Tjuvtitt på nummer 4 / 2014

Tjuvtitt på nummer 4 / 2014


Nummer fyra av Bicycling skickas ut den här veckan till prenumeranter. Nästa vecka finns den också hos din tidningshandlare. 

Vad har vi fyllt tidningen med den här månaden? 

”Snö. När jag uttalar ordet så ryker det ur min mun. Andreas och jag står utan­ för hotellet och kan knappt tro våra ögon. Under natten har det fallit en halv deci­ meter snö. Det är den 28:e juni, vi befinner oss i Corvara, och om två dagar ska vi cykla Maratona dles Dolomites.”

Niclas Sjögren ger alla som vill köpa en ny, eller begagnad cykel, råd om vad man ska hålla koll på. Och ni som sätter glädjepriser på era begagnade cyklar på Blocket får en känga.

Hög tid att lägga i en tyngre växel i träningen inför Vätternrundan. Vi ger dig 6 effektiva och roliga cykelpass. 

”Grundämnet kol med atomnummer 6 är basen i en kolfiberram, oavsett pris. Så långt har alla kolfi- berramar en gemensam nämnare. Men utöver kolet finns en mängd olika sätt att värpa, blanda och baka fibrerna till något som till slut landar i en ram som i bästa fall matchar dina önskemål och din ekonomi. Häng med på en liten resa i kolets värld.”

”Den blågula mästardräkten lyser starkt i den stora klungan av orange-svarta cyklister. Åsa Eriksson har träffat Emilia Fahlin och hennes nya lag Wiggle Honda, och pratat om orättvisor, tro, hopp och framtid. Och Alingsås.”

Bicyclings pendlingseexpert Krister Isaksson skriver om statens dåliga cykelstöd. Och får svar från ministern.  

”Landsvägscykelns avgörande egenskaper – Vad du behöver veta när du ska köpa en racer. 

”Rummel, mummel, tummel – plötsligt säger magen ifrån och protesterar vilt. Ungefär 60 procent av alla uthållighetsidrottare upplever någon gång en krånglande tävlingsmage. Tränings- experten Annie Söderberg går till botten i den ömtåliga kistan.”

”Att handla begagnat kan vara bra för både plånbok och miljö. Henrik van Ingelandt ger dig några goda råd för ett lyckat köp.”

”Hur var det förr, och hur blir det nu? Niklas Instedt bjuder på ett välfyllt rosa paket – det här är Giro d’Italia. En av världens största cykeltävlingar.”

”Keep challenging är ledorden i Giant Shimano – något som cyklisterna i World Tour­laget själva lever upp till utan omsvep. Bicyclings Niklas Instedt har pratat med några av de svenska nyckelpersonerna i det holländska framgångslaget.”

”En av de första och största insikterna som nya cyklister blir smärtsamt medvetna om är att cykelsport kan kosta väldigt mycket pengar. Men också att bra cykling inte alls behöver kosta skjortan. Vi tog en av marknadens absolut dyraste hojar och ställde den mot en instegscykel. En högst orimlig jämförelse med kärnfrågan – vad är skillnaden?”

”Rosa. Du kan inte ha för mycket rosa i Giro-tider. Men tänk bortom rosa tröjor och annan mjukvara – nu snackar vi hårda paket.”

Vi har testat hembakade cykelskor från Bontrager och effektpedaler från Garmin. 

”Värk, skador och bristningar är alla idrottares värsta mardröm. Pyssla om dina skavanker i tid så är du snart tillbaka på cykeln igen, starkare än någonsin.”

”Till Åhus åker många på sommaren för att sola, bada och äta glass. Men hit kommer också hängivna cyklister från hela Skåne för att på tisdagar vara med på veckans klassiska lag- tempoträning i Åhus cykelklubbs regi. Christian Bertilsson i Team Giant Shimanos utvecklingslag är en av dem.”

Och naturligtvis mycket annat. Skickas ut till er prenumeranter den här veckan och finns hos tidningshandlare nästa vecka. 


Nytt nummer ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Vi har tagit ett långt snack med Sveriges argaste mekaniker
  • Bjuder på en prylspecial med en hel hög med nya prylar
  • Träffat Tim Krabbe, författaren till ”cyklisten”
  • Kollat in vad som kanske är världens bästa bambucykel

Ute nu!

Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Årets första nummer!

Här har ni en tjuvtitt på årets första nummer av Bicycling!

Läs mer

Bicycling #8 - En Encyklopedi

Årets sista nummer av Bicycling är här, och det är inget mindre än en superspecial....

Läs mer

Bicycling #7 - Ute nu!

Ett rykande färskt nummer av Bicycling har landat i butikshyllorna. Fullproppat med en sällan skådad...

Läs mer

Allt om Tour de France i Bicycling #5

I Bicycling nr 5 som nu ligger ute i hyllorna hittar ni en stor guide...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Bicycling nummer 3!

Nu hittar ni vårens första nummer av Bicycling ute i hyllorna och här har ni...

Läs mer
Gå med i Springtime Sports Club gratis!

Vi på Bicycling– tillsammans med systertidningen Runners World och träningsresearrangören Springtime – lanserar nu Springtime Sports Club.

Läs mer
Årets första Bicycling är här!

I Bicycling numer ett tar vi med er på en cykeltur i Nordkorea, hjälper dig hitta din sweetspot i träningen...

Läs mer