Ride of Hope slår rekord igen
Nu har vi fått femte numret för 2013 av Bicycling till redaktionen och därför kommer här en liten förhandstitt på innehållet. Tidningen kommer snart att finnas i digitala versioner och din brevlåda. Strax därefter dyker den också upp ute i butik. Mycket nöje!

Ride of Hope slår rekord igen


Ride of Hope är ett 125 mil långt motionslopp som startar vid Barn- och Ungdomssjukhuset i Lund den 4 augusti, och tar sig till Stockholm via Halmstad, Göteborg, Skövde, Örebro, Linköping, Katrineholm, Västerås och Uppsala. De längsta etapperna är 17 mil och den kortaste, mellan Uppsala och Stockholm, är lite drygt 9 mil. Man kan välja att cykla en eller flera etapper. På vägen passeras fem av de sex barncancercentra som finns i Sverige.

– I år har vi ett enormt intresse för att vara med hela vägen. De hotellpaket vi har sålt, med övernattningar längs vägen, tog slut direkt. Vi räknar med 1 780 deltagare i år, mot drygt 1 200 förra året, säger Billy Ydefjäll, projektledare på Barncancerfonden.

Ride of Hope har sedan starten 2008 dragit in mer än 2,3 miljoner kronor till Barncancerfonden. Intäkterna kommer från deltagarnas startavgifter och från cyklisterna gåvor och egna insamlingar, samt från olika sponsorer och samarbetspartners. Insamlingsmålet för årets lopp ligger på 1,5 miljoner kronor, det kommer att överträffas med marginal.

Numera hittar man Ride of Hope även i andra cykelsammanhang. I årets upplaga av Vätternrundan cyklade flera startgrupper för Barncancerfonden och en av startgrupperna, med cykelproffset Magnus Bäckstedt i täten, satte nytt fartrekord genom att ta sig runt på 6 timmar och 37 minuter. Det gör en snittfart på 44,5 kilometer i timmen.

För att kunna ro i land projektet får Barncancerfonden hjälp av många cykelklubbar runt om i Sverige. Varje dag kommer minst en cykelklubb att samarbeta med Ride of Hope och sköta mycket av det praktiska kring loppet.

– Cykelklubbarna känner sina vägar och har kunskap och erfarenhet av att arrangera cykellopp. Utan deras hjälp kan vi inte genomföra detta, säger Billy Ydefjäll.
 – Första året var det 240 som startade, varav två cyklade alla etapper. Förra året var det 1 210 som startade, och 48 som cyklade alla etapper. I år har 91 deltagare anmält sig till samtliga sträckor. Scandic Hotels har ställt upp med 900 hotellrum, de tog slut direkt.

Det är med andra ord bäddat för nytt rekord, såväl i antal deltagare som i insamlade pengar.

All information om loppet finns på www.barncancerfonden.se/rideofhope

Kom gärna och träffa cyklisterna och eldsjälarna från Barncancerfonden vid start- eller målgång, eller vid något av depåstoppen längs banan. Alla hålltider finns på http://www.barncancerfonden.se/Ride-of-hope/Loppet/Upplagg/Banstrackning/


Nytt nummer ute i butik nu!

I detta nummer har vi:

  • Snackat med Emil Johansson om livet upp och ner
  • Grusat ner oss!
  • Snackat med Jonas Bohr om rekordförsöket
  • Kraschat på Mallis 312

Ute nu!

Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Emilia Fahlin hoppar av OS

Emilia Fahlin har valt att lämna återbud till att tävla i de olympiska spelen i...

Läs mer

Hur bra kan man bli? 8 frågor till rekordjägaren Jonas Bohr

Han började cykla först när han var 43. Nu är han på jakt efter världsrekordet...

Läs mer

Vårgårda ställer in World Tour, igen

Nej i år blir det inga segergester i Vårgårda, för nu ställer man in World...

Läs mer

Emilia Fahlin klar för OS!

Den svenska OS-truppen växer och nu är Emilia Fahlin med på listan! Med 100 dagar...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Vätternrundan flyttar till den 2-5 september

På torsdagen beslutade Vätternrundan att flytta hela Cykelveckan till reservdatumen i september.– Vi måste agera...

Läs mer
Emilia Fahlin spurtade till sig en OS-plats

Emilia Fahlin spurtade med stor sannolikhet till sig en OS-plats i Tokyo genom sjätteplatsen i World Tour-loppet Gent-Wevelgem i söndags....

Läs mer
Tre svenskor till start i World Tour-premiären på Strade Bianche

Tre svenska cyklister finns på startlinjen när damernas World Tour inled idag, lördag. Veteranerna Emilia Fahlin, 32 år, Hanna Nilsson,...

Läs mer