Nya banrekord på Tjejvättern och Halvvättern

Nya banrekord på Tjejvättern och Halvvättern


Det blev nya banrekord på både Tjejvättern och Halvvättern när Cykelveckan i Motala kunde dra igång igen på allvar för första gången på tre år

– Det känns väldigt bra, det är härligt att köra som lagledare i en sådan här tjejklunga, säger Åsa Christiernin från Uppsala som ledde sitt team Subxx till banrekordet på tjejvättern (100 km) med tiden 2.32.

Tjejerna i Subxx

På halvvättern (150 km) lyckades ett gäng från Idrottslabbet och Motala IF köra rundan på rekordtiden 3.20, ett bra genrep inför nästa veckas utmaning då delar av samma gäng (bland annat Richard Larsén /Serneke Allebike Racing team) ska försöka köra Vätternrundans nya bansträckning på under 7 timmar.

Vätternrundans vd Oskar Sundblad kunde på söndagskvällen summera en helg med massor av nöjda och glada cyklister i målgången.

– Vi har haft en kanonfin cykelhelg med riktigt bra förutsättningar, säger han. Cyklisterna fick en del vind både lördag och söndag och några regnskurar på söndagen, som en liten extra utmaning. Men i det stora hela har det varit en fantastisk helg, med många glada cyklister i målet.

En av cyklisterna i Halvvättern som fick en bra resa var före detta cykelproffset Tommy Prim, som bland annat har två andraplatser och flera etappsegrar i Giro d’Italia. Han gillar upplevelsen att köra motionslopp.

– Det är väldigt trevligt, säger han, och vi har haft ett bra lopp. Fina vägar och väldigt vackert utmed Omberg. Det är städat och lugnt att köra den här typen av lopp, ingen hets. Alla hjälps åt och vi håller avstånd när vi kör om. Och man hinner prata när man kör, som motionär ska man njuta av upplevelsen.

Fd miljöminister Karolina Skog tog sig ann Tjejvättern

Cykelveckan inleddes med MTB-Vättern på fredagen där 945 deltagare kom till start. På lördagen kördes Tjejvättern med 1 509 startande och Vätternrundan 100 km med 447 startande. Vätternrundan 100 km hade för första gången en särskild flanörklass för de cyklister som ville njuta extra mycket av upplevelsen. På söndagen gick Halvvättern med 2 670 startande.

Totalt startade 5 571 cyklister i något av de fyra loppen under första helgen i Cykelveckan. Av dem tog sig 5 486 i mål. Den 17-18 juni går Vätternrundan 315 km med första start 19.30 fredagen den 17 juni.


Antal kommentarer: 1

Dan Ljungstam

Jag tog ett par foton på CK Sub XX som satte banrekordet på Tjejvättern. Racing foton när de lämnat Omberg och ”klättrar” upp mot Heda slätt. Det blir bra bilder när pannbenet kommer fram. Skickar gratis för fritt bruk, men behöver en Epost adress. Hör av er till dan.ljungstam@gmail.comLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Att överleva Vätternrundan

Ledarkrönika: Det slår nästan aldrig fel, varenda gång man berättar för en främling eller nyfunnen...

Läs mer

Vätternrundan flyttar till den 2-5 september

På torsdagen beslutade Vätternrundan att flytta hela Cykelveckan till reservdatumen i september.– Vi måste agera...

Läs mer

"Cyklingen räddade mitt liv"

Ronny Jansson föddes med en missbildning i form av klumpfot, och har levt ett liv...

Läs mer

ŠKODA Cycling Team cyklar #minvätternrundan över hela Sverige

Medan mycket har ställts in den senaste tiden, har ŠKODA Cycling Team ställt om. Tillsammans...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Gänget i ŠKODA Cycling Team får en ny chans 2021

Årets ŠKODA Cycling Team kommer ges en ny chans på Vätternrundan 2021. Denna säsong kommer...

Läs mer
Cykling i Coronatider - 10 tips på hur du håller igång

Nu ställs det mesta i tävlingsväg in på löpande band. Samtidigt har du laddat järnet, tränat hela vintern och kanske...

Läs mer
Vätternrundan 2020 ställs in

Vätternrundan 2020 ställs in. Det står klart efter att Vätternrundans ledning och styrelse har utrett alla tänkbara alternativ. Spridningen av...

Läs mer