New York Gran Fondo – har Petter rakat benen?
Det blev den stora tummen upp från deltagarna av MTB SM i Isaberg, som nu är över och där Jenny Rissveds och Calle Friberg tog guld i crosscountryloppet.

New York Gran Fondo – har Petter rakat benen?


Vi kanske behöver börja med det viktigaste av allt – har Petter rakat benen?
– Du kan vara så säker. Idag har han upplevt hur det känns när fartvinden smeker en nyputsad hud. Det satt långt inne, han gjorde stort motstånd men till slut bestämde han sig för att ta hela uppgiften på största allvar och gav sig själv en avhyvling, säger Andreas och skrattar.

Hur tycker du att Petter utvecklats under den senaste tiden?
– Jag är jätteimponerad över både hans inställning och utveckling. Han har förvisso cyklat väldigt mycket i sitt liv, men egentligen aldrig på landsväg – framför allt aldrig några längre distanser. Det här loppet är ändå 170 kilometer med över 3 000 höjdmeter av total klättring. Det är inget man snyter ur sig hur som helst. Åtminstone inte om man vill att det sker med mersmak. Förutom att Petter tränat på väldigt bra har han också genomfört Bicycling Carrera vårklassiker och Lidingöloppet MTB som lite uppvärmning. Min uppfattning är att han är redo för start och bra förberedd, säger Andreas.

Hur är stämningen i New York?
– Vi har ett jättemysigt gäng med några läsare med oss hit på testresan och redan nu känns det som att vi kommer att växla upp inför nästa år och då göra en riktig storresa till den här tävlingen. Idag blev vi guidade runt Central Park av Erik Post som emigrerat till USA från Sverige för några år sedan. Det är faktiskt första gången jag cyklar i parken och det är ju inget annat än helt otroligt att man lyckas behålla en så fin yta mitt i stan, som bland annat erbjuder ett tio kilometer långt varv som är helt fritt från bilar under stora delar av dygnet, berättar Andreas.

Är du redo för uppgiften Petter?
– Ja, shit, vilken jävla helg jag har framför mig. Jag kommer att vara så sjukt trött på söndag kväll. Men det ska bli enormt roligt. Jag har grym respekt för uppgiften och jag kommer att ta det lugnt. Eftersom det är första gången i hela mitt liv som jag gör något sånt här finns det bara ett mål – att klara skiten.
 
Vi önskar förstås Petter, Andreas och vår testgrupp lycka till på söndag och ser fram emot en rapport från sadeln efter loppet.


Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Emilia Fahlin spurtade till sig en OS-plats

Emilia Fahlin spurtade med stor sannolikhet till sig en OS-plats i Tokyo genom sjätteplatsen i...

Läs mer

Tre svenskor till start i World Tour-premiären på Strade Bianche

Tre svenska cyklister finns på startlinjen när damernas World Tour inled idag, lördag. Veteranerna Emilia...

Läs mer

Upsala CK får SM i Landsväg 2021-2022

Svenska Cykelförbundet har tilldelat Upsala CK Linje-SM under 2021 och 2022. Linje-SM 2021 kommer genomföras...

Läs mer

Kim Magnusson och Nathalie Eklund - Svenska mästare i Landsväg 2020

Under helgen har alltså Skandisloppet Linje-SM äntligen avgjorts och Sverige har fått nya svenska mästare...

Läs mer

Ludvigsson och Nordén redo för VM

En trupp på sex cyklister representerar Sverige vid UCI Road Championship 2020 i Imola, Italien...

Läs mer
Göteborgsgirot 2020 ställs in

På grund av den nuvarande situationen med Covid-19 har organisationen bakom loppet beslutat att ställa in samtliga lopp under Göteborgsgirot...

Läs mer
Coronasmittan stoppar Vårgårdas World Tour

Vårgårda CK tvingas ställa in sin World Tour-tävling för damcyklisterna. Världseliten skulle ha tävlat i Sverige och Vårgårda i början...

Läs mer