Ny Strive från Canyon

Ny Strive från Canyon


Canyons populära och redan ganska innovativa Strive får en ny och omarbetat Shapeshifter. Med hjälp av en gasfjäder och ett reglage på styret låter Shapeshiftersystemet cyklisten enkelt växla geometri mellan det Canyon kallar “pedal” och “shred” under tiden hen cyklar.

I 2019-års Strive har Shapeshiftern utvecklats och förfinats i nära samarbete med dämparexperter från Fox vilket har resulterat i både bättre funktion och ett snyggare utseende. 

Strive växer även i hjulstorlek från tidigare 27.5″ och rullar den nu på 29”-hjul. Ett val man kom fram till efter månader av testande med proffscyklister som Ines Thoma och Dimitri Tordo, vilka båda kör på Strive i Canyon Factory Enduro Team. ”Det har under en tid funnits en tydlig trend mot 29”-hjul inom racingen – men vi var inte intresserade av att blint följa den trenden. Trender vinner inga tävlingar – det gör djupgående tester och utveckling. Vi vet att Strive 2019 med den nya Shapeshiftern kommer att vara en av de snabbaste endurocyklarna på marknaden, vilket var vårt uttalade mål under utvecklingen av cykeln. Den nya och mycket mer intuitiva geometrin kommer dessutom att vara ett stort plus för alla cyklister, inte bara för proffsen”, säger Daniel Oster, Canyons Category Manager for Gravity Bikes. ”

Strive 2019 har 150 mm slaglängd bak i DH-läget ”shred”. I XC-läget ”pedal” är slaglängden reducerad till 135 mm och gaffelvinkel och sadelrörets vinkel ökar båda med 1,5 grader. Dessa ändringar gör dämpningen hårdare vilket resulterar i mindre dämparrörelse. 

Alla modeller är utrustade med 36 mm gaffelben med antingen 160 mm slaglängd (på CF-modeller) eller 170 mm (på CFR-modeller). Ramen är helt i kolfiber (cirka 2 700 g på CF-modeller och 2 400 g på CFR-modeller i storlek M och utan dämpare). Boost-standard både bak och fram, genomgående axlar, skydd på diagonalrör och kedjestag, dropperpost på samtliga modeller och intern vajerdragning.

Strive kommer i sex olika modeller och startar med Strive CF 5.0 som kostar 2999 Euros och går upp till flaggskeppet Strive CFR 9.0 Ltd för 6999 Euro


Nytt nummer ute i butik nu!

I detta nummer har vi:

  • Snackat med Justin Williams och Ebbe Silva
  • Tipsar om hur du överlever hösten
  • Tar en djupare tips på hur mensen påverkar din träning
  • Hetsar om vikten av kolhydrater

Ute nu!

Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Scott Spark - en ny generation

Integrerad bakdämpare, längre slaglängd, ny geometri och flera andra uppdateringar. När Scott nu släpper den...

Läs mer

SCOR ett helt nytt märke mountainbikes från BMC

För inte allt för längesen så hade BMC en långslagig cykel i sin lineup som...

Läs mer

Pallplats för Zakarias Johansen

Vid andra deltävlingen av Enduro World Series, som gick av stapeln i helgen i Italienska...

Läs mer

Ny generation Jekyll från Cannondale

”Gamla” Jekyll har inte hunnit samla på sig så värst många år innan Cannondale nu...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Svenska Cykelförbundet lanserar ny SWE Cup i fartfylld disciplin

Som en korsning mellan störtlopp och svenska rallyt. Där har ni MTB Enduro – disciplinen...

Läs mer
Test: Giro Manifest Spherical Mips

Dubbelt skydd på stigen För blotta ögat ser det här nästan ut som vilken modern och snygg endurohjälm som helst....

Läs mer
Ny fetare Slash från Trek

Slash är Treks mesta endurohoj, som nu får en ganska ordentlig uppdatering, med mer slaglängd och integrerad förvaring.

Läs mer