Philippe Gilbert jagar årets första seger
Stefan Schumacher har inte gett upp hoppet om att tävla nästa år i Quick Step, trots att han lämnat ett positivt dopningsprov från årets Tour de France.

Philippe Gilbert jagar årets första seger


Philippe Gilbert (Omega Pharma – Lotto) fanns med långt fram i Flandern runt men han lyckades inte få till det i avslutningen. Nu tror han sig hittat toppformen inför Amstel Gold Race.

Han avstod Paris-Roubaix för att spara kroppen inför Amstel Gold Race, Liège-Bastogne-Liège och La Flèche Wallonne. Den trion av tävlingar är viktigast på hela säsongen för Philippe Gilbert som kommer från den fransk-talande delen av Belgien.
Förra året blev han fyra i Amstel Gold Race efter att ha fått ge vika i målstigningen Cauberg. Serguei Ivanov vann då före Karsten Kroon och Robert Gesink.
– Amstel är faktiskt mycket likt Flandern runt men utan pavé. Det är dåliga vägar, snäva svängar, korta stigningar med branta partier, säger belgaren i en intervju med La Derniere Heure.
Omega Pharma – Lotto väntar fortfarande på säsongens första seger. Det belgiska laget är det enda laget i ProTour som ännu inte har vunnit.
– Laget är tillräckligt starkt men inte så vi kan kontrollera loppet i 250 kilometer. Det kommer inte vara upp till oss att ta hand om attackerna även om laget är starkare än i de flamländska klassikerna, menar Philippe Gilbert.Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Emilia Fahlin klar för OS!

Den svenska OS-truppen växer och nu är Emilia Fahlin med på listan! Med 100 dagar...

Läs mer

Vätternrundan flyttar till den 2-5 september

På torsdagen beslutade Vätternrundan att flytta hela Cykelveckan till reservdatumen i september.– Vi måste agera...

Läs mer

Emilia Fahlin spurtade till sig en OS-plats

Emilia Fahlin spurtade med stor sannolikhet till sig en OS-plats i Tokyo genom sjätteplatsen i...

Läs mer

Tre svenskor till start i World Tour-premiären på Strade Bianche

Tre svenska cyklister finns på startlinjen när damernas World Tour inled idag, lördag. Veteranerna Emilia...

Läs mer

Massiv uppslutning för mer jämställda prispengar

Crowdfundingkampanj försöker lyfta frågan om den bisarra skillanden i prispengar mellan dam-och herr eliten. Efter...

Läs mer
Dubbel omstart för Emilia Fahlin

Efter fjolårets Coronastympade säsong är det dags för Emilia Fahlin att starta om i dubbel bemärkelse. Till helgen är det...

Läs mer
Mathieu van der Poel har äntligen lärt sig att njuta

Stålmannen. Allätaren. Ett mirakel på hjul. Superlativen haglar över den mångsidiga nederländaren Mathieu van der Poel. Men det är först...

Läs mer