Så behåller du cykelglöden i höst

Så behåller du cykelglöden i höst


Svenska cyklisters relation till hösten är som en långdistansrelation. Avståndet är ett kännbart problem där varje träff är som en tillfällig smekmånad, men hur romantiskt det än är längtar man efter en annan framtid. Men man harvar vidare och njuter av de stunder som bjuds. Så här gör du för att de stunderna ska bli fler och bättre i höst.

Efter en lång, varm och på sina håll relativt torr sommarsäsong – och kanske framförallt en sen runda runt Vättern –gissar vi att många snart kommer hänga cykeln på hyllan. Där får den mögla lite lagom fram tills någon gång runt tiden då påskhararna kläcks. Nu är det inget fel med att kapitulera för trainern och svettpölen i vardagsrummet, men att cykla ute året om har ändå sin speciella charm. Här är sex höstvänliga tips.

1.Ta en paus. Tillåt dig att landa lite efter sommarens alla upplevelser innan du tar dig an höstens äventyr – ge dig lite tid att längta.

2.Res bort. Okej, detta råd kanske verkar lite kontraproduktivt men förutom en säsongsavslutning utomlands kan man inleda hösten med äventyr på hemmaplan. En av våra favoriter är fortfarande Skåne 500 som vi körde i oktober förra året.

Skåne 500

3.Investera mera. Rätt hoj och prylar för ändamålet är nyckeln till att njuta året runt. Bäst är kanske en gravelhoj som gör sig bra när som helst på säsongen. Lika viktigt är det med högfunktionella kläder som gör turen betydligt mer njutbar. En regnjacka som andas samt skor och handskar som håller fötter och händer torra är högst på listan enligt oss. Det kostar en del –men är tveklöst värt investeringen.

4.Byt disciplin. Kör du mycket landsväg på sommaren? Då är kanske lite mer mountainbike att föredra under vinterhalvåret. I skogen är man på ett plan mindre utsatt för vädrets makter (lite lera har man sällan ont av). Och kom ihåg: Cross is boss!

5. Fixa tvätten. Ok, det där med leran är kanske en sanning med modifikation, för en lerig och smutsig cykel har man faktiskt ont av. Har du inte tillgång till en trädgårdsslang finns det numera flera små batteridrivna cykeltvättar, många med inbyggd tank, på marknaden. De är räddare i nöden i ett inte allt för dyrt format, lika självklara som en diskmaskin är för oss som bor i lägenhet.

6. Skapa en ny rutin. Många klubbträningar och social rides ställs, av förklarliga skäl, in under vinterhalvåret. Men det finns inget som hindrar dig från att starta en egen modig utbrytargrupp. Få saker bidrar till minnen som sällskap när det är som mörkast, kallast och hårdast.


Nytt nummer ute i butik nu!

I detta nummer har vi:

  • Snackat med Justin Williams och Ebbe Silva
  • Tipsar om hur du överlever hösten
  • Tar en djupare tips på hur mensen påverkar din träning
  • Hetsar om vikten av kolhydrater

Ute nu!

Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Scott Spark - en ny generation

Integrerad bakdämpare, längre slaglängd, ny geometri och flera andra uppdateringar. När Scott nu släpper den...

Läs mer

BMC URS LT - En heldämpad schweizare

Med nöje har vi i olika omgångar och perioder kört på en URS från dessa...

Läs mer

En grusigare Roadmachine från BMC

BMC släpper en ny version av sin komforträcer Roadmachine och gör den redo för fler...

Läs mer

SCOR ett helt nytt märke mountainbikes från BMC

För inte allt för längesen så hade BMC en långslagig cykel i sin lineup som...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Dangerholms snyggaste bygge?

Gustav Gullholm, kanske mer känd som Dangerholm ligger knappast på latsidan utan fortsätter spotta ur...

Läs mer
Sverige tog dubbla medaljer vid Paralympics i Tokyo!

Det blev dubbla medaljer i Landsväg Tempo för våra Svenska Paracyklister under Paralympics i Tokyo 2020(2021) Anna Beck, Skogshalls CK-Hammarö,...

Läs mer
Din inre van der Poel

Ledare: Två hjul, en ram, ett styre, pedaler och något vettigt att sitta på. Alla cyklar är i grunden mer...

Läs mer