Peugeot satsar på cyklar igen

Peugeot satsar på cyklar igen


Redan 1886 tillverkade Armand Peugeot sin första cykel, och nu knyter bilmärket Peugeot an till sin historia igen. En av anledningarna till cykelsatsningen är att Peugeot, i samarbete med Cycle Europe, börjat tillverka cyklar i eget namn igen.

Söndagen den 9 september går den första upplagan av det 42 kilometer långa cykelloppet Sthlm Bike av stapeln. Sthlm Bike är ett cykellopp med inspiration från New York, och Peugeot Sverige är med som bilsponsor i tävlingen. Syftet är att man i sin egen takt skall njuta av Sthlm från cykelsadeln.

Magdalena Fellbom, eventansvarig på Peugeot Sverige, berättar om evenemanget:
– Vi kommer att ha en aktivering på plats vid målgången i Kungsträdgården där vi bland annat visar upp vårt cykelarv och våra senaste bilmodeller. Vi kommer även att synas på stan genom Sthlm Bike-brandade bränslesnåla bilar, och genom ett samarbete med Metro. Under loppet deltar Peugeot med ett eget team med specialdesignade kläder, och det kommer att delas ut till vattenflaskor vid start och målgång.

-Som bilsponsor i cykelloppet Sthlm Bike får vi möjligheten att visa på bredden i vårt varumärke och dessutom delta i en sund satsning, som cykelsporten och Sthlm Bike är, säger Per Brinkenberg, VD Peugeot Sverige.

Peugeots cykelsatsning drivs på ytterligare plan. Från och med i år går man in i ett långsiktigt sponsorskap av Svenska cykelförbundet, med det svenska cykellandslaget som frontfigurer. Under sommaren har det också pågått en stor annonskampanj på riksnivå som innebar att alla som köpt en ny personbil från Peugeot även fått en Peugeotcykel på köpet.

Sthlm Bike’s hemsidaLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Kineticore från Lazer– världens första helintegrerade rotationsskydd

Lazer släpper nu världens första* helintegrerade rotationsskydd för cykelhjälmar. Den nya teknologin KinetiCore baseras på...

Läs mer

Nya Otocon från POC - välventilerad fullface

När POC skulle designa denna helt nya hjälm hade man med sig några ledord som...

Läs mer

Canyon släpper nya instegsversioner av Endurace

Canyons fortsätter utveckla sin bästsäljande komfortracer Endurace och både alu- och kolfiberversionerna kommer nu i...

Läs mer

Nya Cannondale Synapse - världens smartaste cykel

Smarta telefoner, smarta kylskåp och nu äntligen, smarta cyklar! För nya Synapse kommer med integrerad...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Test: Thule RoundTrip Bike Duffel - Organisatörens dröm

Idén är lika enkel som genialisk: en lagom stor väska med massa separata fack där all utrustning har sin specifika...

Läs mer
10 saker du behöver veta om nya 12-delade Dura-Ace från Shimano!

Det är fem år sedan Shimano uppgraderade sin supergrupp Dura-Ace, men nu är det äntligen dags igen. Förändringarna är många,...

Läs mer