Nordic Eco – Vallentuna Cycling Team utökar ledarstaben


Nordic Eco – Vallentuna Cycling Team kan glädjande meddela att man har nått en överenskommelse med bröderna Tomas och Anders Grönqvist. De kliver in som en färgstark klick i ledarstaben i laget.

Tomas Grönqvist och Anders Grönqvist kommer att agera som ledare på tävlingsarenan och parallellt verka som personliga coacher för ett flertal av cyklisterna i laget.
Nordic Eco – Vallentuna Cycling Teams sportchef Leif Karlsson kommenterar samarbetet:
– Vi fortsätter att förstärka vår organisation runt vårt elitlag med kompetenta medarbetare. Under ett par säsonger har vi letat efter en optimal lösning med coachning och ledning på tävlingsarenan. Genom bröderna Grönqvists stora erfarenheter både internationellt och nationellt är vi övertygade om att våra cyklister får bästa möjliga förutsättningar till personlig utveckling både på och utanför tävlingsarenan. Genom förstärkningarna i vår organisation tar vi även ett ytterligare steg mot vårt visionsarbete med skapandet av ett nytt svenskt kontinentallag.
Anders Grönqvist kommenterar samarbetet:
– Som nya ledare/coacher för Nordic Eco- Vallentuna Cycling Team känner vi oss hedrade att få vara del av den gemenskap som grabbarna i laget tillsammans har skapat och kontinuerligt skapar. Vi ser laget som en utvecklingspotential och kommer lägga ner vår passion och våra hjärtan i att hjälpa laget till så bra prestationer som möjligt. Vår ambition är att vi tillsammans i laget skall ha det så roligt som möjligt och utvecklas så väl som lag som för den enskilde cyklisten eller ledaren. Med det som grund tror vi förutsättningarna för att vi tillsammans skall kunna vara med och kriga i toppen på Kalas Cup, SM och Scandinavian race som mycket stora. Det kommer bli ett mycket spännande 2010.
– I samband med uppdraget som coacher går vi också in som sponsor i laget med AG Wheel som är traditionella handbyggda tävlingshjul. Det kommer vara ett fantastiskt stöd för oss att ha ett av Sveriges främsta cykellag som hjälper oss utveckla våra hjul till absolut toppklass.


Nytt nummer ute i butik nu!

I detta nummer har vi:

  • Snackat med Emil Johansson om livet upp och ner
  • Grusat ner oss!
  • Snackat med Jonas Bohr om rekordförsöket
  • Kraschat på Mallis 312

Ute nu!

Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Vårgårda ställer in World Tour, igen

Nej i år blir det inga segergester i Vårgårda, för nu ställer man in World...

Läs mer

Emilia Fahlin klar för OS!

Den svenska OS-truppen växer och nu är Emilia Fahlin med på listan! Med 100 dagar...

Läs mer

Vätternrundan flyttar till den 2-5 september

På torsdagen beslutade Vätternrundan att flytta hela Cykelveckan till reservdatumen i september.– Vi måste agera...

Läs mer

Emilia Fahlin spurtade till sig en OS-plats

Emilia Fahlin spurtade med stor sannolikhet till sig en OS-plats i Tokyo genom sjätteplatsen i...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Tre svenskor till start i World Tour-premiären på Strade Bianche

Tre svenska cyklister finns på startlinjen när damernas World Tour inled idag, lördag. Veteranerna Emilia...

Läs mer
Massiv uppslutning för mer jämställda prispengar

Crowdfundingkampanj försöker lyfta frågan om den bisarra skillanden i prispengar mellan dam-och herr eliten. Efter Omloop Het Nieuwsblad blev skillnaderna...

Läs mer
Dubbel omstart för Emilia Fahlin

Efter fjolårets Coronastympade säsong är det dags för Emilia Fahlin att starta om i dubbel bemärkelse. Till helgen är det...

Läs mer