Möt Christofer och Malin – våra nya bloggare inför Lidingöloppet MTB

Möt Christofer och Malin – våra nya bloggare inför Lidingöloppet MTBHej Christofer! Varför vill du cykla Lidingöloppet MTB?
– Några kompisar som cyklade förra året säger att det var ett fint, välplanerat och kul lopp i en terräng som tydligen ska passa mig. Det låter perfekt eftersom jag vill utöka min lista över MTB-långlopp i år. Det ska bli riktigt roligt att starta långloppssäsongen i huvudstaden och på anrik löparmark när våren slår till som bäst, samt att få göra det på min pappas födelsedag.

Har du några målsättningar?
– Först och främst att ha kul, men tävlingsmomentet lockar givetvis till en bra prestation, för mig själv. Eftersom det är min premiärstart i Lidingöloppet MTB så lägger årets resultat grunden för min målsättning nästa år. 

Hur är din form i dag?
– Förvånansvärt bra för att vara så här tidigt på säsongen. Jag har tränat målinriktat hela vintern och är redo att komma till startlinjen för att testa mig både fysiskt och mentalt.

Vad kan läsarna förvänta sig av din blogg?
– Vardagsfunderingar och vardagsreflektioner om träning, motivation, cykelprylar, gemenskap och min glädje till tvåhjulingarnas fantastiska värld. Jag funderar och reflekterar rätt mycket, så vi får helt enkelt se var det landar.

Hur lägger du upp träningen inför loppet 2 maj?
– Mitt fokus ligger i att ha kul och att trivas. Lyckas jag med det blir jag motiverad, vilket driver glädjen som pushar mig till att träna. För mig är effekten av en uppåtspiral viktig, det vill säga tankar som driver till positiva tankar som driver till resultat. Just nu befinner jag mig i en period där jag tränar för att tåla mer mjölksyra – det kräver en stor mängd motivation och (positiv) mental inställning. Jag blandar friskt mellan spinning, MTB, landsvägscykling och styrketräning för att få en rolig variation. Givetvis står bergscykeln i främsta ledet för träningen och glädjen.

Här hittar du Christofers blogg inför Lidingöloppet MTB

Hej Malin! Varför vill du cykla Lidingöloppet MTB?
– För att jag är grymt revanschsugen efter förra årets lopp när jag ”väggade” efter 4 mil och överlag var ganska oförberedd på att det skulle vara så mycket backar som det faktiskt var…

Har du några målsättningar?
– Mitt mål är framförallt att hålla mig frisk och skadefri under våren och att ha krafter kvar hela loppet. Då borde jag slå förra årets tid och köra under 4 timmar.

Hur är din form i dag?
– Efter en lång sjukperiod under 2013 har det senaste året varit fokuserat på att bygga upp kroppen igen. Allmänkonditionen är bättre än förra året men på grund av flytt har jag tappat den bonusträning som cykelpendlingen tidigare har givit. Jag har kompenserat med löpning, spinning och längdskidor!

Vad kommer du att skriva om i din blogg?
– I min blogg kommer jag att dela med mig av allt ifrån tankar och planeringsupplägg inför loppet, träningspass där vissa är mer strukturerade än andra och funderingar på allt ifrån hur det ska gå att kombinera den här satsningen och Vätternrundan till om jag ska lyckas få in cykelpendling nu när jag har 45 kilometer till jobbet istället för mer bekväma 6 kilometer.

Hur lägger du upp träningen inför loppet 2 maj?
– Lugnare distanspass (ibland på racer), mer teknisk skogskörning som leder till naturliga intervaller och jag ska också försöka få in några pass med rena backintervaller. Jag kompletterar med en del skogslöpning, simning och mycket yoga (för att stärka bålen och rörligheten).

Här hittar du Malins blogg inför Lidingöloppet MTB


Nytt nummer ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Vi har tagit ett långt snack med Sveriges argaste mekaniker
  • Bjuder på en prylspecial med en hel hög med nya prylar
  • Träffat Tim Krabbe, författaren till ”cyklisten”
  • Kollat in vad som kanske är världens bästa bambucykel

Ute nu!

Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Svenska Cykelförbundet lanserar ny SWE Cup i fartfylld disciplin

Som en korsning mellan störtlopp och svenska rallyt. Där har ni MTB Enduro – disciplinen...

Läs mer

Sverige kan få världscupstävlingar i XCO 2023 och 2024

Svenska Cykelförbundet har skrivit under en avsiktsförklaring med Internationella Cykelunionen (UCI) med målet att få...

Läs mer

Trek släpper nya E-caliber

En utjämnare, ett mellanting, ingen vanlig el-mtb men knappast en vanlig mtb heller – säg...

Läs mer

STIGCYKLISTENS 7 BUDORD

Det finns plats för alla i skogen men med ett ökat intresse för friluftsliv är...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Dangerholms Scott Hyper Spark - Världens kanske mest avancerade mountainbike

Det tog över två år, men nu är Gustav Gullholm, även känd som Dangerholm, färdig...

Läs mer
Finsk jägare skulle jaga fågel - dödade cyklist

En 30-årig man har dött i Urho Kekkonens nationalpark i Savukoski i Lappland efter att ha blivit träffad av en...

Läs mer
Nino Schurters nyckel till framgång

Enligt Nino Schurter är nyckeln till åtta världsmästartitlar i mountainbikens XCO-gren – och några kistor med andra medaljer – hans ihållighet....

Läs mer