Nordens största cykelmässa

Nordens största cykelmässa


Swedish Bike Expo går för andra året av stapeln ute i Kista. Med en diger deltagarlista på tunga namn, en testbana för elcyklar, representanter från Stockholms Stad, cykelklubbar och mycket annat, så fångade vi marknadschefen Magnus Rundblad i steget för några snabba frågor.

Hur ser era förhoppningar ut inför mässan?

Magnus Rundblad: Så här på upploppet innan mässan öppnar kan vi bara konstatera att vi är supernöjda! Över 100 utställare med en bra spridning. Allt från de stora stabila varumärkena till mindre företag med spännande nischprodukter. Jämfört med ifjol så ökar mässan i storlek med 30%. 

                   Magnus Rundblad, Chief Marketing Officer – Sweden Bike Expo

Vilka trender ser ni i cykelbranschen?

Magnus Rundblad: En tydlig trend är att fler företag har fokuserat på el-cyklar. Genom vår testbana i mässhallen har man också möjlighet att testa de olika cykelmodellerna.

Att cykel är större än någonsin är ett tydligt faktum. Ser ni ett skifte i vilka det är som besöker mässan?

Magnus Rundblad: På Sweden Bike Expo ska man kunna hitta något för alla i familjen. Inte bara de senaste modellerna av racercyklar och mountainbikes utan även de bästa prylarna för en cykelpendlare och roliga aktiviteter för barnen. Stockholms stad som är med som samarbetspartner hjälper till att promota helgen. Detta borgar verkligen för att inte bara de inbitna hittar hit utan att även A-till-B cyklisten finner sitt lystmäte på mässan.

Tittar man på vilka företag som deltar så är de i stort sett alla stora namn. Hur har ni lyckats med det?

Magnus Rundblad: Vår målsättning med mässan har hela tiden varit att lägga ribban högt och försöka ge lite mer. Den feedback vi fick av utställare och besökare förra året gav verkligen mersmak, så nu vill vi givetvis försöka utveckla och få till en ännu bättre mässa i år. Som ett exempel så höjer vi även ribban för föreläsningarna och intervjuer i år. Under ledning av en påläst och sakkunnig moderator kommer dessa att pågå under hela helgen på en scen i entrehallen.

Sweden Bike Expo öppnar dörrarna imorgon lördagen den 16 november. 

Glöm inte! 

Bicycling kommer att direktsända från mässan där vi under lördagen och söndagen  intervjuar ett tjugotal intressanta cykelprofiler, däribland den nuvarande världsettan på UCI-rankingen och tillika silvermedaljören Emma Johansson.

Vätternrundans nytillsatte marknadschef Richard Herrey, Stefan Börjesson från Stockholm Gran Fondo och våra medarbetare Daniel Rytz, Krister Isaksson och Fredrik Ericsson är andra namn som vi kommer prata med. Bland annat. Kika på intervjuschemat och passa på att skicka in frågor till våra gäster. Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Fem faser av ofrivillig vila

Krönika: Så kom dagen då sannolikhetsläran skulle ta ut sin rätt på de ackumulerade Strava-milen....

Läs mer

När cyklande kvinnor var en provokation

Cykeln är det föremål som mer än något annat påskyndade jämställdheten mellan män och kvinnor....

Läs mer

Om Trump kunde cykla

Ledare: John F. Kennedy sägs ha myntat de bevingade orden ”Nothing compares to the simple...

Läs mer

I backspegeln: legendariska Campagnolo

Andreas Danielsson berättar hur det legendariska företaget Campagnolo fick sin start. De tillverkade inte bara...

Läs mer

Vintercykla med hela världen!

12 februari är det dags igen för Vintercyklingens dag. Nu kanske du redan cyklar året...

Läs mer
Trafikverket kastar in handduken och struntar i cykling

Svenska Cykelstäder, Svensk Cykling och Cykelfrämjandet sparar inte på krutet när de nu gemensamt yttrar sig om Trafikverkets förslag. De...

Läs mer
Det ser mörkt ut för cyklar på SJs tåg

EUs nya och så gott som klara resenärsdirektiv kommer innebära ökade möjligheter till att ta med cykeln på tåg i...

Läs mer