Rekord och några sista-minuten-tips inför Lidingöloppet MTB

Rekord och några sista-minuten-tips inför Lidingöloppet MTB


Totalt har de tre distanserna 63 km, 23 km och Lilla Lidingöloppet MTB, nu över 2 300 deltagare. Huvudloppet MTB 63 har hela 1 700 anmälda. De flesta är motionärer, men loppet lockar många starka elitcyklister.

Vi fortsätter även i år med en separat damstart för att bygga vidare på succén. 
– Syftet är att få en mer rättvis tävling, där damerna också ges ett större fokus, säger tävlingsledaren Tomas Grönqvist.

Bland favoriterna till segern finns bland andra fjolårsvinnaren Emmy Thelberg, Team TCScykel.se, Hanna Bergman, Falu CK, (flera pallplatser i loppet) Åsa Erlandsson, Varbergs MTB, (2:a 2015 & 3:a 2018), Jennie Stenerhag, Falu CK/ÅBRO, (banrekordinnehavare vinnare 2017 med en diger meritlista). Även Team She Rides Powered by SCOTT ställer upp med flertalet starka cyklister. Det blir även första tävlingen för gänget i Team Bicycling. 

– Det som är kul och som känns som en väldigt positiv utveckling är att klassen damer tävling växer till i år. Det visar att damsidan i MTB-cykling är på fortsatt stark frammarsch och det tycker vi är jättekul, säger Tomas Grönqvist.

På herrsidan står de senaste två årens vinnare och innehavaren av banrekordet, Emil Lindgren, Team Serneke Allebike, åter på startlinjen. Emil är en av Sveriges bästa MTB-cyklister genom tiderna med bl a ett VM-silver. Emil fyller även år loppdagen till ära och han kan bli den första som vinner Lidingöloppet MTB tre gånger.

Huvudutmanare är teamkamraten i Team Serneke Allebike Dennis Wahlqvist, han har tagit en trippel två år i rad med Emil och Michael Olsson. En annan aspirant på segern är vinnaren från 2013 och 2015, Matthias Wengelin, Länna Sport CK, som gärna vill bli först att ta den där tredje segern i loppet.

Vädret verkar bli minst sagt vintrigt och de kallaste och blötaste prognoserna vittnar om temperaturer runt 5 grader och snöblandat regn. Så det gäller att klä sig efter väder. Även om det är tävling och tempot kommer vara högt kan det vara läge att tänka på följande: 

  • Arm och benvärmare 
  • En liner eller ett underställ i merinoull.
  • Kanske inte välja den tunnaste sommarhandsken och ha en liner även i handsken. 
  • En tunn buff under hjälmen är nog inte fel. Prenumererar du på Bicycling så har vi några buffar att dela ut, kom förbi vårt tält (står springtime på tältet) så får du en (gäller bara så länge vårt lilla lager räcker)
  • Ett skoöverdrag kommer hålla dina fötter glada 
  • Varma torra kläder när du kommer i mål

Vi ses ute på Lidingö på lördag. Vi kommer ha ett tält på plats där vi har lite tidningar att dela ut och ni kan även träffa gänget i Team Bicycling.

Lycka till alla tävlande! 

 Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Svenska Cykelförbundet lanserar ny SWE Cup i fartfylld disciplin

Som en korsning mellan störtlopp och svenska rallyt. Där har ni MTB Enduro – disciplinen...

Läs mer

Sverige kan få världscupstävlingar i XCO 2023 och 2024

Svenska Cykelförbundet har skrivit under en avsiktsförklaring med Internationella Cykelunionen (UCI) med målet att få...

Läs mer

Ung trupp till XCO-VM i Leogang

Jenny Rissveds, sveriges olympiska guldmedaljör är en av sju cyklister som representerar Sverige på XCO-VM...

Läs mer

XCO SM 2020 – ett hopp för framtiden

Nästa helg (19-20 september) står Göteborg och cykelklubben Master värd för årets upplaga av SM...

Läs mer

Grönt ljus för XCO-SM i Göteborg 19-20 september

Polisen har gett klartecken för CK Master att arrangera MTB XCO-SM i Skatås, utanför Göteborg...

Läs mer
Team Bicycling 2020 - Laget

De sex deltagarna i årets upplaga av Team Bicycling har nu hunnit avverka två träningsläger, ett i Högbo Bruk utanför...

Läs mer
Stort intresse för Hemmavasan

Över 13 300 deltagare är just nu anmälda till något av loppen i Hemmavasan 15–22 augusti 2020 som i år...

Läs mer