Rapport från Alexander Wetterhall del 2

Rapport från Alexander Wetterhall del 2


Då har vi inlett ett nytt år och jag hoppas att både julen och nyårsfirandet har varit bra. Vädret är minst sagt fint ur en cyklists ögon och det samlas bra med mil inför kommande säsong, känns riktigt skönt med tanke på att förra året vid samma tidpunkt hade vi en dryg halvmeter snö och kallt.

Säsongsresumén fortsätter där vi slutade förra gången, efter Tour de Normandie. Nästa upp var Cinturón Ciclista Internacional Mallorca (2.2) och vi var taggade efter segern i Frankrike. Etapploppet inleddes med en prolog över 7,1km på strandpromenaden utanför Palma de Mallorca.
Jag fick till ett ok race och prickade in en 8:e plats inte långt ifrån pallen men redan på kvällen så började jag må riktigt illa. Jag hade åkt på magsjuka deluxe och närmaste natten blev en plåga. Jag samlade ihop mig och ställde ändå upp dagen efter men kom inte längre än halvvägs upp i Puig Major innan jag tvingades kliva av.

Det tog dagar innan jag var ordentligt på benen igen efter den dumma ansträgningen. Men laget klarade sig bra utan min hjälp och vi vann lagtävlingen samt totalen med Iker Camaño (andra på raken).

Jag åkte direkt vidare till Frankrike och försökte att äta tillbaka mig i form igen. Det var dags för de tre endagars loppen Paris-Camembert, Tour de Finestrée och det omtalande grusvägsrallyt Tro Bro Leon, alla UCI 1.1. Jag hade precis kommit in i cyklande igen och det gick bra under kortare pass men under tävlingarna fungerade jag enbart som hjälpryttare. Jag fortsatte min turné norr ut och till tävlingen Tour Doon Hame, lagets hemmatävling då den går i Skottland. Jag var tillbaka i bättre form igen och det kändes som jag hade lite mer att ge. Vi gjorde en bra tävling men lyckades inte hela vägen. Vi fick in Jack Bauer på en tredje plats totalt och vinnare av bergströjan medan jag slutade på en total tionde plats.

Det var äntligen dags att åka hem en sväng och det är alltid skönt att packa ur väskan hemma igen efter en period ute i europa. Men bara veckan efter så åkte jag vidare och nu var det dags för Polen och Szlakiem Grodow Piastowskich (2.1).
Andra gången jag har tävlat i Polen, det går långt mellan gångerna, första gången var under MTB EM 2004 som junior. Det var en väldigt hård tävling och med mycket inhemska åkare som ville visa, som man aldrig tidigare sett, så blev det bra jäkla hårt under de tre etapperna. Iker placerade sig bäst så det var upp till oss att skjuta fram honom så gott de gick. Han slutade på en fjärde plats totalt och ännu en bra vecka för laget.

Tiden mellan Polen och kommande Olympias Tour (2.2) i Holland gick fort och det kändes som trycket i benen äntligen var tillbaka. Jag lyckades att klämma in min första start i Sverige och det på Scandinavian Race (1.2) i Uppsala och då för landslaget, kul att tävla på hemmaplan. Vi körde för Jesper Dahlström som har det bästa klippet i spurten och fick in honom som sjätte man på den platta banan.

Jag flög ner till Holland och Olympias Tour som är känt för sina otäcka vurpor, som skrämde upp mig ordentligt. Och mycket riktigt, redan på första etappen så var det folk i ambulansen och åtskilliga krascher, det går helt enkelt okontrollerat snabbt på alldeles för smala vägar. Lägg också till en fruktansvärd kantvind så är det ett recept på en bra soppa…

Jag höll mig som tur var på hjulen genom hela loppet och mitt bästa blev en fjärde plats på det 12,1km långa tempot under femte etappen. Jag slutade som 14:e man men något som var än bättre var Jack Bauers 2:a plats sammanlagt, grymt flyt för laget under denna perioden!


Nummer 6 ute nu!

I detta nummer har vi:

  • Hyllat nya Dura-Ace
  • Hängt nere på Tour de France
  • Grävt ner oss i kolfiber
  • Testat massa grushojar

Ute nu!

Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Emilia Fahlin hoppar av OS

Emilia Fahlin har valt att lämna återbud till att tävla i de olympiska spelen i...

Läs mer

Emilia Fahlin klar för OS!

Den svenska OS-truppen växer och nu är Emilia Fahlin med på listan! Med 100 dagar...

Läs mer

Dubbel omstart för Emilia Fahlin

Efter fjolårets Coronastympade säsong är det dags för Emilia Fahlin att starta om i dubbel...

Läs mer

Mathieu van der Poel har äntligen lärt sig att njuta

Stålmannen. Allätaren. Ett mirakel på hjul. Superlativen haglar över den mångsidiga nederländaren Mathieu van der...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Richard Larsén - Snabbast genom Sverige!

Att cykla genom hela Sverige, från Treriksröset i norr till Smygehuk i söder, på under...

Läs mer
Ernesto Colnago för arvet vidare

I dag, 140 år efter att den första kedje- och pedaldrivna tvåhjulingen såg dagens ljus, är cykelns form och funktion...

Läs mer
Min bästa helg: Patrik Alm

Tänk dig en cykelhelg som innehåller allt. Var är du? Vad gör du?

Läs mer