Min bästa helg: Fredrik Kessiakoff

Min bästa helg: Fredrik Kessiakoff


Tänk dig en cykelhelg som innehåller allt. Var är du? Vad gör du?

Jag och min flickvän Maria lämnar Kungsholmen i Stockholm, där vi bor, efter jobbet på fredagen. Vi kör söderut i vår ombyggda skåpbil, där vi får plats med fyra cyklar, säng och kläder och ett litet kök. Jag trodde aldrig att jag skulle säga det här, för jag har aldrig kunnat se mig själv i husbil – men jag har blivit väldigt inspirerad av det här med ”vanlife”. Jag lärde mig att leva på en liten yta när jag bodde i en 24 kvadratmeter stor lägenhet i Monaco, och jag gillar tanken på att leva enkelt och inte ägas av sina prylar. Tanken med en ombyggd van är att kunna vara ”off the grid” – att hitta en ödslig och vacker plats, inte behöva el eller uppkoppling, och bara vara nära naturen.

Vi kommer fram till Kinnekulle på kvällen och parkerar på en av platåerna med vacker utsikt över Vänern. Sedan lagar vi middag tillsammans, någonting enkelt och nyttigt, och tar kanske ett glas vin till.

På lördagen vaknar vi med solen och äter frukost sittandes i sängen, med bakdörrarna uppslagna mot naturen. Sedan plockar vi ut våra stigcyklar, jag har min Stumpjumper och Maria sin Camber.

Jag har cyklat mycket på Kinnekulleleden, och den är som bra stigcykling ska vara – vacker och utmanade. Det är också väldigt varierande och fantastiskt natur där. Huvudleden är drygt fyra mil lång. Vi har med oss lite nödproviant, men stannar till på Café på Klostret vid Blomberg, som vi brukar. Det blir en bit smörgåstårta, nationalrätten, och något mer. När det fikas på cykelpassen brukar jag unna mig och väljer gott hellre än nyttigt.

Jag och Maria cyklar bra tillsammans, jag brukar ta täten men stannar alltid där stigen delar sig och väntar in henne, på så sätt kan vi ta vårt eget tempo. Jag har ju inga tävlingsambitioner längre och behöver inte få mjölksyra – jag vill bara vara ute och njuta på cykeln. 

Vi är ute fem-sex timmar, och tillbaka vid vår van så spolar vi av cyklarna snabbt. Resten av eftermiddagen ägnar vi åt att laga middag tillsammans.

På söndagen går jag upp tidigt och tar min gravelbike och drar ut på grusvägarna runt Kinnekulle. Samtidigt packar Maria ihop våra saker och kör till sina föräldrar – hon är från Götene. Jag är ute i tre timmar ungefär, sen ansluter jag till Maria och hennes familj. Jag tar en dusch och så äter vi och hänger lite, sen ger vi oss av mot Stockholm. Tillbaka till verkligheten.

Andra drömhelger på cykeln

Min bästa helg: Corina Bermudez Casas

Min Bästa helg: Lasse strand

Jennie Stenerhags drömcykelhelg – Utför i Åre

Min bästa helg: Bernt Johansson

Min bästa helg: Emma Johansson

Min bästa helg: Roberto Vacchi

Min bästa helg: Marika Wagner

Min bästa helg: Jon Bokrantz

Min bästa helg – Johan Mölleborn

Katja ”Cykelkatten” Fedorovas drömhelg


Nytt nummer ute i butik nu!

I detta nummer har vi:

  • Snackat med Emil Johansson om livet upp och ner
  • Grusat ner oss!
  • Snackat med Jonas Bohr om rekordförsöket
  • Kraschat på Mallis 312

Ute nu!

Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Göran Kropp och expeditionen vi aldrig glömmer

Det är 25 år sedan Sveriges saltaste äventyrare i modern tid genomförde sin allra mest...

Läs mer

Gruset blev till guld

Ledare: Svenska cyklister har dåligt med fristäder – inte ens på våra så kallade cykelbanor...

Läs mer

50 år sedan Gösta Fåglums historiska bedrift

För 50 år sedan skrev Gösta ”Fåglum” Pettersson svensk idrottshistoria med sin seger i Giro...

Läs mer

5 varningstecken på att Zwift tagit över ditt liv

Lite sen på bollen kanske, men nu är du inne i värmen. Du har just...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Fem faser av ofrivillig vila

Krönika: Så kom dagen då sannolikhetsläran skulle ta ut sin rätt på de ackumulerade Strava-milen....

Läs mer
När cyklande kvinnor var en provokation

Cykeln är det föremål som mer än något annat påskyndade jämställdheten mellan män och kvinnor. Det hävdade i alla fall...

Läs mer
Om Trump kunde cykla

Ledare: John F. Kennedy sägs ha myntat de bevingade orden ”Nothing compares to the simple pleasure of a bike ride.”...

Läs mer