Norge fortsätter segertåget – Boasson Hagen vann igen


Edvald Boasson Hagen attackerade i den avslutande stigningen och körde sedan ensam till målet i den italienska staden Pinerolo.

– Jag satsade på att komma med i utbrytningen i dag och fick arbeta hårt för att lyckas med det, säger Edavald Boasson Hagen efter målgången. 

Han var väldigt besviken efter gårdagens andraplats efter landsmannen och världsmästaren Thor Hushovds som vann.

– Det gjorde att jag verkligen ville vinna i dag. Den viljan och alla norska supportrar längs vägarna gav mig extra energi.

Côte de Pramartino var sista stigningen på etappen och på toppen av berget hade norrmannen en sololedning på 14 sekunder till Jonathan Hivert (Saur-Sojasun) och Bauke Mollema (Rabobank), som var duon närmast bakom honom.

I den tekniska utförskörningen, som bröderna Schleck varnat för tidigare, ner till målet i Pinerolo drygade Edvald Boasson Hagen ut sin ledning och kunde sedan sträcka armarna i luften som suverän segrare.

I tävlingen om den gula tröjan attackerade Alberto Contador (Saxo Bank-Sungard) och fick med sig Samuel Sanchez (Euskaltel-Euskadi). De blev dock inhämtade av bröderna Schleck som klarade den svåra utförskörningen utan några vurpor. Det gick inte lika bra för totalledaren Thomas Voeckler (Europcar) som körde av vägen i utförskörningen. Han tappade 27 sekunder på gruppen med Cadel Evans (BMC Racing Team), Alberto Contador, Schleckbröderna, och Samuel Sanchez.

Voeckler leder fortsatt Touren före Cadel Evans.Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Tour de France skjuts upp

Då Frankrike nu har förbjudit stora events fram tills mitten på juli har organisationen bakom...

Läs mer

Ludvigsson kör Tour de France

Efter fem Giro d’Italia och tre Vuelta a España får Tobias Ludvigsson nu äntligen chansen...

Läs mer

Vem ska man tro på?

Krönika: Det är lätt att tappa tron som cykelnörd. Är det inte att skivbromsar blir...

Läs mer

Tour de France i siffror

Första upplagan av Tour de France startade i Montgeron 1903. 60 startade och 21 tog...

Läs mer

Sagan VS Cavendish: Memekriget

Världsmästaren Peter Sagan blev i veckan diskad från Tour de France efter kraschen under sprinten...

Läs mer
Därför ska du följa Tour de France

Ett skådespel i 21 akter – en riktig nagelbitare. Så säger Bicyclings medarbetare Gabriella Ekström om det stora etapploppet som...

Läs mer
Tour de France 2017

Start i Düsseldorf, målgång i Paris. 9 platta etapper, 5 kuperade etapper, 5 bergsetapper, 2 individuella tempoetapper och 2 vilodagar....

Läs mer