Peugeot satsar på cyklar igen

Peugeot satsar på cyklar igen


Redan 1886 tillverkade Armand Peugeot sin första cykel, och nu knyter bilmärket Peugeot an till sin historia igen. En av anledningarna till cykelsatsningen är att Peugeot, i samarbete med Cycle Europe, börjat tillverka cyklar i eget namn igen.

Söndagen den 9 september går den första upplagan av det 42 kilometer långa cykelloppet Sthlm Bike av stapeln. Sthlm Bike är ett cykellopp med inspiration från New York, och Peugeot Sverige är med som bilsponsor i tävlingen. Syftet är att man i sin egen takt skall njuta av Sthlm från cykelsadeln.

Magdalena Fellbom, eventansvarig på Peugeot Sverige, berättar om evenemanget:
– Vi kommer att ha en aktivering på plats vid målgången i Kungsträdgården där vi bland annat visar upp vårt cykelarv och våra senaste bilmodeller. Vi kommer även att synas på stan genom Sthlm Bike-brandade bränslesnåla bilar, och genom ett samarbete med Metro. Under loppet deltar Peugeot med ett eget team med specialdesignade kläder, och det kommer att delas ut till vattenflaskor vid start och målgång.

-Som bilsponsor i cykelloppet Sthlm Bike får vi möjligheten att visa på bredden i vårt varumärke och dessutom delta i en sund satsning, som cykelsporten och Sthlm Bike är, säger Per Brinkenberg, VD Peugeot Sverige.

Peugeots cykelsatsning drivs på ytterligare plan. Från och med i år går man in i ett långsiktigt sponsorskap av Svenska cykelförbundet, med det svenska cykellandslaget som frontfigurer. Under sommaren har det också pågått en stor annonskampanj på riksnivå som innebar att alla som köpt en ny personbil från Peugeot även fått en Peugeotcykel på köpet.

Sthlm Bike’s hemsidaLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Garmin lanserar Rally - nya pedaler med kraftmätning för både lvg och XC

Rally är en serie nya pedaler för både XC och landsväg som mäter total kraft,...

Läs mer

Speedplay gör comeback

Sen Wahoo köpte upp Speedplay hösten 2019 har det varit tyst som i graven från...

Läs mer

Ny luftigare Prevail från Specialized

Specialized kallar sin nya S-Works Prevail II Vent för den mest ventilerade hjälm de någonsin...

Läs mer

När cyklande kvinnor var en provokation

Cykeln är det föremål som mer än något annat påskyndade jämställdheten mellan män och kvinnor....

Läs mer
POC släpper nya ultralätta Ventral Lite

Svenska POC ligger knappast på latsidan. Förra veckan släppte de Omne Eternal – världens första självförsörjande cykelhjälm (på el). Bakom...

Läs mer
Dangerholms Scott Hyper Spark - Världens kanske mest avancerade mountainbike

Det tog över två år, men nu är Gustav Gullholm, även känd som Dangerholm, färdig med sitt mest ambitiösa bygge...

Läs mer