Premiär för Emil i mästartröjan

Premiär för Emil i mästartröjan


För våra internationella MTB-stjärnor blev det inte mycket vila efter de nyss avslutade Europamästerskapen i Slovakien. Ett mästerskap som förbundskapten Fredrik Ericsson sammanfattar: ”I EM:et har det varit överlag godkända till väl godkända insatser, men den riktiga fullträffen har uteblivit” och tillade: ”Stämningen i truppen har varit på topp och Slovakien har visat sig vara ett trevligt land”. 

Årets manlige SM-etta Emil Lindgren hade ett tung EM: ”Mitt EM-lopp sorteras till de lopp där kroppen strejkar på grund av värme. Jag är helt klart en människa som gillar kyligare klimat. Jag jobbar på att förbättra mina svaga sidor kontinuerligt och hoppas finna en lösning som gör mig mer stabil. När detta inträffar går jag på sparlåga och kan inte pressa över gränsen, så nu i dagarna efteråt känner jag mig fortfarande ganska återhämtad och stark i kroppen”, konstaterar Emil Lindgren. ”Jag hoppas kroppen svarar bra på helgen och siktar på att revanschera mig. Banan här är av helt annan karaktär och bjuder på korta klättringar och en hel del teknik. Jag tävlade här ifjol och hade ett mycket bra lopp. Bågen spänns igen”, sammanfattar Emil Lindgren som nu gör sin premiärtävling i den Svenska Mästartröjan. 

För femfaldiga svenska mästarinnan Alexandra Engen var EM:et den första internationella mästerskapstävlingen i seniorklassen och hennes insats klassificerade Fredrik Ericsson som ”ett mer eller mindre perfekt lopp”. För egen del så tycker Alexandra ett par dagar efter loppet: ”Återblicken på EM blir väldigt positiv av många olika anledningar. Dels hela organisationen som Fredrik Ericsson roddat ihop med val av mekaniker och massör. Och att ha med en egen kock var verkligen guld värt. God stämning och bra sammanhållning gick som en röd tråd genom hela veckan”. 

”Sedan är jag nöjd med mitt lopp. Jag lade upp en taktik som jag följde under hela loppet, och kramade ut allt jag hade att ge. Jag är glad att jag fortfarande har en uppåtgående trend och är nöjd med en 14:e plats på mitt första EM i vuxenklassen”, säger Alexandra Engen 

”Nu har jag varit och tränat på banan en dag och den är verkligen rolig! En av de bättre WC-banor jag har kört. Lite som en blandning av Offenburg och Sverige, med övervägande singletrail och upp och ner, flera byggda stenpartier och mycket rötter. En bana att gilla”, konstaterar Alexandra Engen. 

”Det har varit en väldigt lugn vecka och jag har precis börjat tänka på tävling igen. Först blir det sprint på fredag och jag har hört att även den banan ska vara riktigt skoj. Jag hoppas att kroppen ska vara fortsatt på gång och skulle bli väldigt glad om min trend håller i sig och jag kan köra ett stabilt och hårt race även på söndag”, avslutar Alexandra Engen. 

Landslagets U23-cyklist Olof Jonsson finns också på plats. ”Just nu är det lite kluvet, jag har provat banan och den var väldigt fin och mina ben känns bra. Men å andra sidan så har jag rätt ont i revbenen sedan kraschen på EM, vilket gör extra ont när det hoppar och slår och vid hård andning. Så jag hoppas att det skall bli så bra som möjligt tills på lördag”, säger Olof Jonsson 

Olof Jonsson kör sitt XCO-lopp på lördag och dam- och herreliten kör på söndag. 


Nytt nummer ute i butik nu!

I detta nummer har vi:

  • Snackat med Emil Johansson om livet upp och ner
  • Grusat ner oss!
  • Snackat med Jonas Bohr om rekordförsöket
  • Kraschat på Mallis 312

Ute nu!

Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Ny generation Jekyll från Cannondale

”Gamla” Jekyll har inte hunnit samla på sig så värst många år innan Cannondale nu...

Läs mer

Jenny Rissveds klar för OS

Sveriges regerande mästare i mountainbike Jenny Rissveds är sedan en tid tillbaka kvalificerad till OS....

Läs mer

Svenska Cykelförbundet lanserar ny SWE Cup i fartfylld disciplin

Som en korsning mellan störtlopp och svenska rallyt. Där har ni MTB Enduro – disciplinen...

Läs mer

Sverige kan få världscupstävlingar i XCO 2023 och 2024

Svenska Cykelförbundet har skrivit under en avsiktsförklaring med Internationella Cykelunionen (UCI) med målet att få...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Trek släpper nya E-caliber

En utjämnare, ett mellanting, ingen vanlig el-mtb men knappast en vanlig mtb heller – säg...

Läs mer
STIGCYKLISTENS 7 BUDORD

Det finns plats för alla i skogen men med ett ökat intresse för friluftsliv är vi fler som ska dela...

Läs mer
Dangerholms Scott Hyper Spark - Världens kanske mest avancerade mountainbike

Det tog över två år, men nu är Gustav Gullholm, även känd som Dangerholm, färdig med sitt mest ambitiösa bygge...

Läs mer