Trek släpper nu helt nya Supercaliber

Trek släpper nu helt nya Supercaliber


Supercaliber är ”En radikalt ny XC-tävlingscykel med en unik, strukturell dämpningsdesign som kommer att förändra synen på hur en mountainbike för XC-tävling ska vara” Som Trek formulerar det.


Supercaliber är lätt och effektiv som en hardtail men har kontroll och grepp som en heldämpad cykel. Den bjuder alltså på en lösning och kompromiss mellan dessa två ytterligheter.  En cykel för alla XC-cyklister som vill satsa hårt i klättringar och spurter, men även hålla full fart genom besvärliga partier och utförslöpor. Trek Factory Racing XC har i år kört Supercaliber i världscupen och nu senast tog Jolanda Neff ett VM-silver på hojen. 

 ”Det här är drömcykeln som jag alltid har önskat mig, men som inte har funnits förrän nu”, säger Jolanda Neff i Trek Factory Racing. ”Jag kommer inte att tävla med någonting annat igen.”

 IsoStrut: en innovation för högre hastighet

Supercaliber hämtar sin ”magi” från IsoStrut, en strukturell, en ramintegrerad dämpare som har tagits fram i samarbete med ingenjörerna på FOX. Den har 60 mm ställbar slaglängd bak. IsoStrut sitter omsluten i en strukturell förgrening som förhindrar vridning, flex och utböjning. Den unika designen gör enligt Trek cykeln otroligt pedaleffektiv och undanröjer behovet av extra dämpningslänkage, så man sparar vikt och minskar på flex. 


Förutom dämparen, så är sadelstagen i baksvingen designade för att flexa.  Något som alltså ger ytterligare ”dämpning” utöver de 60 mm som dämparen och det nedre länkaget ger 

Skapad för tävling

Supercaliber kommer att finnas i fyra kompletta modeller. Alla har ram i OCLV Mountain Carbon med Straight Shot-diagonalrör och Knock Block, SRAM 1×12-drivlina (inklusive SRAM AXS på seriens toppmodeller) och Bontrager Kovee-kolfiberhjul med Rapid Drive-nav. Alla Supercaliber-modeller har gaffel med 100 mm slaglängd, 29″-hjul på alla ramstorlekar för bästa momentbevarande hastighet och plats för två vattenflaskor i ramen.

Precis som övriga kolfiberhjul från Bontrager omfattas mountainbike-hjulen Kovee av Carbon Care, lojalitetsprogrammet för kolfiberhjul. Om något hjul skulle skadas inom de första två åren efter ditt inköpsdatum byter Trek ut eller reparerar det utan kostnad.

Finaste uppsättningen med Sram XX1 AXS kommer kosta 116.000 och den billigaste med en spec under GX ligger på 50 000. 

Läs emer om nya Supercaliber här  Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Scott Spark - en ny generation

Integrerad bakdämpare, längre slaglängd, ny geometri och flera andra uppdateringar. När Scott nu släpper den...

Läs mer

6 goa miljoner till nya XC-leder i Järvsö

Region Gävleborg har precis sagt ja till att medfinansiera Cykla Järvsö AB för att bygga...

Läs mer

Ny stigvänlig Top Fuel från Trek

Nya Top Fuel får längre slaglängd och ny geometri

Läs mer

Här är VM-truppen i mountainbike

5-9 september avgörs VM i mountainbike i Lenzerheide, Schweiz. Framför 30 000 åskådare och fans...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Nya Canyon Lux är här!

Redan som prototyp skördade nya Lux framgångar med en etappseger på ABSA Cape Epic och...

Läs mer
Jennie Stenerhag och Esther Süss vinner etapploppet Transalp

Total dominans av det svensk-schweiziska laget i Transalp, ett av världens mer prestigefyllda etapplopp.

Läs mer
Åre satsar och vill öka cykelomsättningen med 20 miljoner

Genom att aktivt jobba för ökad cykelturism i Åre ska omsättningen från just cyklingen öka med drygt 20 miljoner kronor...

Läs mer