Tjuvtitt på nummer 10 av Bicycling

Tjuvtitt på nummer 10 av Bicycling


Är du prenumerant så kommer du få tidningen i brevlådan torsdagen den 21 november. Köper du tidningen som lösnummer finns den hos din lokale handlare tisdagen den 26 november.

Så vad har vi fyllt tidningen med den här månaden? 

Vi mjukstartar med en blick i den svart-vita backspegeln över cykelcross-historien. Oväntat nog så var det smutsigt, lerigt och slitigt på den tiden också…

Åsa har tagit en pratstund med Matthias Wengelin som tycker att det cyklas alldeles för lite på bakhjulet.

Vår populära bloggare Erik Nohlin rapporterar från Transcontinental Race.

Erik Kullgren har cyklat en av världens tuffaste mountainbike-tävlingar: Mont Blanc Race.

Åsa har attackerat Frankrikes högsta klättring Col de la Bonnette. Påhejad av murmeldjur.  

Birkebeiner- och Cykelvasasegraren Fredrik Ericsson förklarar hur puls och hjärta egentligen hänger ihop och varför det är bra att träna dessa från ett uthållighetperspektiv. 

Vi har träffat Gabriella Ekström – författaren bakom cykeltrilogin De som inte vann, Lejontämjaren och Vattenbäraren och pratat cykel och författande.

Så kallade Fatbikes, cyklar med plats för väldigt tjocka och breda däck, ursprungligen tänkta att brukas för snöcykling i Alaska, har blivit populära. Chefredaktören reder ut begreppen. Artisten Martin Stenmarck har också blivit hypnotiserad av dessa glädjeframkallande cyklar och har skrivit om dem. 

Med en dryga månad kvar till jul så har vi naturligtvis klämt in en önskelista. Vad önskar vi mest av allt? Mammelucker, kolsvarta kolfiber-cyklar och resor till Patagonien bland annat. Och samtal från Sveriges statsminister Fredrik Reinfeldt. Om vi varit snälla under året som gått? Det är en helt annan fråga, ahem… 

Femmilavinnaren Johan Olsson har mycket cykel på sitt träningsschema. Vi satte oss ned för ett avslappnat samtal om träning och mål och vägen till framgång. 

Chefredaktör Danielsson har penetrerat frågan om skivbromsarna vara-eller-icke-vara på landsvägscyklar. Är fälgbromsar redan vintage?

Kalle Bern har denna månad kikat i backspegeln på den svenske rambyggaren Peter Lassbo som vid millenieskiftet tillverkade downhillcyklar i vårt avlånga land. Cykeln på bilden tillhör Tobias Jönsson – grundaren av freeridenätverket Frost.  


Antal kommentarer: 2

Erol Orhun

Ett tvärsnitt av vad vi fyllt tidningen med. Vad vill DU att vi skriver mer om?


John the baptist

Lite mer riktig cykelsport! Det är alldeles för mkt Motionsinriktad diskussioner i Vättern anda! Mer referat från riktiga Tävlingar (ej motionslopp!!!) samt intervjuer med licencsierad tävlingscyklister Seniorer/Elit!Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*