Ny blogg: Häng med bak kulisserna inför MTB-EM i Huskvarna

Ny blogg: Häng med bak kulisserna inför MTB-EM i Huskvarna


Berätta lite mer om själva arrangemanget!
– Det är första gången sedan 1999 som det anordnas ett internationellt cykelmästerskap (lvg eller mtb) i Sverige så bara det är vi väldigt glada för, det kommer bli en fest!

Över 30 nationer fightas om medaljerna och i och med att det är OS-år kan ni räkna med att många av åkarna slåss om sitt lands OS-platser under just EM. Det gäller ju såklart också våra svenska åkare. Ska verkligen bli kul att få se Lindgren, Rissveds, Wengelin, Jansson, Friberg, Linde, Engen m.fl. på hemmaplan mot toppåkarna.

Tittar man på topp-10 åkarna i världen på både dam och herrsidan så är ju Europa väl representerade, så det är världseliten vi pratar om. Det kommer köras stafett, sprint (XCE) och “vanlig” Cross-Country (XCO) under de fyra dagarna.

I XCO är det klasserna junior, U23 och Elit-klasser som gäller. Vi ska också ha separata tävlingar för ungdomar och veteraner under tävlingsveckan som man kan se i programmet, mer om det kommer inom en vecka eller två.

Vad kommer vi att få följa med på i bloggen?
– Vi tänkte ta er med lite bakom kulisserna, hur det kom sig att EM landade i Huskvarna, hur vi har jobbat och kommer jobba framöver; allt från banor, sponsorarbete till tävlingsledning med mera.

Givetvis också sådant som händer just nu och kanske en och annan exklusiv nyhet såklart. På EM-sidorna är det i princip engelska eller cykelspråket franska som gäller så ska bli skönt att skriva av sig lite på svenska också. 

Vilka är ni som skriver bloggen?
– Det blir flera som bidrar till bloggen i grunden är det vi som jobbar med kommunikationen runt EM, Calle Andersson, Henrik Severed och Tobias Dahlberg samt tävlingsgeneralen Erik Abrahamsson. Kanske ett och annat ytterligare gästspel från organisationen också för att ge er lite olika perspektiv på arrangemanget.

Hur ser snöläget ut nere i Jönköping nu? Hur går det att cykla längs den tänkta banan och omgivningarna?
– Förutom en rejäl köldknäpp med en hel del snö i januari är det framförallt konstsnö som fallit på Huskvarnaberget. Nu har det ju varit ljummet och regnat så även konstsnön sjunger på sista versen. Men i övrigt är det som en vanlig tidig vårdag – lerigt. Vi kommer givetvis ge er lite updates kring det och lite mer om själva banan framöver!  

Finns det möjlighet för vem som helst komma ner och provcykla bansträckningen under våren?
– Banan har varit uppmärkt sedan augusti 2015 och vi räknar med en hel del cyklister under våren såklart. Om vi får skicka med en hälsning är det att man ska tänka på är att hålla sig på uppmärkta MTB-leder och inte ge sig ut i reservatet eller på elljusspåren. Under tävlingsveckan i maj är det såklart så kallad officiell träning då endast landslagen får träna på banorna då det inte passar sig för provkörning.  

VI SER FRAM EMOT ATT HÄNGA MED MOT MTB-EM – GÖR DET DU OCKSÅ! KOLLA IN BLOGGEN HÄR


Nytt nummer ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Vi har tagit ett långt snack med Sveriges argaste mekaniker
  • Bjuder på en prylspecial med en hel hög med nya prylar
  • Träffat Tim Krabbe, författaren till ”cyklisten”
  • Kollat in vad som kanske är världens bästa bambucykel

Ute nu!

Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Svenska Cykelförbundet lanserar ny SWE Cup i fartfylld disciplin

Som en korsning mellan störtlopp och svenska rallyt. Där har ni MTB Enduro – disciplinen...

Läs mer

Sverige kan få världscupstävlingar i XCO 2023 och 2024

Svenska Cykelförbundet har skrivit under en avsiktsförklaring med Internationella Cykelunionen (UCI) med målet att få...

Läs mer

Ung trupp till XCO-VM i Leogang

Jenny Rissveds, sveriges olympiska guldmedaljör är en av sju cyklister som representerar Sverige på XCO-VM...

Läs mer

XCO SM 2020 – ett hopp för framtiden

Nästa helg (19-20 september) står Göteborg och cykelklubben Master värd för årets upplaga av SM...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Grönt ljus för XCO-SM i Göteborg 19-20 september

Polisen har gett klartecken för CK Master att arrangera MTB XCO-SM i Skatås, utanför Göteborg...

Läs mer
Team Bicycling 2020 - Laget

De sex deltagarna i årets upplaga av Team Bicycling har nu hunnit avverka två träningsläger, ett i Högbo Bruk utanför...

Läs mer
Stort intresse för Hemmavasan

Över 13 300 deltagare är just nu anmälda till något av loppen i Hemmavasan 15–22 augusti 2020 som i år...

Läs mer