Rodriguez ny ledare i Spanien


Michele Scarponi (Lampre-ISD) följde närmast bakom, nio sekunder efter Joaquin Rodriguez. Fredrik Kessiakoff (Pro Team Astana) gjorde på nytt en stabil insats och satt med långt fram i avslutningen och blev tia, endast 15 sekunder efter spanjoren.

Två av förhandsfavoriterna tappade dock värdefulla sekunder på lördagsetappen. Bradley Wiggins (Sky Procycling) blev distanserad med 20 sekunder och fjolårets vinnare av Vueltan, Vincenzo Nibali (Liquigas-Cannondale), förlorade 32 sekunder på sina värsta konkurrenter.

Kessiakoff ligger kvar på sjätte plats i sammandraget.

Antal kommentarer: 2

Leffeman

Hej
Vad betyder 27 % lutning i grader ?
Är 50 % lika med 45 grader i förhållande till plan mark ?
Är 100 % lika med 90 grader rakt upp i förhållande till plan mark ?


Kalle Bern

Hej Leffe
100% är samma sak som 45 grader. Det är alltså höjdmeter i procent av sträckan man rört sig framåt. 10%= 10 höjdmeter på 100 meter. 100%= 100 höjdmeter på 100 meter.Du måste vara inloggad för att kommentera. Logga in

Hon kör Vueltan solo

Hon kör Vueltan solo


Fram tills ganska nyligen så jobbade Monika Sattler aka @rad_monika som IT-konsult på ett gigantiskt företag. Men att cykla är ju så mycket roligare och hon ville ha förändring. Så hon sa upp sig för att ägna sig helt åt äventyrscykling och flyttade från Australien till den kanske mest självklara cykelplatsen på jorden, Mallis. I augusti-September ska hon köra Vuelta a España, solo!

Men varför Vueltan?
Från början var det mest en lite galen idé men jag insåg ganska snart att det faktiskt inte bara handlade om mig utan om att få inspirera andra, i synnerhet tjejer, att utmana sig själva och våga lämna sin komfortzon. Jag är en såndär som sällar mig till gruppen som tror att allt är möjligt, bara man bestämmer sig. Touren och girot har gjorts men kvar finns Vueltan. Då jag numera bor på Mallis var det så sett ett lite självklart val för min del.

Men när cyklar du då?
Min plan är att cykla samma dag som killarna, men jag startar timmarna innan. Tanken är att köra varenda en av de 3300 kilometer som utgör Vueltan och göra det på samma antal dagar. Tveklöst kommer det blir tufft, i synnerhet när jag kör själv. Lyckas jag, att som första kvinna någonsin göra detta, slår jag både rekord och blir historisk.

Men kör du helt själv?
Det är planen, men vem so helst får faktiskt haka på. 3300 km själv i hetta och över berg kan bli lite ensamt

 

 

Antal kommentarer: 1

Björn Eriksson

cyklar hon samma dag går det ju att genomföra de 2 tempoetapperna, om inte säkerhetsvakterna sätter stopp, annars vette väl om det gått att köra alla etapperna.Du måste vara inloggad för att kommentera. Logga in

"Jag är sjukt taggad inför detta"

"Jag är sjukt taggad inför detta"


Det var en riktigt otäck vurpa du var med om i Girot i våras – är du återställd nu?
– Ja, den var hemsk och tog mig månader att komma tillbaka på riktig tävlingsnivå igen. Jag vill bara glömma den tiden. Det var mentalt jobbigt också att vara borta så under säsongen.

I Vueltan kör ni främst för spurtaren John Degenkolb och Warren Barguil i totalen – siktar du på att kunna komma iväg och göra något på någon etapp för egen del också?
– Vårt huvudmål är att skydda och hjälpa Warren för en bra totalplacering, men jag kommer även ta mina chanser när de dyker upp, kanske i någon utbrytning. Och helt klart kommer jag gå fullt på de två tempoetapperna också.

Någon etapp du ser särskilt mycket fram emot?
– Jag är sjukt taggad för detta och glad att laget ger mig chansen efter min krasch.  Jag kommer att ta en etapp i taget och känna hur kroppen känns.

Vem tror du vinner totalen?
– Chris Froome. 


