Test: Syncros Lighter 8 multiverktyg

Test: Syncros Lighter 8 multiverktyg


Det finns en hel del miniverktyg som är kompakta, små och perfekta att ha med på cykelturen. Är man på resande fot, ska skruva en hel del eller behöver något man kommer åt med på lite trängre ställen kommer dock dessa verktyg ofta bokstavligen till korta.

Ett multiverktyg i den lite, men bara lite, större kategorin är Syncros Lighter 8. Det ser mest ut som en hylsnyckel i miniatyr med, som namnet avslöjar, åtta tillhörande bits. Allt i en fyrkantig hylsa av aluminium och skyddande silikon. Bitsen som hänger med är insex 3/4/5/8 millimeter och torx T10/T25/T30 samt en PH2 stjärnskruvmejsel. Undantaget en 6 millimeter insex alltså allt man behöver för de flesta moderna hojar i dag. Så länge de inte sitter för hårt kan man alltså med tillhörande 8 millimeter insex få av/på de flesta pedaler.

Ute i fält är vi inte helt sålda på att ha med oss en massa bits som man lätt tappar eller som kärvar när det är kallt och söligt, men om det var någonstans detta lilla verktyg kom till sin rätt så var det på resan. Optimalt har man med sig stora och ”riktiga” verktyg, men ibland vill man ändå hålla packningen kompakt och lätt, då är detta en fenomenal kompromiss. ”Ratchet”-systemet är en fröjd när man ska skruva av/på styre och styrstam och andra komponenter. Det går även att fästa bitsen i änden på handtaget så att man kommer åt på knepiga ställen. Behöver man mer kraft i det läget kan man lätt komplettera med något som ger en lite mer hävarm genom att trä en skruvmejsel eller liknande genom bitshållaren i andra änden. Ett verktyg som funkar på många ställen men kanske ändå bäst som ett lätt, kompakt och praktiskt resesällskap.

Vikt: cirka 130 gram.

Pris: 500 kronorLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Garmin lanserar Rally - nya pedaler med kraftmätning för både lvg och XC

Rally är en serie nya pedaler för både XC och landsväg som mäter total kraft,...

Läs mer

Speedplay gör comeback

Sen Wahoo köpte upp Speedplay hösten 2019 har det varit tyst som i graven från...

Läs mer

Ny luftigare Prevail från Specialized

Specialized kallar sin nya S-Works Prevail II Vent för den mest ventilerade hjälm de någonsin...

Läs mer

POC släpper nya ultralätta Ventral Lite

Svenska POC ligger knappast på latsidan. Förra veckan släppte de Omne Eternal – världens första...

Läs mer
Dangerholms Scott Hyper Spark - Världens kanske mest avancerade mountainbike

Det tog över två år, men nu är Gustav Gullholm, även känd som Dangerholm, färdig med sitt mest ambitiösa bygge...

Läs mer
Skotest: Shimano XC3

Även billigare skor kan vara riktigt bra Lätta, styva och dyra skor har absolut sin plats, särskilt när man är...

Läs mer