Möt våra nya MTB-bloggare Anna och Kalle!

Möt våra nya MTB-bloggare Anna och Kalle!


För ett tag sedan sökte vi två peppade MTB-älskare som vill blogga för Bicyclings och Lidingöloppet MTB:s räkning. Vi fick massor av bra ansökningar och efter en hårt gallring har vi nu valt ut Anna och Kalle. Det ska bli superspännande att följa deras träning fram till loppet!

Hej Anna Pojen! Vem är du?
– Jag är Örebroare, gift med Mårten och vi har två barn: Leon 13 år och Liv 10 år. Jag driver ett eget bolag där jag hjälper företag med deras kommunikation i olika former. Är envis och gillar att träna, äta god mat och att baka. Jag älskar verkligen kakor! Min favoritårstid är nog våren. Eller sommaren? Men jag gillar ju snö också… Och att åka utför med familjen! Om jag måste säga hur gammal jag är så fyller jag 49 nästa år. Helt obegripligt!

Vad har du för mål med cyklingen?
– Att ha roligt! Jag vill gärna bli bättre tekniskt, våga mer, bli snabbare och all det där. Men det viktigaste är den effekt MTB har på mig, att vara ute i skogen gör mig lycklig! Just nu är ju annars målet att inte komma sist på Lidingöloppet MTB 63 km nästa år!

Hur ser en träningsvecka ut?
– Nu blir den väl lite annorlunda snart, med tanke på målet med Lidingöloppet MTB! Men skämt åsido, det blir oftast 3-5 pass per vecka beroende på jobb och familj. Nu när vintern kommer är planen: 2 gympass styrka, 1-2 pass spinning och ett längre distanspass på helgen inne eller ute.

Men nu börjar det bli kallare, och jag har inga vinterdäck eller ordentliga vinterkläder för cykling! Vi är ett tjejgäng som tänkte köra långpass i klubbstugans spinningsal på lördagsmorgnar. Sen gillar jag att träna ute även på vintern, så jag kanske byter nåt gympass mot ett utepass med Örebro Military Training!

Vad kommer vi att få hänga med på i din blogg?
– Jag är ingen proffscyklist och är verkligen en motsträvig tävlingsdeltagare. Körde mitt allra första långlopp tidigare i år, och då var det som vanligt någon av mina vänner som sagt att jag skulle anmäla mig! (Varför säger jag aldrig nej?). Jag kommer skriva om att utmana sig själv, att vara rädd och ha hjärnspöken. Om att jag tycker det roligaste som finns är MTB och att njutcykla på stigar ihop med andra! Sen blir det säkert annat från livet med. Och om träningen inför Lidingöloppet 2017 såklart!

Vilka inspireras du av i cykelvärlden?
– Ska jag nämna några mer kända namn så tycker jag att Annie Söderberg är grym på hojen, är en förebild för att hon provar nya saker och en fantastisk coach! Lisa Nordén har jag följt länge! Hon har en otrolig målmedvetenhet jag beundrar. I min klubb Almby IK här hemma finns många fantastiska MTB-åkare på alla nivåer, både tjejer och killar, som alla delar med sig av sin kunskap. Men allra mest peppas jag nog av de som jag cyklar allra mest med, mina kompisar Emma och Pernilla!

Varför älskar du just MTB?
– Jag provade första gången 2014 och blev fast direkt! Varför vet jag inte riktigt. Det var något med att det var läskigt, utmanande och fart samtidigt som det var så roligt! Och skogen. Bara höra hjulen snurra och vara ute. Stressfritt. Nödvändigt att vara där i nuet, med både hjärna och kropp. Det är kärlek även om det är läskigt ibland. Rätt vad det är sitter ju det där droppet eller jag vågar släppa på bromsen. Då ler jag så där oerhört fånigt. Jag cyklar nästan alltid tillsammans med andra, och det är så kul!

Cyklar på:
– Bytte från hard tail till heldämpat nu i oktober! Min nya är en 27,5” Lapierre Zesty AM Ultimate från  2016. Jag skrattar när jag sitter på den! Så skoj!

Läs Annas blogg här!

Hej Kalle Lööw! Vem är du?
– Jag är 41 år, är praktiserande socionom som även äger Cykelcafé Le Mond på Södermalm i Stockholm. Bor tillsammans med sambo och ett antal cyklar vid Hornstull.

Vad har du för mål med cyklingen?
– Mitt främsta mål är att få så mycket cykeltid som möjligt med mina vänner. Och det blir bara roligare desto bättre ben jag har. Extra krydda är det såklart att köra lopp och göra cykelresor tillsammans.  

Hur ser en träningsvecka ut?
– Otroligt olika. Jag har två heltidsjobb, sedan vi öppnade caféet har jag inte hunnit cykla så mycket som jag vill. Nu när jag är tillbaka från min semester hoppas jag på bättre struktur med två cykelpass och två gympass per vecka. Och den viktiga cykelpendlingen såklart.  

Vad kommer vi att få hänga med på i din blogg?
– Lite av varje, prylar, träning, resor och upplevelser utan att bli för nördig inom något område. Jag är faktiskt själv ganska nyfiken på vad bloggen kommer att handla om..

Vilka inspireras du av i cykelvärlden?
– Just nu Jennie Stenerhag som jag precis cyklat tillsammans med i Stellenbosch. Jennie är svensk mästare i Marathon MTB och siktar på att vinna Cape Epic i mars. Mer om Jennie i bloggen. Sedan alla andra som väljer cykling som livsstil, som lever och tänker cykel 24/7.

Varför älskar du just MTB?
– Älskar! Men kan inte ge ett kort och rättvist svar på den frågan utan hoppas kunna beskriva i bloggen!

Läs Kalles blogg här!


Nytt nummer ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Vi har tagit ett långt snack med Sveriges argaste mekaniker
  • Bjuder på en prylspecial med en hel hög med nya prylar
  • Träffat Tim Krabbe, författaren till ”cyklisten”
  • Kollat in vad som kanske är världens bästa bambucykel

Ute nu!

Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Svenska Cykelförbundet lanserar ny SWE Cup i fartfylld disciplin

Som en korsning mellan störtlopp och svenska rallyt. Där har ni MTB Enduro – disciplinen...

Läs mer

Sverige kan få världscupstävlingar i XCO 2023 och 2024

Svenska Cykelförbundet har skrivit under en avsiktsförklaring med Internationella Cykelunionen (UCI) med målet att få...

Läs mer

Trek släpper nya E-caliber

En utjämnare, ett mellanting, ingen vanlig el-mtb men knappast en vanlig mtb heller – säg...

Läs mer

STIGCYKLISTENS 7 BUDORD

Det finns plats för alla i skogen men med ett ökat intresse för friluftsliv är...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Dangerholms Scott Hyper Spark - Världens kanske mest avancerade mountainbike

Det tog över två år, men nu är Gustav Gullholm, även känd som Dangerholm, färdig...

Läs mer
Finsk jägare skulle jaga fågel - dödade cyklist

En 30-årig man har dött i Urho Kekkonens nationalpark i Savukoski i Lappland efter att ha blivit träffad av en...

Läs mer
Nino Schurters nyckel till framgång

Enligt Nino Schurter är nyckeln till åtta världsmästartitlar i mountainbikens XCO-gren – och några kistor med andra medaljer – hans ihållighet....

Läs mer