SCF inför ett virtuellt SM på Zwift

SCF inför ett virtuellt SM på Zwift


Tävlingen presenteras av Svenska Cykelförbundet på Zwift.com. Om drygt tre veckor kan alltså alla som kör träningspass med den digitala plattformen göra upp om mästerskapsmedaljer och tävla mot Sveriges elit- och proffscyklister från det egna vardagsrummet. Den svenska mästaren som utses får bära den officiella, virtuella mästartröjan i alla tävlingar på Zwift de kommande 12 månaderna.

Svenska mästerskapen på Zwift är öppen för alla som har Zwift-konto och som innehar SCF tävlingslicens. Män och kvinnor, oavsett ålder deltar på samma villkor, samma bana och samma distans. Här spelar det ingen roll om du är proffs, halvproffs, amatör, har elit, master, junior eller baslicens – alla är välkomna! Tävlingsklasserna är två – Open Men (Grupp A) och Open Women (Grupp B).

Information om tävlingsbanan

World: Watopia
Route: Watopia Figure 8
Lap distance: 29.6 km 
Elevation gain: 234 m
Laps: 2
Total Distance: 59.2 km

Nationella tävlingsregler för Zwift-SM

Det här behöver du för att vara med på Zwift-SM den 24 februari, kl. 10.00

  • Klubbtillhörighet och giltig tävlingslicens (beställs via swecyclingonline.se)
  • Du följer de regler som gäller för att inneha SCF tävlingslicens.
  • Du behöver godkänna de villkor som krävs av Zwift för att inneha ett Zwift-konto. Läs mer här:
  • Tempocykel ej tillåten i mästerskapet.

Eventet ligger även uppe hos Zwift som bjuder på några förtydlingar. 

All Sweden Zwifters are welcome to join the National Championships but in order to be declared the winner and Sweden Zwift National Champion you must abide by the following rules:

– A valid Sweden National Cycling Federation race license is required
– By having membership to your National Cycling Federation, you are bound by the terms and conditions and the regulations of the Federation including the Code of Conduct, responsible riding policy, Member Protection Policy and Anti Doping Policy.
– All potential winners will be requested to show their valid race license to be awarded the National Champion title.
– In order to be eligible for overall placings, the gender of your Zwift profile must match the gender indicated on your National Cycling Federation license.
– All participants must register in advance of the race with Zwift Power and have it connected to their Zwift account via opting in. 
– Strava data for the Zwift National Championship races must be open (not private or hidden)
– All riders are subject to ZwiftPower’s standard for automatically disqualification based on Critical Power. Please see ZwiftPower.com for more information on Critical Power limits of varying durations for male and female riders.
– Riders are required to wear a functioning heart rate monitor which must provide reliable heart rate data for the majority of the race to be eligible for the win.
– zPower riders will not be eligible for the win*.
– Power Ups are allowed at all times

Resultaten
Det preliminära resultatet kommer att visas på din skärm vid målgången och vara synligt i cirka 30 sekunder, men klicka du på skärmen ligger din tid att kvar längre. Resultaten som visas på www.zwiftpower.com kommer att vara preliminära fram till dess att alla tävlingsdeltagare har blivit verifierade och licenskontrollen har genomförts. Förhoppningen är att de slutgiltiga resultaten kommer kunna publiceras senast den 31 mars.

Pris
Det finns bara ett pris – äran att bära den nationella mästartröjan under ett år, fram till nästa Zwift-SM.

Läs mer och anmäl dig till Zwift-SM! 
Söndag, 24 februari klockan 10.00
https://zwift.com/events/view/142173

(Infon kommer från SCF och Zwift)

Antal kommentarer: 3

Håkan

Enligt Zwifts egna regler så behövs bara en giltig licens om man vinner eventet och vill titulera sig Svensk mästare. Jag ser inga krav på licens för att delta om man inte ”råkar” vinna?


