Solen lyser varmt över det svenska EM-stafettlaget
Lance Armstrong börjar allt mer anpassa sig till sitt gamla liv som professionell cyklist. Han befinner sig just nu i franska Nice för att kolla avslutningen på Milano-Sanremo och Poggio-stigningen.

Solen lyser varmt över det svenska EM-stafettlaget


Trots kunskapen om vädret så är temperaturen och den pressande solen en klart avgörande faktor. Det är varmt i Haifa och det finns ingen skugga att gömma sig bakom på tävlingsområdet.

Banan är mycket tekniskt krävande och samtidigt omväxlande. Ju mer tävlingsfarten trissas upp desto extremare och mer svårkörd blir den. Något som kunde noteras under måndagens träning – det var många som vurpade.
Den 6,5 kilometer långa och torra banan kommer att kräva sina offer, ”och över allt ihopa lyser moder sol”.
De fyra svenskarna Alexandra Engen, Emil Lindgren, Olof Jonsson och Tomas Kristoffersson var i farten igår och fick känna på vad som väntar på dagens stafett.
– Man kan ju inte glida omkring här och fega, konstaterade en smått irriterad Emil Lindgren efter avslutad träning och en rejäl marksyning. Och vurpandet gällde även för de tre andra i det svenska laget.
När tävlingen drar igång i morgon eftermiddag så rullar svenskarna ut som titelförsvarare. Det finns många utmanare, men får de fyra till var sitt snabbt och bra varv så är chansen stor att guldet kan försvaras. Men då finns det inte utrymme för några missar.
– På den här banan kan det lätt bli stora tidsavstånd, förklarar Emil Lindgren.
I lagstafetten XCR kör de fyra deltagarna var sitt varv och i den inbördes ordning som laget självt bestämmer. Laget skall bestå av en senior, en dam, en U23 och en junior. I dagens tävling är 19 nationer anmälda.Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Svenska Cykelförbundet lanserar ny SWE Cup i fartfylld disciplin

Som en korsning mellan störtlopp och svenska rallyt. Där har ni MTB Enduro – disciplinen...

Läs mer

Sverige kan få världscupstävlingar i XCO 2023 och 2024

Svenska Cykelförbundet har skrivit under en avsiktsförklaring med Internationella Cykelunionen (UCI) med målet att få...

Läs mer

Trek släpper nya E-caliber

En utjämnare, ett mellanting, ingen vanlig el-mtb men knappast en vanlig mtb heller – säg...

Läs mer

STIGCYKLISTENS 7 BUDORD

Det finns plats för alla i skogen men med ett ökat intresse för friluftsliv är...

Läs mer

Dangerholms Scott Hyper Spark - Världens kanske mest avancerade mountainbike

Det tog över två år, men nu är Gustav Gullholm, även känd som Dangerholm, färdig...

Läs mer
Finsk jägare skulle jaga fågel - dödade cyklist

En 30-årig man har dött i Urho Kekkonens nationalpark i Savukoski i Lappland efter att ha blivit träffad av en...

Läs mer
Nino Schurters nyckel till framgång

Enligt Nino Schurter är nyckeln till åtta världsmästartitlar i mountainbikens XCO-gren – och några kistor med andra medaljer – hans ihållighet....

Läs mer