Min bästa helg: Sara Penton

Min bästa helg: Sara Penton


När jag har min drömhelg vill jag inte cykla landsväg, för det är ju mitt jobb – utan jag vill tillbringa den med familjen och cykla mountainbike. Så jag styr upp så att jag och min sambo Oskar, min bror Nils och hans fru Johanna och mina föräldrar, Erik och Ingrid, möts i Högbo utanför Gävle.

Vi börjar med att hyra en mtb till min mamma, hon är den enda som inte har en egen. Efter lite cykelfix äter vi en god middagsbuffé på Högbo Brukshotell där vi bor. Efter lite planering och snack blir det en tidig kväll, kanske bara ett bad på rummet.

Något av det bästa med att bo på hotell är frukosten, så vi går upp tidigt för att ha tid att sitta länge där. Eftersom vi är olika starka som cyklister är planen att dela upp oss och köra de slingor som man själv vill, i sin egen takt. Men vi tar med matsäck, så att vi kan mötas upp för en gemensam lunch – vi hittar ett mysigt vindskydd vid en liten sjö där vi äter. När vi njutit klart och tagit det lugnt i solen ett tag ger vi oss ut på en gemensam tur, på en lite lättare, flowig stig. Vi känner alla att vi vill ”maxa ur dagen” och är ute två-tre timmar till, sen rullar vi mot hotellet. Där duschar vi och byter om och tar det lugnt på rummet, innan vi sammanstrålar till middagen. I kväll är det grillat, kött och fisk och vegetariskt, till det svensk färskpotatis och kanske ett glas vin. Och till efterätt blir det en glutenfri cheesecake, som de gjort speciellt för mig! Efter middagen blir det en kort promenad i den ljumma kvällen – vi ljuger lite om dagens cykling och planerar morgondagens.

Vi bestämmer oss för att vända på konceptet på söndagen – efter ytterligare en långfrukost (med många koppar väldigt gott kaffe!) cyklar vi ut tillsammans och tar en runda. Vi stannar till vid ett kafé och unnar oss mer kaffe och några bakverk, sen delar vi på oss så att man själv får välja stigar och hur fort det ska gå. Man kanske kör en favoritstig några extra gånger eller tar ut sig helt i någon backe, innan det blir hemrull till hotellet.

Vi har förstås ordnat med sen utcheckning, så vi hinner ta en dusch och en fika medan cyklarna tvättas. Sen packar vi in oss i bilarna och ger oss av hem till vardagen – där man måste fokusera på puls, distans och tid och sånt där! 

Andra drömhelger på cykeln

Min bästa helg: Corina Bermudez Casas

Min Bästa helg: Lasse strand

Jennie Stenerhags drömcykelhelg – Utför i Åre

Min bästa helg: Bernt Johansson

Min bästa helg: Emma Johansson

Min bästa helg: Roberto Vacchi

Min bästa helg: Marika Wagner

Min bästa helg: Jon Bokrantz

Min bästa helg – Johan Mölleborn

Katja ”Cykelkatten” Fedorovas drömhelg


Nytt nummer ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Vi har tagit ett långt snack med Sveriges argaste mekaniker
  • Bjuder på en prylspecial med en hel hög med nya prylar
  • Träffat Tim Krabbe, författaren till ”cyklisten”
  • Kollat in vad som kanske är världens bästa bambucykel

Ute nu!

Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Gruset blev till guld

Ledare: Svenska cyklister har dåligt med fristäder – inte ens på våra så kallade cykelbanor...

Läs mer

50 år sedan Gösta Fåglums historiska bedrift

För 50 år sedan skrev Gösta ”Fåglum” Pettersson svensk idrottshistoria med sin seger i Giro...

Läs mer

5 varningstecken på att Zwift tagit över ditt liv

Lite sen på bollen kanske, men nu är du inne i värmen. Du har just...

Läs mer

Fem faser av ofrivillig vila

Krönika: Så kom dagen då sannolikhetsläran skulle ta ut sin rätt på de ackumulerade Strava-milen....

Läs mer

Fler intressanta artiklar

När cyklande kvinnor var en provokation

Cykeln är det föremål som mer än något annat påskyndade jämställdheten mellan män och kvinnor....

Läs mer
Om Trump kunde cykla

Ledare: John F. Kennedy sägs ha myntat de bevingade orden ”Nothing compares to the simple pleasure of a bike ride.”...

Läs mer
I backspegeln: legendariska Campagnolo

Andreas Danielsson berättar hur det legendariska företaget Campagnolo fick sin start. De tillverkade inte bara cykeldelar utan också korkskruvar...

Läs mer