Hasse L

Ni skriver Det här behöver du för att vara med på Zwift-SM den 24 februari, kl. 10.00Klubbtillhörighet och giltig tävlingslicens (beställs via swecyclingonline.se) Stämer inte alla kan vara med som har Zwift konto se nedan
A Race License is not needed to enter the race and you will still be displayed in the final results to see where you stack up. But if you win without a race license, you will not be crowned the National Champion. (British Cycling and Dutch Cycling only require federation membership)


Kee P

om scf är med och sanktionerar tävlingen, hur blir det med dopingtester?Göteborgsgirot 2020 ställs in

Göteborgsgirot 2020 ställs in


På grund av den nuvarande situationen med Covid-19 har organisationen bakom loppet beslutat att ställa in samtliga lopp under Göteborgsgirot 29-30/8 2020.

”Ett nytt lagförtydligande gällande evenemang och folksamlingar gjort det omöjligt för oss att genomföra evenemanget så som planerat, trots spridning av startgrupper. Vi förstår att Göteborgsgirot har varit ett mål för många, men ibland får man kämpa lite extra, precis som vi också gör just nu”, heter det i ett pressmeddelande.

Samtliga startplatser gäller istället till evenemanget 2021. Så tills dess är det bara att fortsätta hålla hjulen rullande och sikta framåt.

På deras hemsida finns en sammanställning med svar på några vanliga frågor (FAQ) där läget förklaras ytterligare.


Coronasmittan stoppar Vårgårdas World Tour

Coronasmittan stoppar Vårgårdas World Tour


Vårgårda CK tvingas ställa in sin World Tour-tävling för damcyklisterna. Världseliten skulle ha tävlat i Sverige och Vårgårda i början av augusti men Coronasmittan sätter stopp för arrangemanget.

– Det är naturligtvis väldigt ledsamt men efter samtal med både kommunen och sponsorer ser vi inga möjligheter att i det här läget få ihop den organisation som krävs kring tävlingen och den cykelfest som innefattar hela den helgen, säger Helen Henriksson, ordförande i Vårgårda CK.
Elva World Tour-tävlingar har redan ställts in eller uppskjutits på grund av Coronapandemin.
I ett reviderat tävlingsprogram räknar Internationella Cykelförbundet, UCI, med att kunna starta tävlingarna igen den 1 augusti med tidigare flyttade Strade Bianche. Vårgårda skulle ha kört lagtempo och linjelopp helgen därefter.
– Men som det ser ut nu där det råder restriktioner kring att överhuvudtaget kunna förflytta såg vi ingen annan väg att ställa in. Det är tråkigt men vi känner att vi fattat rätt beslut. Nu ser vi framåt och räknar med att vara tillbaka med World Tour i augusti 2021, säger Helen Henriksson.


Göteborgsgirot 2020 flyttas till sista helgen i augusti

Göteborgsgirot 2020 flyttas till sista helgen i augusti


På grund av den nuvarande situationen med Covid-19 flyttas Göteborgsgirot fram till den sista helgen i augusti. Loppen kommer alltså att cyklas lördag 29 och söndag 30 augusti.

För att inte samla för mycket folk på samma ställe kommer det samtidigt kommer ske vissa uppdateringar i själva genomförandet av evenemanget. Bland annat genomförs lördagens lopp med en satellitstart och målgång sker i Skatås. Söndagens lopp har både start och målgång i Skatås.

När dessutom Tour De France flyttar till samma datum så finns det fler fina cykelhändelser att samlas kring. En önskan är att visa Touren på storbild på ängen uppe i Skatås. Det blir en fin after bike, heter det i ett pressmeddelande

Tävlingsklasserna pausas till 2021 och även Barngirot och Trehjulingsloppet tar en paus i år. Vill du köpa startplats redan nu? Det gör du enklast direkt via hemsidan, klicka här

Göteborgsgirot 140 km
Start på Hisingen och målgång i Skatås.
Tävlingsklass ställs in tillsvidare.

Stadsgirot 70 km
Start på Hisingen och målgång i Skatås.

Maxigirot 20 km
Start och målgång i Skatås.

Bra Bil XC MTB 50 km
Start och målgång i Skatås.
Tävlingsklass ställs in tillsvidare.

Samtliga köpta startplatser gäller det nya datumet. Startplats i tävlingsklass kommer att flyttas till motionsklass. Den som redan köpt startplats till Barngirot kommer att bli kontaktad via mail och kan byta till en startplats i Maxigirot 20 km eller välja att flytta sin startplats till 2021. Om du i och med datumflytten inte har möjlighet att delta rekommenderar organisationen dig att överlåta eller sälja startplatsen till någon annan. Läs mer om det här.


