Robin Wallner europamästare i downhill


Sverige fick i dag en ny europamästare i downhill. Robin Wallner dundrade ner till målet på snabbast tid och fixade därmed nationens andra EM-guld på mountainbike-sidan i år. Sedan tidigare har Sverige guldet som Alexandra Engen vann i cross country.

– I dag var det även roligt eftersom Dennis Dertell kom fyra och Kim Petersson tia. Oliwer Kangas slog dessutom till med ett silver i herrjuniorklassen, konstaterar förbundskapten Fredrik Ericsson.
Robin Wallner, som har haft en strulig säsong och så sent som förra veckan fick utgå i finalen vid världscuptävlingarna i italienska Val di Sole berättar glatt efter dagens segerlopp:
– Åkningen har funkat bra hela veckan på träningsåken. Banan var rolig och utslagsgivande eftersom den innehöll lite av varje. Målet var självklart en medalj, men ett guld känns som en bonus. Det känns grymt skönt att få ett kvitto på att man är tillbaka på banan igen efter en motig säsong. Att stå högst upp på pallen var ett rejäl lyft för självförtroendet inför sista delen av året, och då framförallt VM.
Fredrik Ericsson kan nu bokföra sitt andra internationella mästerskapsguld sedan han tillträdde som förbundskapten för mountainbike. Han är glad över downhill-åkarnas breda framgångar på europamästerskapet:
– Robin har sett avslappnad men fokuserad ut hela veckan. Med tanke på att han haft lite småproblem under säsongen och därmed inte fått ut sin fulla potential är förstås detta extra roligt. Årets EM höll faktiskt lite bättre standard än förra året, eftersom fler åkare som stadigt går in topp-10 på världscupen kom till start i år. Därför är jag även väldigt nöjd att vi fick in Dennis och Kim bland de tio bästa.
– Vi får heller inte glömma Oliwer Kangas fina insats som räckte till silver i herrjuniorklassen. Han blev bara slagen med några tiondelar av britten Sam Flockhart som är en av få juniorer som har kontrakt med ett proffslag och ofta får ställa upp i världscuptävlingar, säger Fredrik Ericsson, som nu laddar om för de kommande VM-tävlingarna i Kanada i början av september.


Nytt nummer ute i butik nu!

I detta nummer har vi:

  • Snackat med Emil Johansson om livet upp och ner
  • Grusat ner oss!
  • Snackat med Jonas Bohr om rekordförsöket
  • Kraschat på Mallis 312

Ute nu!

Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Pallplats för Zakarias Johansen

Vid andra deltävlingen av Enduro World Series, som gick av stapeln i helgen i Italienska...

Läs mer

Ny generation Jekyll från Cannondale

”Gamla” Jekyll har inte hunnit samla på sig så värst många år innan Cannondale nu...

Läs mer

Jenny Rissveds klar för OS

Sveriges regerande mästare i mountainbike Jenny Rissveds är sedan en tid tillbaka kvalificerad till OS....

Läs mer

Svenska Cykelförbundet lanserar ny SWE Cup i fartfylld disciplin

Som en korsning mellan störtlopp och svenska rallyt. Där har ni MTB Enduro – disciplinen...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Sverige kan få världscupstävlingar i XCO 2023 och 2024

Svenska Cykelförbundet har skrivit under en avsiktsförklaring med Internationella Cykelunionen (UCI) med målet att få...

Läs mer
Trek släpper nya E-caliber

En utjämnare, ett mellanting, ingen vanlig el-mtb men knappast en vanlig mtb heller – säg hej till Treks nya E-caliber....

Läs mer
STIGCYKLISTENS 7 BUDORD

Det finns plats för alla i skogen men med ett ökat intresse för friluftsliv är vi fler som ska dela...

Läs mer