Med samarbete ska de vinna i Roubaix och Sanremo


Thor Hushovd och Heinrich Haussler, tillsammans ska de vinna de stora klassiska vårtävlingarna för Cervélo Test Team. Stjärnduon går in i vårsäsongen med en stor portion av revanschlusta för Milano-Sanremo och Paris-Roubaix.

Just de där två tävlingarna spelade Heinrich Haussler och Thor Hushovd ur händerna förra året. Just därför satsar de extra mycket på dem i år.
Heinrich Haussler förlorade Milano-Sanremo med några retliga millimetrar till Mark Cavendish och lagkamraten Thor Hushovd blev trea.
I en intervju med amerikanska cykelsidan VeloNews berättar Heinrich Haussler om tävlingen, samarbetet mellan honom och Thor Hushovd och framförallt om den dramatiska upplösningen:
– Före loppet, gjorde vi upp en taktik där jag fick lov att attackera på Poggio. Det blev inte som vi förväntade oss och det hela slutade med spurt. Det var vårt första lopp där vi skulle spurta tillsammans. Jag kom förbi honom med 400 meter kvar med alldeles för hög fart. Han hade ingen chans att komma in på mitt hjul. Med 150 meter kvar kollade jag bakåt och såg att han inte var där. Sen kollade jag igen och då såg jag en stor lucka och tänkte att jag kanske kan vinna. Cavendish gjorde en fantastisk spurt och kanske att jag tappade fart de sista 50 meterna efter 300 kilometers tävlande, säger Heinrich Haussler.
Haussler berättar vidare att han har ouppklarade affärer med Milano-Sanremo. Det kan bara betyda en sak. I år ska tysk-australiensaren vara först över den magiska vita linjen i Sanremo.
Efter Milano-Sanremo presenterade han sig på nytt på en ärofylld prispall, denna gång i Ronde van Vlaanderen. Åter som tvåa. Thor Hushovd fanns med i närheten även här men hade oturen att vurpa på upploppet. Det satte svåra spår hos norrmannen som veckan efter plågade sig till en tredjeplats i Paris-Roubaix. En tredjeplats som under våren ska bli till en kullersten i norsk ägo. Om han själv får bestämma.
Heinrich Haussler är snabb på egen hand. Thor Hushovd klara sig bra själv. Andreas Klier kan vårklassikervägarna i sömnen. Tillsammans blir de ännu bättre och ska erövra vårens finaste tävlingar.


Nytt nummer ute i butik nu!

I detta nummer har vi:

  • Snackat med Emil Johansson om livet upp och ner
  • Grusat ner oss!
  • Snackat med Jonas Bohr om rekordförsöket
  • Kraschat på Mallis 312

Ute nu!

Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Vårgårda ställer in World Tour, igen

Nej i år blir det inga segergester i Vårgårda, för nu ställer man in World...

Läs mer

Emilia Fahlin klar för OS!

Den svenska OS-truppen växer och nu är Emilia Fahlin med på listan! Med 100 dagar...

Läs mer

Vätternrundan flyttar till den 2-5 september

På torsdagen beslutade Vätternrundan att flytta hela Cykelveckan till reservdatumen i september.– Vi måste agera...

Läs mer

Emilia Fahlin spurtade till sig en OS-plats

Emilia Fahlin spurtade med stor sannolikhet till sig en OS-plats i Tokyo genom sjätteplatsen i...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Tre svenskor till start i World Tour-premiären på Strade Bianche

Tre svenska cyklister finns på startlinjen när damernas World Tour inled idag, lördag. Veteranerna Emilia...

Läs mer
Massiv uppslutning för mer jämställda prispengar

Crowdfundingkampanj försöker lyfta frågan om den bisarra skillanden i prispengar mellan dam-och herr eliten. Efter Omloop Het Nieuwsblad blev skillnaderna...

Läs mer
Dubbel omstart för Emilia Fahlin

Efter fjolårets Coronastympade säsong är det dags för Emilia Fahlin att starta om i dubbel bemärkelse. Till helgen är det...

Läs mer