Madelene Olsson: seger i Habo

Madelene Olsson: seger i Habo


Jag har varit hemma i Sverige ett par veckor, men är nu ute på nya äventyr igen.
Dagarna hemma fylls mestadels av träning såklart, men jag har hunnit med lite annat också. Träningsmässigt fokuserade jag på att få upp spinnet och farten i benen, eftersom jag tycker att jag inte riktigt fått till den biten i vår.
Både intervaller med högkadens och pace har stått på schemat. Jag passade på att åka bakom bil när jag var hemma på Orust och hälsade på familjen och på brorsans lilla nyfödda dotter som jag inte hade hunnit träffa innan.

När det gäller pace har min mamma har under alla år suttit vid ratten när det har varit dags för extra fartträning. Men tyvärr är det svårt att få till många sådana pass när vi bor så långt ifrån varandra, så vi får helt enkelt passa på när vi kan.
De senaste åren har även min sambos bror Anders hjälpt till och pacat med sin motorcykel, men han vurpade olyckligt och bröt fotleden tidigt i våras, och kan dessvärre inte sitta på mc:n alls på ett bra tag. Så vi kan tyvärr inte köra tillsammans just nu.
När jag inte får till så mycket pace-träning försöker jag istället hitta alternativa intervaller som får fart på benen, och använder även frirullen inomhus för att få upp frekvensen.

Andra helgen i Sverige passade jag på att vara med på Sverigepremiären på landsväg i Habo – en tävling arrangerad av Jönköping CK.
Tyvärr var vädret inte riktigt med oss. Det regnade när vi åkte hemifrån och vi möttes av snö på resan dit. Under loppet regnade det bara från och till, men man är rätt van vid dåligt väder efter denna vår så det är bara att göra det bästa efter de förutsättningar som finns.
Det som var tråkigt var att det var så få deltagare på tävlingen. Banan var riktigt kul, småkuperad och händelserik, så jag hoppas inte arrangörerna hämmas av det svaga deltagarantalet, utan vågar satsa vidare nästa år. Det behövs fler tävlingar i Sverige, och detta var verkligen något att bygga vidare på.
Vi startade tillsammans med herrjuniorer och seniorklassen vilket är kul för det blir bra körning.  Jag hade inte de ben jag hoppats på, var riktigt trögstartad och hamnade rätt snart i en mindre grupp med några tjejer och mestadels seniorer.
Vi fick ihop rätt okej körning ändå, och lagom till att det var dags att gå i mål började jag känna att jag kommit igång ordentligt. Jag tog hem segern denna dag och firade vinsten med att fortsätta några timmar på cykeln hemåt Skara.

Veckan därefter var det åter dags att packa väskan för nya tävlingar. Den första anhalten blev Orust där tanken var att hämta min nya tempocykel, men fraktföretaget höll inte det som utlovats, och cykeln fastnade på vägen. Så det fick bli en provisorisk lånad cykel istället.
Sedan fortsatte resan ner till Belgien i lagets nya minibuss för ett endagsrace, och därefter samlade vi ihop oss för vidare resa mot Tjeckien och årets första etapplopp Gracia Orlova. Det ska bli kul att se vad vi i Cramo Go:green kan göra här.

Tävlingen inleddes igår (onsdag) med en kort prolog. 

http://www.madeleneolsson.dinstudio.se/
http://www.alrikssongogreen.se/



Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Emilia Fahlin klar för OS!

Den svenska OS-truppen växer och nu är Emilia Fahlin med på listan! Med 100 dagar...

Läs mer

Vätternrundan flyttar till den 2-5 september

På torsdagen beslutade Vätternrundan att flytta hela Cykelveckan till reservdatumen i september.– Vi måste agera...

Läs mer

Emilia Fahlin spurtade till sig en OS-plats

Emilia Fahlin spurtade med stor sannolikhet till sig en OS-plats i Tokyo genom sjätteplatsen i...

Läs mer

Tre svenskor till start i World Tour-premiären på Strade Bianche

Tre svenska cyklister finns på startlinjen när damernas World Tour inled idag, lördag. Veteranerna Emilia...

Läs mer

Massiv uppslutning för mer jämställda prispengar

Crowdfundingkampanj försöker lyfta frågan om den bisarra skillanden i prispengar mellan dam-och herr eliten. Efter...

Läs mer
Dubbel omstart för Emilia Fahlin

Efter fjolårets Coronastympade säsong är det dags för Emilia Fahlin att starta om i dubbel bemärkelse. Till helgen är det...

Läs mer
Mathieu van der Poel har äntligen lärt sig att njuta

Stålmannen. Allätaren. Ett mirakel på hjul. Superlativen haglar över den mångsidiga nederländaren Mathieu van der Poel. Men det är först...

Läs mer