Nya Trek Madone – fin symbios av det mesta

Nya Trek Madone – fin symbios av det mesta


Bortom aero och vikt finns också mycket annat som är viktigt, t.ex. komfort, geometri, manövreringsförmåga, ramstyvhet, estetik och integration. Alla ingredienser som Trek fått ihop i sin nya Madone.

Många aerohojar som släppt det senaste har faktiskt bara kommit med skivor men nya Madone bjuder fortfarande på valmöjligheten. 


Trek har arbetat med flera olika analyser för att identifiera möjligheter till minskat luftmotstånd i syfte att förbättra eller bibehålla aerodynamiska prestanda.

Nya Madone bygger vidare på Treks inställbara följsamhetsteknik från den prisbelönta Trek Domane SLR. Madones inställbara följsamhetsteknik består precis som hos Domane SLR av två i varandra integrerade ramelement, med den skillnaden att de nu har vridits in i överröret för att förbättra aerodynamiken. Den nya metoden bidrar även till en likvärdig följsamhet för alla ramstorlekar. Slutligen har Trek tillfört fästdetaljer på baksidan av sadelröret som ger cykeln rekyldämpande egenskaper.

Integration har varit en nyckel och designen medverkar också till cyklistens säkerhet genom att en Flare R-lampa kan klämmas fast på baksidan av sadelstolpen. Lampfästet totalintegreras snyggt på sadelstolpen.

Nya Madone kommer även i flera speciallackade ICON versioner 

 Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Speedplay gör comeback

Sen Wahoo köpte upp Speedplay hösten 2019 har det varit tyst som i graven från...

Läs mer

Ny luftigare Prevail från Specialized

Specialized kallar sin nya S-Works Prevail II Vent för den mest ventilerade hjälm de någonsin...

Läs mer

POC släpper nya ultralätta Ventral Lite

Svenska POC ligger knappast på latsidan. Förra veckan släppte de Omne Eternal – världens första...

Läs mer

Specialized S-Works Ares är här!

Det har förekommit en del rykten om denna sprillans nya sko ett tag nu. Bland...

Läs mer

Minitest: Giro Aether Mips

Mips 2.0 Vad Mips är behöver nog ingen djupare beskrivning vid det här laget. Sannolikheten...

Läs mer
Historien om Bianchi

Året var 1885. Som 21-åring grundade Edoardo Bianchi en verkstad på via Nirone 7 i centrala Milano. I verkstaden tillverkade...

Läs mer