Ny skandal har börjat blåsa upp


Den senaste av skandaler som rör ämnet dopning inom cykelsporten har blåst in över proffsklungan lagom till de stora vårklassikerna. Åklagare i italienska Mantova har i närmare två år kartlagt apotekaren Guido Nigrelli.

Lampre har hamnat i centrum för utredningen då flera personer, eller tidigare personer, i laget pekas ut som misstänkta för att ha brutit mot antidopningslagen.
I förra veckan fick Lorenzo Bernucci besök av polisen. I husrannsakan beslagtog man flera förbjudna preparat och det är inte första gången som italienaren är i blåsväder då han tidigare varit avstängd för just dopning. Även Alessandro Petacchis hem genomsöktes men till skillnad mot Bernuccis hem så hittades inget förbjudet hos superspurtaren.
Totalt rör det sig om 35 personer som är misstänkta och av dessa är det hela 13 cyklister som har anknytning till Lampre. Det gör att BMC Racing Team nu plockar bort Alessandro Ballan från Paris-Roubaix i väntan på resultatet av utredningen. Även Mauro Santambrogio beläggs med tävlingsförbud av laget.
– Det har kommit till vår kännedom att två av våra cyklister, Alessandro Ballan och Mauro Santambrogio, är föremål för en utredning av de italienska myndigheterna som härrör från händelser som ägde rum för mer än två år sedan – när de var medlemmar av Lampre och inte anslutna till BMC Racing Team, säger laget i ett pressmeddelande.
– BMC Racing Team och dess medlemmar var inte medvetna om denna undersökning tills för några dagar sedan och vi hoppas att få mer information om förfarandet. Vi har dock redan fattat beslutet att inte låta de två tävla, i enlighet med BMC Racing Teams egna policy och UCI:s uppförandekod (avsnitt IX, punkt 2). Detta bör inte ses som att vi i förväg fastställer dem skyldiga till den italienska undersökningen. Båda kommer att personligen få svara på anklagelserna.


Nytt nummer ute i butik nu!

I detta nummer har vi:

  • Snackat med Emil Johansson om livet upp och ner
  • Grusat ner oss!
  • Snackat med Jonas Bohr om rekordförsöket
  • Kraschat på Mallis 312

Ute nu!

Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Vårgårda ställer in World Tour, igen

Nej i år blir det inga segergester i Vårgårda, för nu ställer man in World...

Läs mer

Emilia Fahlin klar för OS!

Den svenska OS-truppen växer och nu är Emilia Fahlin med på listan! Med 100 dagar...

Läs mer

Vätternrundan flyttar till den 2-5 september

På torsdagen beslutade Vätternrundan att flytta hela Cykelveckan till reservdatumen i september.– Vi måste agera...

Läs mer

Emilia Fahlin spurtade till sig en OS-plats

Emilia Fahlin spurtade med stor sannolikhet till sig en OS-plats i Tokyo genom sjätteplatsen i...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Tre svenskor till start i World Tour-premiären på Strade Bianche

Tre svenska cyklister finns på startlinjen när damernas World Tour inled idag, lördag. Veteranerna Emilia...

Läs mer
Massiv uppslutning för mer jämställda prispengar

Crowdfundingkampanj försöker lyfta frågan om den bisarra skillanden i prispengar mellan dam-och herr eliten. Efter Omloop Het Nieuwsblad blev skillnaderna...

Läs mer
Dubbel omstart för Emilia Fahlin

Efter fjolårets Coronastympade säsong är det dags för Emilia Fahlin att starta om i dubbel bemärkelse. Till helgen är det...

Läs mer