Pallplats för Zakarias Johansen

Pallplats för Zakarias Johansen


Vid andra deltävlingen av Enduro World Series, som gick av stapeln i helgen i Italienska La Thulie, fick svenska Zakarias Johansson en topplacering.

”Zakarias har visat på en stigande formkurva hela våren, och är nu på den nivån som krävs för att vara topp tre i världen. Han är väl värd denna framgång efter många års slit med flera topp tio placeringar” säger Adrian Hörnqvist, Förbundskapten för SWE MTB GRAVITY

Andra deltävlingen av Enduro World Series gick i helgen i La Thulie, Italien. Precis som vid tävlingen i Canazei, två veckor tidigare, var hela världseliten på plats och tävlingsarrangören bjöd på väldigt fysiska och tekniska banor.

Zakarias Johansen lyckades bäst av de svenska cyklisterna med en tredjeplats, vilket är Falubons första pallplats i världscupen.  Robin Wallner, som är teamkamrat med Zakarias, slutade på en stabil 15e plats efter en krasch på en av sträckorna.

Det gick bra även för fler svenskar, Louise Paulin som är på väg tillbaka efter förra årets knäskada, slutade 20:e plats, Oliwer Kangas gjorde ett personbästa och slutade på en 37:e plats och Simon Carlsson som precis återhämtat sig efter en skada som han ådrog sig två veckor tidigare slutade 43:a. Daniel Swanbeck, avslutade med ännu en topp 100 placering, och kom 95:a.

Fakta om sporten
En Endurotävling består av två delar, specialsträckor med tidtagning och transportsträckor mellan de olika specialsträckorna. Enduro är en cykeldisciplin som passar dig som vill kombinera tekniskt rolig cykling med uthållighetsträning. Specialsträckorna är själva tävlingsmomentet under en tävling. Normalt ingår fyra till sju specialsträckor av varierande längd, allt ifrån några hundra meter till över två kilometer. Sträckorna går i huvudsak utför, men små klättringar kan förekomma. Tiderna på varje sträcka läggs samman och den med snabbast tid vinner tävlingen. 

Världscupen i Enduro, Enduro World Series består av åtta deltävlingar världen över.Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Bold fortsätter satsa på integration

Bold är numera en underavdelning hos Scott, och vi såg deras teknik på nya Scott...

Läs mer

Scott Spark - en ny generation

Integrerad bakdämpare, längre slaglängd, ny geometri och flera andra uppdateringar. När Scott nu släpper den...

Läs mer

SCOR ett helt nytt märke mountainbikes från BMC

För inte allt för längesen så hade BMC en långslagig cykel i sin lineup som...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Ny generation Jekyll från Cannondale

”Gamla” Jekyll har inte hunnit samla på sig så värst många år innan Cannondale nu...

Läs mer
Svenska Cykelförbundet lanserar ny SWE Cup i fartfylld disciplin

Som en korsning mellan störtlopp och svenska rallyt. Där har ni MTB Enduro – disciplinen som just nu växer rekordartat....

Läs mer
Test: Giro Manifest Spherical Mips

Dubbelt skydd på stigen För blotta ögat ser det här nästan ut som vilken modern och snygg endurohjälm som helst....

Läs mer