares to the simple...

Läs mer

I backspegeln: legendariska Campagnolo

Andreas Danielsson berättar hur det legendariska företaget Campagnolo fick sin start. De tillverkade inte bara...

Läs mer

Vintercykla med hela världen!

12 februari är det dags igen för Vintercyklingens dag. Nu kanske du redan cyklar året...

Läs mer
Trafikverket kastar in handduken och struntar i cykling

Svenska Cykelstäder, Svensk Cykling och Cykelfrämjandet sparar inte på krutet när de nu gemensamt yttrar sig om Trafikverkets förslag. De...

Läs mer
Det ser mörkt ut för cyklar på SJs tåg

EUs nya och så gott som klara resenärsdirektiv kommer innebära ökade möjligheter till att ta med cykeln på tåg i...

Läs mer