SM skjuts upp till augusti och går i Uppsala

SM skjuts upp till augusti och går i Uppsala


Nu är det klart. Upsala CK arrangerar SM i landsväg/linje för seniorer och juniorer helgen den 22–23 augusti – förutsatt att restriktionerna runt coronaviruset lättat. Den 14–15 augusti körs linjemästerskapen för masters- och ungdomsklasserna i Uppsala.

– Det är en ära för Upsala CK att åter stå som arrangör för ett mästerskap. Vi har UCI godkända tävlingsbanor redo för start i central stadsmiljö, säger Göran Mattsson, ordförande i Upsala CK som syftar på den klassiska Skandisbanan (Scandinavian Race) med start och mål vid historiska Uppsala slott.

Turerna kring SM landsväg 2020 har varit många. Ursprungligen skulle SM körts i Lindvallen, Sälen under midsommarhelgen. Men på grund av coronakrisen beslutade Skistar att flytta fram öppnandet av sommarsäsongen. Det innebar att Lindvallens anläggning skulle vara stängd helgen den 20–23 juni 2020, och att Linje-SM inte kunde genomföras som tänkt.

Initialt övervägde förbundet möjligheterna att senarelägga SM i Lindvallen, samtidigt undersöktes möjligheterna att hitta en alternativ SM-arrangör. Under arbetets gång meddelade dock internationella cykelförbundet UCI att de spikat helgen 22-23/8 för nationella mästerskap i elitklasser. Detta datum har därför styrt arbetet med att hitta en lämplig arrangör.

– Svenska Cykelförbundet har sedan beskedet från Skistar suttit i förhandlingar med flera potentiella SM-arrangörer. Till sist föll valet på Upsala CK som aktivt sökt en lösning för att kunna arrangera Skandisloppet, samtidigt som förbundet aktivt sökt en arrangör till SM, säger Leif Karlsson, generalsekreterare på SCF.

Även Göran Mattsson är nöjd med arrangemanget då Skandisloppet, i egenskap av världens äldsta cykeltävling, kan köras för 112:e gången, men i år med SM-status.

– Ursprungsplanen var att arrangera UCI-tävlingar för damer och herrar i början av maj, men på grund av covid-19 har förutsättningarna ändrats radikalt. Idrotten ska kännetecknas av positivism, gemenskap, prestation och framåtanda. Det behöver vi alla i samhället mer än någonsin nu. Vi vill gärna stödja SCF att hålla traditionerna vid liv i en tuff tid och tillsammans har vi möjlighet att skapa ett modernt mästerskap med stark förankring i historien, säger Göran Mattsson i ett pressmeddelande från SCF

Förutsatt restriktionerna runt coronaviruset lättats, körs Linje-SM den 22 och 23 augusti med följande fördelning:

22 augusti: SM Linje – herr junior och dam senior, Uppsala
23 augusti: SM Linje – dam junior och herr senior, Uppsala

Den 14-15 augusti gäller följande fördelning:

14 augusti: SM Linje, mastersklasser, plus ungdomsstafett, Uppsala
15 augusti: SM Linje ungdomsklasser, Uppsala

Helgen 3-4 oktober är reserverat för SM, om tävlingsförbudet kvarstår i augusti.

Övriga datum SM-landsväg

30 juni: SM Kortbana ställs in efter besked från RF att SM-veckan Halmstad ställs in. Alternativa datum för SM-kortbana är 4-6 augusti i Halmstad – inget beslut är dock taget i frågan.

25–26 juli: SM Tempo, Lekeryd


Grattis, ni vann startplatser till Lidingöloppet MTB 2020

Grattis, ni vann startplatser till Lidingöloppet MTB 2020


Första helgen i maj avgörs Lidingöloppet MTB, ett lopp som bjuder på många kurvor, vacker natur och en del backar. En riktigt fin tävlingsstart på cykelsäsongen.

Ni fem som vann startplatser till årets upplaga heter:

Sami Chabouni

Ki Cedergren

Linda Bångdal Tibemo

Peter Broman

Lotta Milton Frykholm

Ni kommer alla få enskilda mejl 

Grattis och lycka till på loppet!

[form code= 88]