Test: Thule Vital

Test: Thule Vital


Thule gör sedan länge mycket mer än cykelhållare och takräcken och har de senaste åren satsat hårt på ryggsäckar, även mer tekniska varianter för toppturer och vandring. Nu har de kommit med sin första vätskerygga – Vital. Själva blåsan kommer från Hydrapack, som vi känner igen från exempelvis Osprey. En beprövad lösning med stor öppning som är lätt att fylla och skölja ur. Vital kommer i tre olika storlekar: 3, 6 och 8 liter som alla har lite olika egenskaper. Vi har testat den minsta och den största. Blåsan i den lilla är 1,75 liter och den stora 2,5 liter. Bärsystemen på ryggorna är närmast identiska och bygger på välventilerad mesh i ergonomisk skärning. Den större har även en stabiliserande platta i ryggen. Båda är designade för att sitta lite längre ner på ryggen och alltså inte krypa upp i nacken. Överlag sitter de också väldigt bra på ryggen.

Väskorna har fack i så kallad jerseystil på midjeremmen. Även om de har en liten flärp på insidan är vi inte så imponerade av just dessa fickor, utan hade gärna sett en liten dragkedja på i alla fall en av sidorna. Då skulle man kunna ha saker som lätt hoppar ur i den ena och klädesplagg som sitter mer tajt i den andra.

Insidan är gul och ljus för att man lättare ska hitta sina prylar, och det finns gott om fack och hållare för sakerna. Den stora har dessutom en liten ficka i fleecematerial som är ett fint bo för glasögon eller skal-lös mobiltelefon. Än så länge låter det som nästan vilken modern vätskerygga som helst, men det som skiljer Vital från mängden är Thules system för att hålla slangen på plats, ReTrakt. Det är en radda med magneter på axelrem respektive slang som liksom ska styra slangen till rätt läge. Så länge hållaren på slangen sitter i rätt läge funkar det kanon och det är snart en funktion vi uppskattar. Vi gillar även ryggornas låga vikt, som ligger på runt halvkilot. Överlag en fin entré av Thule i detta segment. 

+ Lätt, genomtänkt och i bra material.

– Inget hjälmfäste.

Pris:
Vital 3 1 000 kronor.
Vital 8 1 400 kronor.


Nytt nummer ute i butik nu!

I detta nummer har vi:

  • Snackat med Emil Johansson om livet upp och ner
  • Grusat ner oss!
  • Snackat med Jonas Bohr om rekordförsöket
  • Kraschat på Mallis 312

Ute nu!

Bli prenumerant
Antal kommentarer: 1

Anders

Inget hjälmfäste..?Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Nya Scott Spark är här!

Integrerad bakdämpare, längre slaglängd, annan geometri och massa annat fint! Säg hej till helt nya...

Läs mer

Test: Bluegrass Rouge Core Mips

Prisvärd funktion från Bluegrass Skillnaden mellan billigare och dyrare hjälmar brukar både märkas och synas....

Läs mer

Ny luftigare Prevail från Specialized

Specialized kallar sin nya S-Works Prevail II Vent för den mest ventilerade hjälm de någonsin...

Läs mer

Dangerholms Scott Hyper Spark - Världens kanske mest avancerade mountainbike

Det tog över två år, men nu är Gustav Gullholm, även känd som Dangerholm, färdig...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Skotest: Shimano XC3

Även billigare skor kan vara riktigt bra Lätta, styva och dyra skor har absolut sin...

Läs mer
Jackal - helt ny hjälm från Lazer

Anrika Lazer fortsätter satsa på MTB-sortimentet. Efter lanseringen av Impala och Coyote 2019 släpper de nu Jackal. För att skapa...

Läs mer
Test - Thule Rail 12L PRO

Med skydd för ryggen Att Thule satsar på cykelryggor har väl inte gått någon förbi, och frågar ni oss är...

Läs mer