Ny seger till Bresset – Engen nöjd

Ny seger till Bresset – Engen nöjd


Bakom henne fanns en rad av andrahandsfavoriter, bland dem, danskan Annika Langvad, som imponerade med en andra plats i England.

De svenska förhoppningarna låg på U23-världsmästarinnan Alexandra Engen som visat att formen är på gång. Hon visade direkt i starten att något stort var på gång. Under startloopen låg hon på en 15:e plats, långt ut på vänsterkanten i det högt uppskruvade starttempot. 

Där fanns en stubbe som inte visat sig under träningsvarven. Vurpan var ett faktum. Väl uppe på cykeln igen låg hon på en placering runt 50. 

– Jag kan inte göra annat än att skratta, förklarar Alexandra Engen i mål.

– Jag har gett allt jag hade i dag och dessutom var mina ben jättefina. I sista backen innan mål passerade jag ytterligare tre medtävlare, berättar en allt annat än nedslagen Alexandra Engen liggande i gräset bakom målet.

– Jag tappade inte sugen efter vurpan. Jag har disponerat krafterna bra och var stark hela loppet och kunde dessutom avsluta med ett riktigt bra slutvarv. Att det sen bara blev en 35:e plats är ju i och för sig tråkigt, men viktigare är ändå formbeskedet, avslutar Alexandra Engen. 

Damtävlingen vanns av favorittippade Julie Bresset som höll för trycket och motsvarade alla förväntningar. Hon var med i täten redan från början och från andra varvet tog hon över kommandot och ledde föreställningen in i mål. 

För danskan Annika Langvad gick det tyngre. Hon slutade på en 18:e plats. Bäst bland nordborna blev norskan Lene Byberg som kom femma.

Källa: Svenska Cykelförbundet/Media.Namke

Foto: © Jahn EkmanLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Svenska Cykelförbundet lanserar ny SWE Cup i fartfylld disciplin

Som en korsning mellan störtlopp och svenska rallyt. Där har ni MTB Enduro – disciplinen...

Läs mer

Sverige kan få världscupstävlingar i XCO 2023 och 2024

Svenska Cykelförbundet har skrivit under en avsiktsförklaring med Internationella Cykelunionen (UCI) med målet att få...

Läs mer

Trek släpper nya E-caliber

En utjämnare, ett mellanting, ingen vanlig el-mtb men knappast en vanlig mtb heller – säg...

Läs mer

STIGCYKLISTENS 7 BUDORD

Det finns plats för alla i skogen men med ett ökat intresse för friluftsliv är...

Läs mer

Dangerholms Scott Hyper Spark - Världens kanske mest avancerade mountainbike

Det tog över två år, men nu är Gustav Gullholm, även känd som Dangerholm, färdig...

Läs mer
Finsk jägare skulle jaga fågel - dödade cyklist

En 30-årig man har dött i Urho Kekkonens nationalpark i Savukoski i Lappland efter att ha blivit träffad av en...

Läs mer
Nino Schurters nyckel till framgång

Enligt Nino Schurter är nyckeln till åtta världsmästartitlar i mountainbikens XCO-gren – och några kistor med andra medaljer – hans ihållighet....

Läs mer