Du måste vara inloggad för att kommentera. Logga in

Cobo höll undan till slutseger – Sagan vann i Madrid


Peter Sagan (Liquigas-Cannondale) lurade sina två italienska konkurrenter, Alessandro Petacchi (Lampre-ISD) och Daniele Bennati (Leoprad-Trek) på etappsegern. Den italienska duon gick en hård kamp. Petacchi styrde till höger för att göra det svårare för Daniele Bennati att passera honom, det gjorde att Bennati blev störd och tappade fart. Sagan fick öppen gata i mitten av vägen och säkrade sin tredje etappseger.

Slutsegern är en stor framgång för Juan José Cobo och hans lag. Det var inte många som hade tippat spanjoren som slutsegrare före tävlingen startade men under vägen till Madrid växte Cobo in i rollen som en allvarlig utmanare till slutsegern och med etappsegern till L’Angliru kopplade han greppet om den röda ledartröjan. Han höll tröjan över mållinjen i Madrid och säkrade sin finaste seger i karriären. 

Fredrik Kessiakoff (Pro Team Astana) slutade på en 34:e plats och Thomas Löfkvist (Sky Procycling) som hjälpte fram Chris Froome och Bradley Wiggins till två pallplaceringar blev 52:a. 


Du måste vara inloggad för att kommentera. Logga in

Gavazzi spurtvann efter lång utbrytning


Duon kom loss med en kilometer kvar till mål och kunde göra upp om segern. Gavazzi vann enkelt spurten över belgaren.

Klungan visade tidigt på etappen att de inte tänkte slita ut sig för att komma ikapp den stora utbrytargruppen, de rullade i mål knappt åtta minuter efter Francesco Gavazzi.

Fredrik Kessiakoff (Pro Team Astana) har börjat återhämta sig från den magsjuka och feber som satte stopp för ett fantastiskt resultat i sammandraget. Han blev 71:a på torsdagens etapp och hoppas kunna hitta på något de avslutande etapperna.

– Jag har hopp om att komma tillbaka, säger Fredrik Kessiakoff.

Thomas Löfkvist (Sky Procycling) var 50:e man att passera mållinjen i Noja. 

Juan Jose Cobo i Geox-TMC behåller ledningen i tävlingen, 13 sekunder före Chris Froome (Sky Procycling). Men han är rädd för vad britterna kan hitta på under de kvarvarande etapperna.

– Bonussekunderna kan ha mycket att säga till om de sista tre dagarna, för det är några även i Madrid som kan avgöra allt. Vi kommer att försöka försvara oss på samma sätt som i dag, genom att låta en utbrytning gå. Men jag är säker på att Sky kommer att försöka sig på något i morgon, vi kommer att få försvara min ledning, säger Juan José Cobo.


Du måste vara inloggad för att kommentera. Logga in

Haedo vann efter dramatisk avslutning


Leopard Trek hade tagit kommandot i finalen och med 300 meter kvar till mål kom en rondell, Robert Wagner (Leopard Trek) var klar med sitt jobb och slog åt sidan i utgången av rondellen men valde att svänga åt höger när målet var till vänster. Detta misstag kostade laget segern med stor sannolikhet. Daniele Bennati (Leopard Trek) satt på hjul och hade bara att dra igång spurten när han tvekade över Wagners vägval. Bennati insåg felet och fortsatte till vänster, men han förlorade det avgörande ögonblicket. Samma sak hände Liquigas-Cannondales Peter Sagan.

Förvirringen som uppstod utnyttjade Juan José Haedo. Han fick ett försprång till Daniele Bennati och Alessandro Petacchi (Lampre-ISD) genom rondellen och drog igång spurten tidigt och kunde fira segern ordentligt, redan 50 meter före mållinjen.

Petacchi blev tvåa och Bennati trea.

Fredrik Kessiakoff (Pro Team Astana) som olyckligt drabbades av magsjuka i helgen och därmed tappade sin topplacering i sammandraget ligger nu 26:a, distanserad med 23:20 av ledande Juan Jose Cobo (Geox-TMC). Spanjoren tog över ledningen efter sin seger på Alto L’Angliru i söndags.


Du måste vara inloggad för att kommentera. Logga in