Ny bansträckning för GranFondo Stockholm

Ny bansträckning för GranFondo Stockholm


Bicycling har tidigare skrivit om GranFondo Stockholm då vi tog en pratstund med projektledaren för loppet Stefan Börjesson. Att arrangera ett sådant jättelopp som GF Stockholm är naturligtvis en gigantisk uppgift som kräver att en lång rad frågor mellan olika intressegrupper löses tillfredställande.

Arrangören bakom GranFondot har idag skickat ut ett pressmeddelande som både berör en ny bansträckning så väl som information om den prolog genom Stockholm som fick det att vattnas i munnen på oss.

Pressmeddelandet i sin helhet: 

”Bästa Gran Fondo Stockholm-cyklist

Vi är många som längtar efter den 24 maj och på en godkänd bansträckning som är utmanande, varierad och vacker samtidigt som den uppfyller kraven på säkerhet.

Som vi tidigare berättat är arbetet med bansträckningen en komplex process där flera kommuner och myndigheter ska ge sitt godkännande, utan att för den delen tumma på upplevelsen för våra deltagare. Idag lämnade vi in ytterligare en reviderad bansträckning, som vi tagit fram tillsammans med berörda kommuner och myndigheter. Detta förslag har fått ett positivt förhandsbesked från ansvariga myndigheter och kommuner.

Den nya banan går genom kommunerna Solna, Danderyd, Sollentuna och Upplands Väsby.

     GranFondo Stockholms nya bansträckning 16:e april 2014.

Prologen utgår

I våra tidigare planer skulle loppet inledas med en prolog genom Stockholms innerstad. Vi har i det längsta försökt lösa de utmaningar en etapp genom innerstaden skulle medföra i form av trafikavspärrningar och säkerhetsarrangemang.

Dessvärre når vi inte i mål med detta i tid för Gran Fondo Stockholm 2014. Givetvis hade det varit kul att få inleda genom city, men vi är nöjda med banan som helhet och inte minst med Sveriges i särklass häftigaste start- och målgång på Friends Arena.

Varvning inne på Friends Arena

Cyklister som är anmälda till det långa loppet kommer att cykla banan i två varv, med varvning på diagonalen över Friends Arenas innerplan. På arenan är det full fart från tidig morgon och ända fram till målgång, med shower, cykel-expo och ”prova-på-aktiviteter”.

Vi tror att varvningen på Friends Arena blir ett rejält energitillskott! Anmälda till den kortare distansen cyklar som tidigare ett varv och kan sedan varva ner tillsammans med familj och vänner och ta del av aktiviteterna på arenan.

Den officiella cykeltröjan för Gran Fondo Stockholm 2014 är här

Nu är den officiella tröjan klar och vi gillar den skarpt! (se bild längst upp) Vi är glada att kunna meddela att tröjan ingår i startavgiften (värde 499 kr). Du hämtar ut din cykeltröja samtidigt som ditt startbevis på Friends Arena:

* Fredagen 23 maj kl 16.00 – 20.00

* Lördagen 24 maj kl 05.00 – 06.30

Tack för ert tålamod

Vi arbetar dag och natt för att göra premiär-loppet av Gran Fondo Stockholm till en upplevelse för livet. Vår ambition är och har alltid varit hög och är glada för all positiv feedback och peppning som vi får av er!

Cykla lugnt!

Gran Fondo Stockholm”

Vad tycker du? Kommer du sakna prologen genom Stockholm eller väger varvningen inne på Friends Arena upp för det? Kommentera gärna nedan.


Nytt nummer ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Vi har tagit ett långt snack med Sveriges argaste mekaniker
  • Bjuder på en prylspecial med en hel hög med nya prylar
  • Träffat Tim Krabbe, författaren till ”cyklisten”
  • Kollat in vad som kanske är världens bästa bambucykel

Ute nu!

Bli prenumerant
Antal kommentarer: 5

Lindhardsen

Kommeratt sakna prologen, och tycker verkligen att denna rutt ser tråkig ut, i förhållande till den ursprungliga resan genom Stockholm och Roslagen 🙁
Vi får väl vara glada att loppet blir av, och hoppas att arrangörerna är bättre förberedda nästa år… om det nu skulle bli ett Gran Fondo även nästa år!


Erol Orhun

Vi tycker självfallet det är kul att loppet ändå blir av och hoppas på att GFS kommer igen nästa år.


Anders

Antingen vill man få cykla i innerstan, eller så vill man få fina landsvägsbitar. Det här blir väldigt mycket tråkigare än Roslagsvåren/hösten, utan att kompenseras av innerstadspassage. Vändning på Friends arena hade jag gärna bytt bort mot att få komma längre ut från stan.


Christer

Kan bara hålla med både Lindhardsen och Anders, tyvärr så blir nog inte Sthlm GF långvarig….


Hans nilsson

Märkligt att det går att stänga av Stockholm vid exempelvis maran och andra löpningar. Samtidigt tillåter vi fotbolls huliganen att gemensamt marschera på stora genomfartsleder innan match. Det skulle vara intressant att veta vad som egentligen ligger till grund för beslutet.
HansLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Gruset blev till guld

Ledare: Svenska cyklister har dåligt med fristäder – inte ens på våra så kallade cykelbanor...

Läs mer

50 år sedan Gösta Fåglums historiska bedrift

För 50 år sedan skrev Gösta ”Fåglum” Pettersson svensk idrottshistoria med sin seger i Giro...

Läs mer

5 varningstecken på att Zwift tagit över ditt liv

Lite sen på bollen kanske, men nu är du inne i värmen. Du har just...

Läs mer

Fem faser av ofrivillig vila

Krönika: Så kom dagen då sannolikhetsläran skulle ta ut sin rätt på de ackumulerade Strava-milen....

Läs mer

Fler intressanta artiklar

När cyklande kvinnor var en provokation

Cykeln är det föremål som mer än något annat påskyndade jämställdheten mellan män och kvinnor....

Läs mer
Om Trump kunde cykla

Ledare: John F. Kennedy sägs ha myntat de bevingade orden ”Nothing compares to the simple pleasure of a bike ride.”...

Läs mer
I backspegeln: legendariska Campagnolo

Andreas Danielsson berättar hur det legendariska företaget Campagnolo fick sin start. De tillverkade inte bara cykeldelar utan också korkskruvar...

Läs mer