Test: Alé R-EV1 Rumbles

Test: Alé R-EV1 Rumbles


I uppkäftigt gula och orangea färger stormar Emilia Fahlin över mållinjen på damernas World Tour i Vårgårda 2016 – armarna åker upp i luften. Hon är först. Ögonblicket är vårt första känslomässiga möte med det italienska klädmärket Alé och designen med de grälla färgerna etsade sig för evigt fast på näthinnan.

Sedan dess har Fahlin bytt proffslag och klädleverantör, men nyfikenheten hos oss har levt vidare. Klungans skrikigaste cykelstass – hur är den egentligen att cykla i? Därför har vi nu lagt vantarna på Alés tröja och bibs – R-EV1 Rumbles – som finns för både dam och herr. Och vi blir inte besvikna.

Byxorna är både sköna och smickrande, med breda benslut som är lite lätt gummerade, men långt ifrån den där täta och klistriga känslan som blir irriterande när du jobbat upp lite kroppsvärme. Materialet är fast, tåligt och osladdrigt, och tillsammans med några välplacerade plattsömmar får du både bra kompression och en form som är funktionell och följsam för cykling. Snyggt blir det också. Vi gillar även paddingen som är lagom tjock och sitter där den ska. Självklart är den olika för dam och herr.

Tröjan är i ett lite tunnare material och har hög racingkänsla, med smala tajta ärmar och en tunn krage. Klart lämplig för svensk högsommar. 
Dragkedjan är lång och tröjan har fyra fickor på ryggen, varav en har ett blixtlås. Precis som på bibsen är alla sömmar fint utförda och hela plagget andas kvalitet. De svarta panelerna på sidorna ger oss dessutom ett visst estetiskt lyft med illusionen av en slimmad figur. Det enda vi har att invända är att de ganska tajta ärmarna – som har lätt gummerat grepp – kanske inte passar alla som ibland även tränar överkroppen. Men har du en klassisk cykelhydda kommer det inte bli ett problem.

Mest av allt gillar vi ändå Alé för den höga synbarhetens skull. Det handlar inte bara om de starka fluo-färgerna, utan också om flera reflekterande detaljer. För nu har vi väl ändå snart ledsnat på att se (eller snarare inte se) svartklädda skuggor i vägrenen? Våga ta din plats i trafiken – och våga synas!

Alé R-EV1 Rumbles
Cirkapris: tröja 1 130 kronor.
Cirkapris: byxa 1 250 kronor.

Liknande modell för klubbeställning med egen design (minst 10 byxor och tröjor)
Cirkapris: tröja 1 000 kronor.
Cirkapris: byxa 1 020 kronor.


Nytt nummer ute i butik nu!

I detta nummer har vi:

  • Snackat med Emil Johansson om livet upp och ner
  • Grusat ner oss!
  • Snackat med Jonas Bohr om rekordförsöket
  • Kraschat på Mallis 312

Ute nu!

Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

PRO Stealth - nu för ännu fler rumpor!

Smaken må vara som baken, men sadeln Stealth från Shimanos tillbehörsfalang PRO är en som...

Läs mer

Speedplay gör comeback

Sen Wahoo köpte upp Speedplay hösten 2019 har det varit tyst som i graven från...

Läs mer

Ny luftigare Prevail från Specialized

Specialized kallar sin nya S-Works Prevail II Vent för den mest ventilerade hjälm de någonsin...

Läs mer

POC släpper nya ultralätta Ventral Lite

Svenska POC ligger knappast på latsidan. Förra veckan släppte de Omne Eternal – världens första...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Specialized S-Works Ares är här!

Det har förekommit en del rykten om denna sprillans nya sko ett tag nu. Bland...

Läs mer
Minitest: Giro Aether Mips

Mips 2.0 Vad Mips är behöver nog ingen djupare beskrivning vid det här laget. Sannolikheten att du själv kör i...

Läs mer