Test: 7mesh Freeflow jacka – Mysigt, fluffigt och lagom varmt

Test: 7mesh Freeflow jacka – Mysigt, fluffigt och lagom varmt


Även om idén är god är kruxet med många hybridplagg att det är svårt att hitta en bra balans som fungerar i verkligheten. Främst är det svårt med plagg som både värmer och kyler vid rätt tillfälle. Just därför är oftast lager på lager-metoden ett lättare och bättre sätt att klä sig under kalla perioder.

Det är under kalla och torra dagar som denna jacka gör sig bäst och den är inget för plusgrader kombinerat med regn. Yttertyget i Freeflow är av ripstop-nylon, som både andas bra och är vindtätt – inte helt vindtätt, men så det räcker. Att det just inte är helt tätt gör att det även andas bättre än många andra jackor. På insidan sitter det paneler med isolering som mest påminner om lätt fluffig syntetpäls. Panelerna sitter i armarna, över bröstet och delar av magen samt axlarna. Ryggen fryser man ju sällan om, och inte heller är den föremål för vind.

Som helhet har Freeflow en betydligt ”mysigare” känsla än många andra cykeljackor och den är väldigt bekväm, med en kanske lite lösare passform. Fast på vintern vill man ofta ha lite utrymme för andra plagg under, så det är bara bra. Även om vi rent generellt (visa av erfarenhet) är lite skeptiska till hybridplagg så är Freeflow definitivt ett undantag. Jackan är bra på att reglera temperaturskillnader och lyckas med bedriften att värma precis lagom mycket utan att samtidigt vara ett tätt skal som framkallar svett och värmevågor. Man har helt enkelt lyckats med en bra balans. De väl placerade panelerna gör sitt och fluffet på insidan bidrar inte bara till lagom mycket värme utan även till att effektivt transportera bort den fukt som byggs upp.

Bäst funkar jackan i kombination med ett merinounderställ med tjocklek vald och varierad efter temperatur och aktivitet. Plus för att fickan även funkar som packpåse och att det är en lätt historia, den väger in på blott omkring 160 gram i storlek medium.

 Pris: cirka 2 000 kronor.

7mesh.se


Nummer 6 ute nu!

I detta nummer har vi:

  • Hyllat nya Dura-Ace
  • Hängt nere på Tour de France
  • Grävt ner oss i kolfiber
  • Testat massa grushojar

Ute nu!

Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Test: Thule RoundTrip Bike Duffel - Organisatörens dröm

Idén är lika enkel som genialisk: en lagom stor väska med massa separata fack där...

Läs mer

10 saker du behöver veta om nya 12-delade Dura-Ace från Shimano!

Det är fem år sedan Shimano uppgraderade sin supergrupp Dura-Ace, men nu är det äntligen...

Läs mer

PRO Stealth - nu för ännu fler rumpor!

Smaken må vara som baken, men sadeln Stealth från Shimanos tillbehörsfalang PRO är en som...

Läs mer

Nya Scott Spark är här!

Integrerad bakdämpare, längre slaglängd, annan geometri och massa annat fint! Säg hej till helt nya...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Test: Bluegrass Rouge Core Mips

Prisvärd funktion från Bluegrass Skillnaden mellan billigare och dyrare hjälmar brukar både märkas och synas....

Läs mer
Garmin lanserar Rally - nya pedaler med kraftmätning för både lvg och XC

Rally är en serie nya pedaler för både XC och landsväg som mäter total kraft, kadens och avancerad cyklingsdynamik, inklusive...

Läs mer