Sverigeloppet: Film från fjärde dagen

Sverigeloppet: Film från fjärde dagenSista uppdateringen från Sverigeloppet.nu, 19:04 tisdagen 19 juni:

Just nu vet vi inte om Andreas kommer fortsätta. Han har stora smärtor och en hel del tårar har rullat och cykeln var nära att kastas i diket av ren frustration. Han är arg, besviken och ledsen.
Andreas befinner sig i husbilen som tagit honom tre mil in till Gällivare. Här ska han vila i två timmar. Därefter ska vi testa benen.

Om de huggande smärtorna är kvar kommer det ta alldeles för lång tid för att ens klara det gamla rekordet. ”En cykelsemester kan vem som helst klara, det är inte aktuellt.” är hans egna ord om hur vi ska göra om smärtan inte släpper. För att smärtan ska släppa krävs ett smärre mirakel.
Vi har rådfrågat läkare som förklarat hur alternativen ser ut. Det finns ett preparat som INTE är dopingklassat som skrivits ut. Dock får vi inte ut det eftersom alla apotek är stängda, även det på sjukhuset.
Det finns självklart en hel del andra preparat som tar bort smärtan men alla dessa är dopingklassade och det har aldrig varit, kommer aldrig vara ett alternativ för Andreas.

Han slutade som proffscyklist för att komma bort från dopingkulturen och skulle aldrig kunna leva med sig själv om olagliga substanser tagit honom i mål, vare sig det gäller tävling eller utmaning.
Som sagt, läget är väldigt ovisst. OM smärtan ger med sig kommer vi åka tillbaka med Andreas till det ställe han bröt, 3 mil innan Gällivare. Därifrån får han i så fall försöka härda ut och ta sig till målet.
Stämningen är som kan förstås, låg. Vi VET att Andreas hade klarat detta galant om inte denna strålande smärta (han beskriver det som när man slår i armbågen REJÄLT fast värre) hugger genom hela kroppen för varje tramptag. Det känns väldigt tråkigt. Och vi vet hur besviken Andreas kommer vara.
Just nu hoppas vi på ett mirakel.


Nytt nummer ute i butik nu!

I detta nummer har vi:

  • Snackat med Emil Johansson om livet upp och ner
  • Grusat ner oss!
  • Snackat med Jonas Bohr om rekordförsöket
  • Kraschat på Mallis 312

Ute nu!

Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Emilia Fahlin hoppar av OS

Emilia Fahlin har valt att lämna återbud till att tävla i de olympiska spelen i...

Läs mer

Hur bra kan man bli? 8 frågor till rekordjägaren Jonas Bohr

Han började cykla först när han var 43. Nu är han på jakt efter världsrekordet...

Läs mer

Vårgårda ställer in World Tour, igen

Nej i år blir det inga segergester i Vårgårda, för nu ställer man in World...

Läs mer

Emilia Fahlin klar för OS!

Den svenska OS-truppen växer och nu är Emilia Fahlin med på listan! Med 100 dagar...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Vätternrundan flyttar till den 2-5 september

På torsdagen beslutade Vätternrundan att flytta hela Cykelveckan till reservdatumen i september.– Vi måste agera...

Läs mer
Emilia Fahlin spurtade till sig en OS-plats

Emilia Fahlin spurtade med stor sannolikhet till sig en OS-plats i Tokyo genom sjätteplatsen i World Tour-loppet Gent-Wevelgem i söndags....

Läs mer
Tre svenskor till start i World Tour-premiären på Strade Bianche

Tre svenska cyklister finns på startlinjen när damernas World Tour inled idag, lördag. Veteranerna Emilia Fahlin, 32 år, Hanna Nilsson,...

Läs mer