PRO Stealth – nu för ännu fler rumpor!

PRO Stealth – nu för ännu fler rumpor!


Smaken må vara som baken, men sadeln Stealth från Shimanos tillbehörsfalang PRO är en som vi förstått faller många i just smaken för baken. Nu har man filat vidare på konceptet och släpper flera nya sadlar i serien.

Nya modellen Stealth Curved är designad för den som rör sig från sida till sida på sadeln. Dessutom får första generationens Stealth-sadlar ny design och blir lättare.

Främsta nyheten är kanske just Stealth Curved-sadlarna (Team och Performance) som introducerar ett nytt utseende till Stealth-familjen. De har fått en rundad bakprofil, bredare sidor och en vävd struktur på kanterna, egenskaper som ser till att cyklisten bibehåller sin position utan att glida fram och tillbaka.

Genom studier med bikefitting.com har vi gjort en kartläggning av trycket som visade att många cyklister, såväl motionärer som professionella, hade en tendens att röra sig sidledes över sadeln när de trampar. Medan detta är ett ganska naturligt rörelsemönster för några, kan det också vara ineffektivt för andra. Vår Griffon-sadel är utformad för att kompensera för denna rörelse men vi ville samtidigt ha stabilitet från en sadel som tillåter en mer aerodynamisk position. Därför skapade vi Stealth Curved, Säger Mark Kikkert, PRO Product Development team manager:

PRO Stealth Curved Team (2000 kronor) har en stomme i kolfiberförstärkt polymer med kolfiberräls och väger 161g. Performance (1500 kronor) versionen har istället en räls i rostfritt stål och blir då 43g tyngre.

De ”vanliga” Stealth Team och Performance-sadlarna har fått en teknisk uppdatering i själva stommen som nu har en 12% större anatomisk utskärning för bättre avlastning. Den anatomiska utskärningen är förstärkt med en tredelad brygga som sägs öka stabiliteten. Med kolfiberräls väger den in på 161 gram vilket är 7,5% (11g) lättare jämfört med tidigare generationer.


Nummer 6 ute nu!

I detta nummer har vi:

  • Hyllat nya Dura-Ace
  • Hängt nere på Tour de France
  • Grävt ner oss i kolfiber
  • Testat massa grushojar

Ute nu!

Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Nya Cannondale Synapse - världens smartaste cykel

Smarta telefoner, smarta kylskåp och nu äntligen, smarta cyklar! För nya Synapse kommer med integrerad...

Läs mer

Test: Thule RoundTrip Bike Duffel - Organisatörens dröm

Idén är lika enkel som genialisk: en lagom stor väska med massa separata fack där...

Läs mer

10 saker du behöver veta om nya 12-delade Dura-Ace från Shimano!

Det är fem år sedan Shimano uppgraderade sin supergrupp Dura-Ace, men nu är det äntligen...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Nya Scott Spark är här!

Integrerad bakdämpare, längre slaglängd, annan geometri och massa annat fint! Säg hej till helt nya...

Läs mer
Test: Bluegrass Rouge Core Mips

Prisvärd funktion från Bluegrass Skillnaden mellan billigare och dyrare hjälmar brukar både märkas och synas. Ju lägre pris desto färre...

Läs mer
Garmin lanserar Rally - nya pedaler med kraftmätning för både lvg och XC

Rally är en serie nya pedaler för både XC och landsväg som mäter total kraft, kadens och avancerad cyklingsdynamik, inklusive...

Läs mer