Min bästa helg: Roberto Vacchi

Min bästa helg: Roberto Vacchi


”Jag lever ett ganska hektiskt liv och cyklingen är för mig ett andrum och ett sätt att skingra tankarna. Så en drömcykelhelg för mig innebär att man njuter på cykeln, kommer ner lite i intensitet och bara softar. Med mig vill jag ha en person som jag vet att jag kan komma ner i varv med och någon jag kan prata om livets alla saker med. Sen vill jag att vi ska ha asfalten för oss själva.

För att komma bort från hetsen som så ofta infinner sig under en cykeltur vill jag cykla med folk som vill cykla som jag vill. Man ska kunna sitta bredvid varandra utan att stressa och aldrig behöva fundera på hur man ligger i linjen. Våra styren ska vara exakt i synk och man ska hålla ett tempo som båda tycker är väldigt behagligt. Den känslan har jag alltid med cyklister från min era, det var så viktigt på den tiden.

Inte helt oväntat är då min drömcykelkompis Anders Adamson. Vi kan cykla i ett dygn och ingen av oss kommer någonsin vara ett halvt hjul före den andra. Så man behöver inte känna den stressen, pressen och irritationen, utan man kan bara sitta bredvid och njuta av den andra personens närvaro. Sen har vi mycket att prata om, ibland är det allvar, ibland är det väldigt skojigt. Och då får vi rå om varandra väldigt mycket.

Sen slipper jag gärna att vara ett irritationsmoment för någon annan. Jag snackar alltså om bilister som inte orkar med oss som tycker det är kul att cykla. Det är ju ändå min drömcykelhelg och då har myndigheterna sett till att den här helgen, när jag är ute och cyklar med Adamsson, är det på helt avstängda vägar som är fria från annat än cykeltrafik.

Drömmen hade varit att få göra detta på västkusten.  

Jag vill cykla hela kustbandet ner och få göra det utan att en enda bil varken möter oss eller kör förbi, gärna en tio-tolv mil per dag. Allt börjar med att vi anländer till Laholmen Hotell i Strömstad på fredag. Börjar lördagen med en lugn frukost där det bjuds på bland annat korv och äggröra och en god macka. Avfärd klockan 10.00 till första stoppet som blir i Fjällbacka. Med utsikt över hamnen laddar vi med räkmacka och kaffe på Café Skafferiet. Nästa fikastopp blir några mil senare i Hunnebostrand. Senare på dagen rullar vi in Smögen och checkar in på Sea Lodge där vi rundar av dagen med hummermiddag och vitt vin på bordet. På söndag tar vi en lugn morgon, rullar ut från Smögen med riktning mot Lysekil och lunchstopp på Restaurang Sjökanten. Därefter rulla försiktigt ner mot Tjörn och middag på Sundsby Gårdscafé och avslutar denna lugna fina drömhelg med spa på Spagården.”

Min bästa helg: Marika Wagner

Min bästa helg: Jon Bokrantz


Nytt nummer ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Vi har tagit ett långt snack med Sveriges argaste mekaniker
  • Bjuder på en prylspecial med en hel hög med nya prylar
  • Träffat Tim Krabbe, författaren till ”cyklisten”
  • Kollat in vad som kanske är världens bästa bambucykel

Ute nu!

Bli prenumerant
Antal kommentarer: 1

Bengt Nilsson

Och om ni skulle orka ett snäpp söderut om Göteborg skulle jag kunna tänka mig att bjuda på en riktig middag med övernattning i Frillesås med bad men Ni får höra av Er naturligtvis ingår en grundkurs i ” cykelsnack” hör av Er när det passar!!!!Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

50 år sedan Gösta Fåglums historiska bedrift

För 50 år sedan skrev Gösta ”Fåglum” Pettersson svensk idrottshistoria med sin seger i Giro...

Läs mer

5 varningstecken på att Zwift tagit över ditt liv

Lite sen på bollen kanske, men nu är du inne i värmen. Du har just...

Läs mer

Emilia Fahlin klar för OS!

Den svenska OS-truppen växer och nu är Emilia Fahlin med på listan! Med 100 dagar...

Läs mer

Vätternrundan flyttar till den 2-5 september

På torsdagen beslutade Vätternrundan att flytta hela Cykelveckan till reservdatumen i september.– Vi måste agera...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Emilia Fahlin spurtade till sig en OS-plats

Emilia Fahlin spurtade med stor sannolikhet till sig en OS-plats i Tokyo genom sjätteplatsen i...

Läs mer
Fem faser av ofrivillig vila

Krönika: Så kom dagen då sannolikhetsläran skulle ta ut sin rätt på de ackumulerade Strava-milen. Dagen då framhjulet släpper i...

Läs mer
När cyklande kvinnor var en provokation

Cykeln är det föremål som mer än något annat påskyndade jämställdheten mellan män och kvinnor. Det hävdade i alla fall...

Läs mer